Οι προκλήσεις μετά τη θερινή ραστώνη

Οι Μητροπολίτες να φέρουν τον κόσμο κοντά τους, να γίνουν συμπαραστάτες στα προβλήματά του - Η Ιεραρχία διαπνέεται από ατολμία και αρκετοί από αδιαφορία, λίγες φωνές ξεχωρίζουν εντός της Εκκλησίας

Must Read

Είναι δύσκολο να μπεις στο μυαλό των Ιεραρχών αυτό το καλοκαίρι. Δύσκολη εξίσωση. Όσο κι αν θέλουν όλοι να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, δεν προβλέπεται ένα εύκολο φθινόπωρο για την Εκκλησία. Οι προκλήσεις που έχουν να διαχειριστούν είναι πολλές.

Βασική προϋπόθεση είναι να τους ενδιαφέρει, φυσικά. Το βασικότερο όλων των προκλήσεων είναι να φέρουν τον κόσμο κοντά τους. Να επιστρέψει συνειδητά. Δύσκολο έργο. Να γίνουν ψυχικοί συμπαραστάτες στα αμέτρητα προβλήματα του κόσμου.

Το πώς πολιτεύεται η εκάστοτε κυβέρνηση επίσης επηρεάζει άμεσα και την Εκκλησία. Η στρατηγική της μίας πλευράς αφορά και την άλλη πλευρά, γιατί κοινός παρονομαστής είναι ο λαός.

Η κυβέρνηση έχει αφήσει την επίμονη εφαρμογή της woke ατζέντας. Επαθε κι έμαθε, κι επομένως προβλέπεται να είναι λιγότερο ριζοσπαστική. Βέβαια, δεν έχει μείνει και τίποτε άλλο να εφαρμόσει. Εκεί κανονικά η Εκκλησία θα πρέπει να προσπαθήσει να μαζέψει τη ζημιά και να σταθεί δίπλα στον κόσμο. Να βρει και ο λαός κάποιον να τον εκφράζει.

Δύσκολο έργο

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να βρει αναφορές ο κόσμος στην Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια την έχει παρασύρει το κύμα σε μεγάλο βαθμό. Λίγες είναι οι φωνές που ξεχωρίζουν εντός της Εκκλησίας και μιλάνε στην καρδιά του κόσμου.

Δείτε πόσοι από τους Αρχιερείς μιλάνε με τη γενιά του ΤikΤok και του Instagram. Όχι να εκφράζονται μέσα από αυτά τα κανάλια. Είμαστε πολύ μακριά από αυτό. Να αντιλαμβάνονται, έστω και να παρακολουθούν, όλη αυτή την τρομακτική ταχύτητα με την οποία κινούνται οι εξελίξεις, και τον κόσμο των νέων.

Οι Μητροπολίτες έχουν αφήσει να κάνει αυτή τη δουλειά ο απλός ιερέας. Ο νέος. Μόνο που κι αυτός έχει να διαχειριστεί και ένα σωρό δυσκολίες και οικονομικές υποχρεώσεις. Δικές του προσωπικές, οικογενειακές και της ενορίας του.

Σε γενικές γραμμές η Ιεραρχία διαπνέεται από ατολμία και αρκετοί από αδιαφορία. Γι’ αυτό και οι νέοι τούς βλέπουν ως κάτι φολκλόρ. Δεν βλέπουν πολλά σημεία ταύτισης.

Διορθώστε με, αλλά δεν βγήκε κανένας δημόσια από την Εκκλησία να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στην Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου που υπερασπίστηκε με θράσος στη συνέντευξή της το περιστατικό με το wine bar. Ή που εμφανίζει τον σύντροφό της στις παρελάσεις και ντε φάκτο επισημοποιεί πως είναι νορμάλ να μην έχεις κάτι επίσημο με τη σχέση σου.

Αν τα κάνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί δεν είναι ΟΚ για τον νέο να μην παντρευτεί, να μην κάνει παιδιά εντός γάμου; Καλά κάνει και τα πιστεύει και τα ακολουθεί η ίδια. Γιατί όμως πρέπει αυτά να γίνουν η επίσημη ατζέντα της ελληνικής κοινωνίας;

Γιατί οι Ιεράρχες δεν μιλάνε για αυτά που είναι εντελώς αντίθετα με όσα διδάσκουν; Δύσκολα ερωτήματα που πρέπει να τολμήσουν να θίξουν. Γιατί όσο αργούν να μιλήσουν τόσο θα απομακρύνεται ο κόσμος από κοντά τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This