Σε κλοιό…υπερτουρισμού η Χαλκιδική: «Κραυγή» αγωνίας από τους ντόπιους – «Ζοριζόμαστε να υδροδοτήσουμε σπίτια και μονάδες»

Must Read

Την ώρα που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο πικ, με τις αφίξεις των επισκεπτών να κορυφώνονται, η Χαλκιδική βρίσκεται σε κλοιό…υπερτουρισμού, όπως ακριβώς και τα νησιά, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων, που κάνουν λόγο για ασφυκτικές συνθήκες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον δημοφιλή προορισμό της Βορείου Ελλάδος είναι το γεγονός ότι τους χειμερινούς μήνες οι κάτοικοι είναι μόλις 115.000 και σήμερα έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ., με αποτέλεσμα η πίεση στις πεπαλαιωμένες υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης να είναι τεράστια.

«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή υπερβολική ζήτηση του νερού. Είναι πολύ μεγαλύτερη από πέρυσι η ζήτηση με φυσική συνέπεια να ζοριζόμαστε να υδροδοτήσουμε όλα τα σπίτια και όλες τις μονάδες» ανέφερε στο OPEN η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Χαλκιδική.

Οι διακοπές υδροδότησης είναι συχνές ενώ οι νέοι οικισμοί που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια δεν διαθέτουν ούτε βιολογικό καθαρισμό. Η Χαλκιδική εκπέμπει SOS λόγω υπερτουρισμού και η βελτίωση των υποδομών είναι κάτι που επείγει όπως λένε και πολλοί φορείς. «Το πρώτο και το κύριο είναι βελτίωση των υποδομών» εξήγησε η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου.

Πρόβλημα και η διαχείριση των σκουπιδιών

Τεράστιο πρόβλημα όμως παραμένει και η διαχείριση των στερεών αποβλήτων. «Τον Γλαρόκαβο τον καθαρίσαμε τρεις φορές αλλά οι άνθρωποι που πάνε εκεί δεν το σέβονται» επεσήμανε η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Οι φορείς της Χαλκιδικής κάνουν λόγο για μαζικό αλλά όχι ποιοτικό τουρισμό με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να μην έχουν τα αναμενόμενα οικονομικά οφέλη. «Η οικονομική κρίση είναι παντού. Είτε λέγονται Βαλκάνια, είτε λέγεται Ευρώπη. Άρα έχει συρρικνωθεί το εισόδημα της κάθε οικογένειας και ο καθένας προσπαθεί να κάνει οικονομικά διακοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This