Διαφημίζουν την Αλβανία «στις πλάτες» της Ελλάδας

Must Read

Ένα άρθρο που εμφανίστηκε σήμερα (Σάββατο) στην ιστοσελίδα islands.com (μέρος του ομίλου Static Media) με την υπογραφή της Αμερικανίδας Nina Phillips, διαφημίζει την Αλβανία ως ταξιδιωτικό προορισμό και από τον τίτλο κιόλας, γίνεται σαφές ότι αυτό κατά κάποιο τρόπο γίνεται σε βάρος της Ελλάδας.

Υπάρχει απευθείας σύγκριση των δύο χωρών, σχολιάζοντας μάλιστα ότι η Αλβανία είναι ο «τέλειος εναλλακτικός προορισμός αντί της Ελλάδας» και πως «παρέχει παρόμοια αξιοθέατα», ενώ αφήνει την αίσθηση ότι οι δύο χώρες είναι… ίδιες, απλώς η Αλβανία είναι πιο ήσυχη και πιο φθηνή.

«Η υποτιμημένη ευρωπαϊκή χώρα που προσφέρει μεσογειακές διακοπές όπως η Ελλάδα χωρίς πολύ κόσμο», αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος, το οποίο προτρέπει τους αναγνώστες να επιλέξουν την Αλβανία για τις διακοπές τους, προβάλλοντας τον υπερτουρισμό και την ακρίβεια της Ελλάδας.

Παρότι ισχύουν και τα περί υπερτουρισμού και τα περί ακρίβειας για τη χώρα μας και παρότι η Ελλάδα είναι μέτρο σύγκρισης για πάρα πολλούς προορισμούς, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί κάποιος: Δεν θα μπορούσε να διαφημιστεί η Αλβανία χωρίς να γίνει αναφορά και σύγκριση με την Ελλάδα;

Διαβάστε το άρθρο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Η Ελλάδα βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη και αποτελεί μέρος της Μεσογείου μαζί με χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Αίγυπτος και το Μαρόκο.

Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο επισκέψιμες και με την καλύτερη βαθμολογία χάρη στην πλούσια ιστορία, τα όμορφα νησιά, την ασφάλεια, το φαγητό και τον καιρό της. Φυσικά, αυτή η δημοτικότητα έχει ένα τίμημα – πλήθη και πλήθη τουριστών.

Αν θέλετε να ζήσετε την ομορφιά της Μεσογείου και να συναλλάσσεστε με λιγότερους ανθρώπους σε πολύ χαμηλότερη τιμή, υπάρχει μια απολαυστική, υποτιμημένη επιλογή στα βόρεια: η Αλβανία.

Είναι ο τέλειος εναλλακτικός προορισμός αντί της Ελλάδας, καθώς είναι ένα πιο ήσυχο μέρος για να ταξιδέψετε, αλλά όμως παρέχει παρόμοια αξιοθέατα.

Το 2021,5,52 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την Αλβανία. Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα είχε σχεδόν τριπλάσιο αριθμό τουριστών, έχοντας 14,71 εκατομμύρια την ίδια χρονιά.

Η Αλβανία είναι επίσης η λιγότερο ακριβή επιλογή και ένα ξενοδοχείο εκεί συχνά κοστίζει όχι περισσότερο από 50 $ τη βραδιά, ενώ η Ελλάδα μπορεί να σας κοστίσει περίπου 100 $ για ένα παρόμοιο δωμάτιο.

Εξαμίλι Αγίων Σαράντα

Η Ελλάδα υπήρξε ένας πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός για αιώνες και πραγματικά άρχισε να ανθίζει από τη δεκαετία του 1960 και μετά.

Μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας, η χώρα άρχισε να προωθεί την αρχαία ιστορία της και να χτίζει ξενοδοχεία για να προσελκύει τους τουρίστες.

Η Αλβανία δεν είχε την ίδια ευκαιρία να προσελκύσει επισκέπτες και να προωθήσει το δικό της συναρπαστικό παρελθόν, καθώς απελευθερώθηκε από ένα απομονωτικό κομμουνιστικό καθεστώς μόλις τη δεκαετία του ’90.

Επιπλέον, ο τουρισμός δεν προωθήθηκε αμέσως και μόλις το 2019 η Αλβανία άρχισε να καταπολεμά την αμφισβητήσιμη φήμη της με εκστρατείες στα μέσα ενημέρωσης.

Οι αλβανικές παραλίες είναι εξίσου όμορφες

Όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα για τα κρυστάλλινα νερά και τη χαλάρωση στην παραλία, θα ανακαλύψουν ότι ορισμένες περιοχές στην Αλβανία προσφέρουν παρόμοιες εμπειρίες, ειδικά στο νότο όπου οι δύο χώρες μοιράζονται σύνορα.

