Οργή υγειονομικών στο νοσοκομείο Λέρου για τις τεράστιες ελλείψεις: «Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά»

Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη κατά την επίσκεψη του Γεωργιάδη

Must Read

Εξοργισμένοι με τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι οι (ελάχιστοι) γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείου Λέρου καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και περισσότερο στην διαχείριση των έκτακτων περιστατικών.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου, Νοσοκομείου Λέρου, Κέντρου Υγείας Πάτμου-Λειψών-Αγαθονησίου (Ε.Ι.ΘΕ.Λ), το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει έναν παιδίατρο, έναν αναισθησιολόγο, έναν ορθοπεδικό, έναν ακτινολόγο, ένα νεφρολόγο, έναν ψυχίατρο που εξυπηρετεί πάνω από 200 ασθενείς, χωρίς όμως νευρολόγο και στις άλλες ειδικότητες να υπηρετούν το πολύ δύο γιατροί!

Δείτε παλιότερο θέμα:




«Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει σκοπό να ενισχύσει το νοσοκομείο μας, αλλά και το ΕΣΥ γενικά με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», τονίζει η Ένωση, σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν δεκάδες έκτακτα περιστατικά όταν δεν υπάρχουν γιατροί, χειρούργοι, αναισθησιολόγοι, ορθοπεδικοί, παιδίατροι, νεφρολόγοι, ακτινοδιαγνωστες, νευρολόγοι, ψυχίατροι και ειδικευμένοι, έμπειροι νοσηλευτές. Οι αναμονές στα τακτικά ιατρεία παραμένουν πολύμηνες. Δεν μπορεί ο λαός μας και οι κάτοικοι των νησιών μας να βρουν την υγεία τους.

Είναι η πολιτική που ευθύνεται για τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών, την εντατικοποίηση της εργασίας, με πρόσθετες βάρδιες/εφημερίες, μετακινήσεις, χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες. Οι διπλοβάρδιες των νοσηλευτών, η παραβίαση της ημερήσιας ανάπαυσης των γιατρών παρατείνουν τον ημερήσιο χρόνο εργασίας, οδηγώντας κάποιους σε κατάρρευση».

Την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Αυγούστου ο υπουργός Υγείας θα επισκεφτεί το νοσοκομείο και το προσωπικό θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στο προαύλιο του ιδρύματος. Σε αυτό το πλαίσιο καλεί φορείς και πολίτες να τους υποστηρίξουν συμμετέχοντας στην κινητοποίηση.

Δείτε παλιότερο ρεπορτάζ:




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This