Τουρκία: Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Σμύρνη και Μπόλου – Μαίνονται οι φωτιές στα υπόλοιπα μέτωπα

Must Read

Πύρινος εφιάλτης δίχως τέλος στην Τουρκία καθώς για τρίτη ημέρα μαίνονται πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ευχάριστα ωστόσο είναι τα νέα από τις δύο μεγάλες πυρκαγιές σε Κορδελιό και Βουρλά στη Σμύρνη καθώς έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Αντιθέτως δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Μεντερές της Σμύρνης, στο Αϊδίνιο, τη Μαγνησία, τα Μουγλά και το Ουσάκ, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.




Σμύρνη: Δεκάδες εγκαυματίες – Καταστροφές σε πολλά κτίρια

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Κλιματικής Αλλαγής, Μουράτ Κουρούμ, η πυρκαγιά στη Σμύρνη προκάλεσε τεράστιες καταστροφές. Τουλάχιστον 26 άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα, ενώ 43 κτίρια τυλίχτηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου σε θαμνώδη έκταση στα Βουρλά στα δυτικά της Σμύρνης, κοντά στην Κρήνη (Τσεσμέ) φέρεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε καλώδιο ηλεκτροδότησης και επεκτάθηκε γρήγορα.

Λόγω της πυρκαγιάς απειλήθηκε ένα συγκρότημα 440 θερινών κατοικιών, οι κάτοικοι των οποίων απομακρύνθηκαν τη νύχτα από τις εστίες τους και μάλιστα 34 εξ αυτών απομακρύνθηκαν δια θαλάσσης από την Ακτοφυλακή.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η μεγάλη πυρκαγιά στο Μπόλου, μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, που εκδηλώθηκε την Πέμπτη (15/8). Η πυρκαγιά ξέσπασε σε πυκνό δάσος με δύσβατα σημεία με αποτέλεσμα το έργο των πυροσβεστών για την κατάσβεσή της να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ωστόσο, μετά από τρεις ημέρες κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τη φωτιά που καίει στην περιοχή Οβάτζικ, στην επαρχία Καράμπουκ της βόρειας Τουρκίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This