Στο σημείο που βρέθηκε απανθρακωμένη η εργαζόμενη Νάντια έκανε αυτοψία η Κωνσταντοπούλου

«Η κυβέρνηση κατάφερε δασική πυρκαγιά να μπει στον αστικό ιστό, η κυβέρνηση κατάφερε να κινδυνεύουν άνθρωποι μέσα στην Αθήνα»

Must Read

Αυτοψία στις περιοχές που έγιναν στάχτη μετά το ξέσπασμα της καταστροφικής φωτιάς στον Βαρνάβα, που ξέφυγε και πέρασε στον αστικό ιστό, αφήνοντας πίσω της καμένες περιουσίες και μια νεκρή γυναίκα, βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Στο σημείο όπου βρισκόμαστε, μέσα στον αστικό ιστό, χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, η ζωή μιας γυναίκας, από δασική πυρκαγιά. Η κυβέρνηση κατάφερε δασική πυρκαγιά να μπει στον αστικό ιστό, η κυβέρνηση κατάφερε να κινδυνεύουν άνθρωποι μέσα στην Αθήνα» τόνισε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Από το 2018, από το Έγκλημα στο Μάτι, δεν έχει υπάρξει ενέργεια που δεν έκανα, δεν έχει υπάρξει πρωτοβουλία που δεν πήρα, εγώ και η Πλεύση Ελευθερίας, για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τα Εγκλήματα σε βάρος του περιβάλλοντος, σε βάρος των ανθρώπων, σε βάρος των ζώων, σε βάρος των οικοσυστημάτων. Δεν έχει υπάρξει μέρα που δεν παρενέβημεν, δεν έχει υπάρξει πρόταση που δεν κάναμε. Είμαστε απέναντι σε μια κυβέρνηση, άλλη μια κυβέρνηση, που για άλλη μια φορά κρύβεται. Πού είναι ο κ. Μητσοτάκης; Πού είναι ο κ. Χαρδαλιάς; Εμφανίστηκε μόνον ο κ. Κικίλιας να μας πει ότι ”έχει ένα δόγμα το οποίο λειτουργούσε και τώρα δεν λειτούργησε”» προσέθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας ότι η Πλεύση Ελευθερίας έχει καταθέσει «προτάσεις συγκεκριμένες, ρεαλιστικές, στοχευμένες, που αν τις είχαν ακούσει θα είχαν σωθεί δάση, ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, το περιβάλλον μας, τα ζώα που τρέχουν να ξεφύγουν κυνηγημένα».

«Είμαι πραγματικά συγκλονισμένη από αυτό που συμβαίνει, όχι γιατί ήταν ανυπολόγιστο, όχι γιατί ήταν απροσδόκητο, αλλά γιατί δυστυχώς ήταν απολύτως προδιαγεγραμμένο. Υπάρχει ευθύνη στον κρυπτόμενο πρωθυπουργό, υπάρχει ευθύνη σε μια κυβέρνηση που συστηματικά, συνειδητά παρέλειψε να κάνει τα αυτονόητα, συστηματικά και συνειδητά κορόιδεψε την κοινωνία ότι δήθεν παίρνει μέτρα, συστηματικά και συνειδητά αγνόησε τις προειδοποιήσεις, τις εκκλήσεις, τις δικές μας προτάσεις, τις προτάσεις των εξουθενωμένων πυροσβεστών, μιλώ για τους πυροσβέστες του πεδίου, αυτούς που μπαίνουν στη φωτιά και δίνουν μάχη, δεν μιλώ για τους καρεκλοκένταυρους των γραφείων που έχουν τεράστιες ευθύνες. Ο σημερινός αρχηγός της Πυροσβεστικής είναι ή δεν είναι κατηγορούμενος για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη; Η δικαστική εξουσία, η εισαγγελική λειτουργία, θα λογοδοτήσουν για το γεγονός ότι κανείς ακόμη δεν έχει τιμωρηθεί για το Μάτι και οι κατηγορούμενοι δικάζονται σήμερα για πλημμελήματα; Θα λογοδοτήσει κανείς για το γεγονός ότι δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για τη Βόρεια Εύβοια; Για τη Βαρυμπόμπη; Για τη Δαδιά; Για τη Ρόδο; Όσο δεν υπάρχει τιμωρία, όσο βασιλεύει η Ατιμωρησία, όσο επικρατεί η διακυβέρνηση της περιφρόνησης της ανθρώπινης ζωής και κάθε ζωής, τόσο το έγκλημα θα επαναλαμβάνεται. Είπα πέρυσι ότι το επόμενο μήνυμα της κυβέρνησης θα είναι ”εκκενώστε την Αθήνα” εάν δεν υπάρξει τιμωρία και, δυστυχώς, είδαμε 12 μήνες μετά να επιβεβαιώνεται αυτή η πρόγνωση» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και κατέληξε:

«Στέλνω την ολόκαρδη συμπαράστασή μου στους ανθρώπους που ξέρω ότι δώσανε τη ψυχή τους όλες τις τελευταίες ώρες, μιλώ και για τους Πυροσβέστες τους μόνιμους, μιλώ και για τους Εποχικούς που δεν τους μονιμοποιούν, τους 5ετούς θητείας που τους κοροϊδεύουν, μιλώ για τους εθελοντές που κάθε φορά τρέχουν μόνοι τους χωρίς να τους εντάσσουν σε σχέδια, μιλώ για τους κατοίκους που επίσης από το περίσσευμα δυνάμεων έκαναν ό,τι μπορούσαν, μιλώ για όλους εκείνους που ‘δώσαν τη μάχη, μια μάχη άνιση, την ώρα που η Κυβέρνηση αδρανούσε και αδιαφορούσε όχι απλώς κυνικά, αλλά εγκληματικά».

Δείτε επίσης:

Ο Μητσοτάκης και η κουστωδία του στην πυρόπληκτη Πεντέλη – Όχι τώρα αλλά σε τέσσερις μέρες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This