Ενώ οι παραλίες και των δύο χωρών προσφέρουν αυτή τη μαγευτική μεσογειακή αίσθηση, οι εκτάσεις άμμου της Αλβανίας βγαίνουν νικήτριες απλώς και μόνο επειδή υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι που μπλοκάρουν το τοπίο.

Εικόνα από τους Αγίους Σαράντα

Ενώ η Ελλάδα προσφέρει μερικά πιο περίεργα και σχετικά άγνωστα παραθαλάσσια σημεία, όπως η Τήνος ή η Αστυπάλαια (η οποία είναι γεμάτη απομονωμένες παραλίες), αυτές οι περιοχές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς κάθε χρόνο.

Τα μεγάλα πλήθη καθιστούν πιο δύσκολη την πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές, ξενοδοχεία και εκδηλώσεις, δημιουργώντας πολύ λιγότερο χαλαρωτικές διακοπές.

Η Αλβανία έχει πανέμορφα νησάκια και συνήθως δεν είναι τόσο πολυσύχναστα όσο αυτά στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη της Μεσογείου.

Το Εξαμίλι των Αγίων Σαράντα διαθέτει τοπία και νερά που κόβουν την ανάσα, παρόμοια με πολλά από τα γραφικά νησιά της Ελλάδας.

Οι Άγιοι Σαράντα είναι ένας άλλος εκπληκτικός παραθαλάσσιος προορισμός με δημόσια παραλία ακριβώς στο κέντρο της πόλης.

Για όσους θέλουν να παίξουν στο νερό αλλά όχι απαραίτητα στην παραλία, το The Blue Eye – μια πηγή γεμάτη δροσερά και καθαρά γλυκό νερό – απέχει μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από τους Αγίους Σαράντα.

Ο πολιτισμός και η ιστορία είναι εξίσου ενδιαφέροντα για εξερεύνηση

Ενώ οι υπέροχες μεσογειακές παραλίες είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Αλβανίας, αξίζει επίσης να εξερευνήσετε τη συναρπαστική ιστορία της χώρας.

Οι τουριστικές τοποθεσίες της μπορεί να μην είναι τόσο διάσημες όσο ο Παρθενώνας της Ελλάδας και τα άλλα εμβληματικά κτίρια, αλλά τα ιστορικά αξιοθέατα της Αλβανίας είναι κάτι παραπάνω από πετυχημένα και ιδιαίτερα.

Αργυρόκαστρο

Το Μπεράτ και το Αργυρόκαστρο είναι δύο πόλεις που έχουν καταγραφεί ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO λόγω της πολιτιστικής τους σημασίας και της εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής της εποχής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Βουθρωτού, επίσης μέρος της UNESCO, είναι ένα άλλο μέρος που αξίζει να επισκεφτείτε, αποκαλύπτοντας στοιχεία κοινοτήτων που χρονολογούνται από το 50.000 π.Χ.

Για όσους απολαμβάνουν τα ταξίδια τους πιο κρύους μήνες ή σε μεγαλύτερες πόλεις, τα Τίρανα πρέπει να είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς σας.

Είναι η πρωτεύουσα της χώρας και μεγάλο μέρος της πόλης παραμένει ανοιχτό και πολυσύχναστο ακόμα και τις πιο κρύες περιόδους του χρόνου.

Εικόνα από τα Τίρανα

Ενώ ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι ένα εγχείρημα για όλο το χρόνο με χειμερινές εκδηλώσεις και θέα για τους τουρίστες, ο τουριστικός τομέας της Αλβανίας είναι πολύ λιγότερο ενεργός κατά τη διάρκεια της ψυχρότερης περιόδου, αφήνοντας μόνο μέρη όπως η πρωτεύουσα, ανοιχτά για επίσκεψη.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά να κάνει κανείς με δεκάδες μουσεία, κλαμπ, μπαρ και γραφικούς δρόμους που καλύπτουν την πόλη, για να μην αναφέρουμε τα περίεργα τσιμεντένια στρατιωτικά καταφύγια που προσελκύουν την προσοχή εδώ και δεκαετίες.

Σχεδιασμένα ως καταφύγια, πολλά έχουν μετατραπεί σε μουσεία, καφετέριες και πολλά άλλα.

Η Αλβανία μπορεί να μην λαμβάνει τόση προσοχή όσο η Ελλάδα, αλλά είναι ένας υπέροχος προορισμός από μόνη της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This