ΑΑΔΕ: Γνωστό εστιατόριο της Βουλιαγμένης… ξέχασε να κόψει αποδείξεις ύψους 200.000 ευρώ

Έκανε το κόλπο με τα δελτία παραγγελίας

Must Read

Λαβράκι έπιασαν οι ελεγκτές η ΑΑΔΕ σε πολύ γνωστό εστιατόριο για ψάρι στην Βουλιαγμένη, όταν ζήτησαν να προσκομίσει φορολογικά στοιχεία για προηγούμενες οικονομικές χρήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων ή/και τιμολογίων αξίας 200.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 48.000 ευρώ, μόνο για μια περίοδο ελέγχου!

Το πολυσύχναστο εστιατόριο έκανε το κόλπο φοροδιαφυγής με τα δελτία παραγγελίας χωρίς να εκδίδει αποδείξεις για το σύνολό τους.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 24.000 ευρώ, το 50% του ΦΠΑ, όπως προβλέπεται, και έχει αρχίσει φορολογικός έλεγχος για όλες τις χρήσεις από το 2018 και τούδε.

Και άλλα καταστήματα εστίασης

Τα στοιχεία που λαμβάνει η ΑΑΔΕ από τις πλατφόρμες delivery και τα διασταυρώνει με το myDATA κατέδειξαν ότι ψητοπωλείο στους Αμπελόκηπους δεν είχε εκδώσει 26.000 αποδείξεις, αξίας 143.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 34.000 ευρώ.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε το πρόστιμο 17.000 ευρώ και έχει ξεκινήσει αναλυτικός φορολογικός έλεγχος.

Επιπροσθέτως, ιταλικό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο, στο τέλος κάθε ημέρας και κατά την έκδοση των τελικών αποδείξεων, ακύρωνε παραγγελίες που είχαν ήδη εκτελεστεί.

Βρέθηκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ ότι από 2018 έως 2022 δεν είχε δηλώσει 311.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 57.000 ευρώ. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 28.500 ευρώ και διεξάγεται έλεγχος των βιβλίων της επιχείρησης.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This