Nord Stream: Οργή στη Ρωσία – «Αποκλείεται η Ουκρανία να έκανε τέτοια επίθεση χωρίς την σιωπηρή έγκριση των ΗΠΑ»

Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ: «Η Αμερική δίνει λευκή επιταγή για παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον»

Must Read

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσιγκτον νομιμοποιεί έμμεσα την τρομοκρατία παραμένοντας σιωπηλή για τους βομβαρδισμούς στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2.

Σχολιάζοντας όσα ανέφερε χθες η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σύμφωνα με την οποία η CIA είχε ζητήσει από τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μην πραγματοποιήσει την επιχείρηση δολιοφθοράς, ο Αντόνοφ ξέσπασε.

«Γινόμαστε μάρτυρες σιωπηρής νομιμοποίησης της τρομοκρατίας, ακόμη και όταν αυτό συμβαίνει στο έδαφος των συμμάχων χωρών … Θέλουν όλοι να ξεχάσουν τις ενοχλητικές δηλώσεις των ηγετών των ΗΠΑ σχετικά με τη σημασία της καταστροφής των αγωγών», είπε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Στοχεύουν να μεταθέσουν την ευθύνη εξ ολοκλήρου στις ουκρανικές μαριονέτες τους, αν και έχουν πλήρη επίγνωση ότι το Κίεβο δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα χωρίς το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον».

Ο Αντόνοφ σημείωσε ότι η άρνηση Αμερικανών αξιωματούχων να σχολιάσουν αυτό το σοβαρότατο θέμα είναι «αρκετά ενδεικτική» και ότι «παίρνουν μια ευνοϊκή θέση για τον εαυτό τους ως εξωτερικοί παρατηρητές».

«Οι αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει τίποτα για να διασφαλίσουν ότι η αλήθεια για τα γεγονότα πριν από σχεδόν δύο χρόνια θα βγει στο φως», πρόσθεσε ο Αντόνοφ.

«Η Αμερική δίνει λευκή επιταγή για παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον», σχολίασε.

Ανατόλι Αντόνοφ

Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ακόμα ότι η Ρωσία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την επίθεση.

Το σχόλιο του Αντόνοφ ακολούθησε ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο ομοσπονδιακός γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας για έναν Ουκρανό ύποπτο, που πιστεύεται ότι εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 εξερράγησαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές στα χωρικά ύδατα της Σουηδίας και της Δανίας.

Ουδέποτε υπήρξε κάποια ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις στα ανοικτά των νησιών Μπορνχόλμ της Δανίας, που προκάλεσαν ζημιές στις τρεις από τις τέσσερις γραμμές των αγωγών.

Πριν από τις εκρήξεις, η Ρωσία χρησιμοποιούσε τον αγωγό Nord Stream 1 για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Σιβηρία στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Μόσχα έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για τις επιθέσεις στους αγωγούς, αλλά Ουάσιγκτον και Λονδίνο, όπως αναμενόταν, διέψευσαν την κατηγορία.

Ωστόσο, αμερικανικές εφημερίδες έχουν αναφέρει πάρα πολλές φορές σε δημοσιεύματά τους, ότι πίσω από την επίθεση βρισκόταν η Ουκρανία. Το Κίεβο επίσης διαψεύδει.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This