Τεράστια μάχη για ζωή δίνει η 22χρονη Μαρία από τα Χανιά – Οδύνη για τα τρία παιδιά που έσβησαν στην άσφαλτο!

«Παγωμένο» το πανελλήνιο με το τρομακτικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή σε τρεις νέους

Must Read

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή εξακολουθεί να δίνει η 22χρονη Μαρία Μ. που ενεπλάκη στο πολύνεκρο τροχαίο που έχει «παγώσει» από χθες την Κρήτη, με θύματα τρία νέα παιδιά, ηλικίας 15-20 ετώνΗ λίστα των νεκρών της ασφάλτου στο νησί αυξάνεται με φρενήρεις ρυθμούς, καθώς θρηνεί μέχρι σήμερα 39 νεκρούς, όσα ήταν δηλαδή τα θύματα τροχαίων συνολικά το 2023.

Σήμερα, ακριβώς οκτώ χρόνια μετά τον χαμό δύο νέων παιδιών, της Στέλλας και του Νίκου, που έπεσαν θύματα σοκαριστικού τροχαίου, όταν παρασύρθηκαν από οδηγό που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, η μοίρα έπαιξε τραγικό παιχνίδι για ακόμη τρεις νέους, το νήμα της ζωής των οποίων κόπηκε πολύ πρόωρα και φρικτά. Ο Νίκος Τ., ο Θοδωρής Τ. και ο Αλέξανδρος Σ. «έσβησαν» χθες μετά την σφοδρή σύγκρουση, ενώ η 22χρονη φίλη τους χαροπαλεύει στο νοσοκομείο Χανίων, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να την κρατήσουν ζωντανή.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα, οι επόμενες ώρες θεωρούνται ως οι πλέον κρίσιμες για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της κοπέλας, με φίλους και συγγενείς να προσεύχονται να γίνει το θαύμα και η Μαρία να συνέλθει και να επιστρέψει στο σπίτι της.

 

«Το λάθος για πολλούς λόγους θα το κάνεις. Γιατί δεν σε μάθαμε για την οδική ασφάλεια από το μαιευτήριο ακόμη, γιατί δε σου φτιάξαμε τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, γιατί έχουμε μείνει στα λόγια, από αυτά να δείτε, ότι θα το κάνουμε μάθημα στα σχολεία μας, γιατί γιατί, γιατί, πολλά γιατί», αναφέρει ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης, με αφορμή τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχουν λάβει τα δυστυχήματα και συμπλήρωσε:

«Αλλά ένα πελώριο γιατί είναι, πότε θα υπάρξει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ένας ΒΟΑΚ με ένα διαχωριστικό στηθαίο που δεν θα σε σκοτώνει στο λάθος; Πόσα χρόνια ακόμη; Πότε επιτέλους θα γίνει κάτι; Να σας δώσω ένα μόνο στοιχείο. Κόρινθος-Πάτρα 147 km 28 νεκροί κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, μέχρι την ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού. Από τότε που εγκαινιάστηκε τα τελευταία εφτά χρόνια έχουμε, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, έξι νεκρούς».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το σοβαρό δυστύχημα συνέβη στο ύψος του Γαλατά Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, το αυτοκίνητο στο όποιο επέβαιναν οι τρεις άνδρες και η κοπέλα βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε πάνω σε τουριστικό φορτηγάκι μέσα στο οποίο βρίσκονται περίπου 20 άτομα.

Ένας από τους νεαρούς εντοπίστηκε νεκρός εκτός του οχήματος ενώ οι υπόλοιποι τρεις εγκλωβίστηκαν στο όχημα. Η Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο απεγκλώβισε έναν ακόμη άνδρα νεκρό ενώ οι άλλοι δύο ανασύρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων.

Λίγο νωρίτερα και ο τρίτος άνδρας κατέληξε, σκορπώντας την θλίψη στα Χανιά.

Οι επιβαίνοντες στο βαν φέρουν απλά κάποιες εκδορές.

Στον τόπο της τραγωδίας έσπευσαν 5 πυροσβέστες και 2 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανιών και η Τροχαία ΒΟΑΚ για να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος.

«Δεν φορούσαν ζώνη»

Ένας οδηγός νταλίκας ήταν αυτόπτης μάρτυρας και συγκλονίζει όταν περιγράφει τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν. 

«Αυτό που είδα εγώ ήταν ένα μίνι μπας που είχε μέσα τουρίστες, τον οδηγό το οποίο είχε κατεύθυνση από Χανιά προς Κίσσαμο και ένα αμάξι το οποίο είχε γίνει κομμάτια. Τα δύο άτομα που καθόντουσαν πίσω δεν φορούσαν ζώνη, ο ένας βρέθηκε από έξω, ασθενοφόρα πάρα πολλά στο σημείο, ο δρόμος είχε μπλοκάρει», ανέφερε και συνέχισε:

«Η σύγκρουση ήταν μετωπική και ο θόρυβος που άκουσα έντονος. Ο ένας επιβάτης που καθότανε πίσω και δεν φορούσε ζώνη πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο. Άκουσα εκεί στο σημείο που βρισκόμουν, ότι και το δεύτερο άτομο που καθότανε πίσω δεν φορούσε ούτε αυτό ζώνη».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This