Πύρινη καταστροφή: «Εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πλήρης ανικανότητα του ‘επιτελικού’ κράτους»

Δήλωση του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Με στοιχεία και πίνακες ο Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη, εξαπολύει επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής του, κάνοντας λόγο για «εγκληματική αδιαφορία» και «πλήρη ανικανότητα του ‘επιτελικού’ κράτους», αναφερόμενος στη διαχείριση των πυρκαγιών που καταστρέφουν τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ.Καπνισάκη η «αλόγιστη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος προς όφελος των ‘ημετέρων’ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην γεωμετρική αύξηση των καμένων εκτάσεων, η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί ή μετριαστεί ούτε με τα επικοινωνιακά show, ούτε με τις βαρύγδουπες, πανομοιότυπες, εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη κάθε φορά πάνω από τα καμένα».

  • Η δήλωση του κ.Καπνισάκη:

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ενώ την τελευταία πενταετία έχουν τριπλασιαστεί οι ετήσιες κρατικές δαπάνες για τη μίσθωση εναέριων μέσων (468.039.745 ευρώ την περίοδο 2020-2024, έναντι 113.977.600 ευρώ την περίοδο 2015-2019 εν μέσω μνημονίων), εντούτοις έχουν τριπλασιαστεί και οι καμένες εκτάσεις (3.714.110 στρέμματα την περίοδο 2020-2024, έναντι 861.340 στρέμματα την περίοδο 2015-2019).

Η χώρα μας κατέχει πλέον τη θλιβερή πρωτιά στην Ε.Ε. τόσο στην αναλογία καμένης έκτασης ανά αριθμό πυρκαγιών (το 2023 κάθε πυρκαγιά στην Ελλάδα έκαψε κατά μέσο όρο 10.090 στρέμματα, όταν στην Ιταλία έκαψε 780 και στη Γαλλία 410), όσο και σε ποσοστό καμένης έκτασης χαρακτηρισμένος ως “Νatura 2000” (από το σύνολο των 1.750.000 στρεμμάτων που κάηκαν το 2023, τα 706.400 βρίσκονταν σε τοποθεσίες “Natura 2000”, που ανέρχονται στο 40% του συνόλου των καμένων εκτάσεων.

Το 2023 η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση με τα περισσότερα εκτάρια καμένης γης σε περιοχές “Natura 2000” σε απόλυτο αριθμό).

Η παραπάνω κατάσταση δεν οφείλεται σε σύμπτωση, ούτε σε “τοπική” έξαρση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής ειδικά στη χώρα μας.

Είναι ξεκάθαρα το αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης της ΝΔ και της πλήρους ανικανότητας του «επιτελικού» κράτους του κ. Μητσοτάκη, που σε συνδυασμό με την αλόγιστη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος προς όφελος των ‘ημετέρων’ (αφού ούτε η πρόληψη ενισχύεται, ούτε τα εναέρια μέσα επαρκούν, ούτε πυροσβέστες προσλαμβάνονται), οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην γεωμετρική αύξηση των καμένων εκτάσεων, η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί ή μετριαστεί ούτε με τα επικοινωνιακά show, ούτε με τις βαρύγδουπες, πανομοιότυπες, εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη κάθε φορά πάνω από τα καμένα…

  • Οι πίνακες που παρέθεσε ο Μανώλης Καπνισάκης:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This