Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά στο Όρος Φαλακρό – Καλύτερη η εικόνα στους Φούρνους Ικαρίας

Must Read

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για δεύτερη ημέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στο όρος Φαλακρό, στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε από αέρος ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

 

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Ικαρία

Στον αντίποδα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής, η εικόνα της πυρκαγιάς στην Ικαρία είναι σαφώς καλύτερη και έχει περιοριστεί αρκετά. Καεί χόρτα και βάτα αλλά το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές

Νωρίτερα, χθες το μεσημέρι το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους για εκκένωση ενώ το λιμενικό απομάκρυνε συνολικά 19 άτομα από την παραλία στο Καμάρι Φούρνων. Το βράδυ, οι πυροσβέστες έδωσαν τιτάνια μάχη, προκειμένου κρατήσουν τη πυρκαγιά μακριά από τους οικισμούς Καμάρι και Μπαλί.

Πώς ξέσπασε η φωτιά

Υπενθυμίζεται, πως οι πρώτες φλόγες εκδηλώθηκαν γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σκάφη στο Καμάρι και αμέσως επεκτάθηκε. Μέχρι το βράδυ, είχαν μετατραπεί σε στάχτη περισσότερα από 7.000 στρέμματα, ενώ η φωτιά πέρασε μέσα από κάποιες αυλές σπιτιών στο καμάρι και από τον περίγυρο της εκκλησίας του Αγίου ταξιάρχη. Για τον λόγο αυτό, ως και χθες αργά το βράδυ είχαν μεταφερθεί από το Καμάρι στο νησάκι του Αγίου Μηνά τουλάχιστον 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους το οποίο έγραφε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καμάρι, απομακρυνθείτε προς Φούρνους».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This