Θεσσαλονίκη: Κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών «έξω από τα σίδερα» σε ταινία μικρού μήκους

Ο δικός τους τρόπος έκφρασης

Must Read

Με οδηγό την τέχνη, κρατούμενοι των φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης βρήκαν τον τρόπο τους να «βγουν έξω από τα σίδερα» και να εκφραστούν μέσα από μια ταινία μικρού μήκους.

Η ταινία, με τίτλο «Deep Outside», προέκυψε στο διακαλλιτεχνικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Διαβατών, σε συνεργασία με το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τέχνη και Δημόσια Σφαίρα» του ΑΠΘ.

«Η περίπου 8 λεπτών ταινία, που γυρίστηκε με τη μοναδική κάμερα που διαθέτει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, περιλαμβάνει πλάνα από το πρόγραμμά μας την τελευταία διετία, όπου κρατούμενοι εκφράζονται μέσω του χορού, των εικαστικών, της ποίησης και της προφορικής αφήγησης», είπε ο σκηνοθέτης και χορογράφος, Αλέξης Τσιαμόγλου.

Στα μαθήματα, που γίνονται κάθε Δευτέρα για 2,5 ώρες, κρατούμενοι επικοινωνούν μέσα από διάφορες μορφές τέχνης, με συμπαραστάτες – εκπαιδευτές, εκτός από τον κ. Τσιαμόγλου, την Άννα – Αλκινόη Μηλιοπούλου και τον Βαγγέλη Αρβανίτη.

Η μικρού μήκους ταινία, που κινείται ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ, το video τεκμηρίωσης και το video dance, έχει πλάνα από τα δύο χρόνια υλοποίησης του προγράμματος και υπεβλήθη ήδη σε διάφορα φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει τιμητική διάκριση από το Φεστιβάλ Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου, στην αυλή του Θεάτρου Όψεις στην Καρδίτσα. «Όσο για τον τίτλο της Deep Outside είναι γιατί στο μυαλό όλων στις φυλακές είναι το βαθύ έξω», εξήγησε ο σκηνοθέτης.

Η ταινία έχει υπότιτλους με περιγραφή της μεθόδου που ακολουθείται στο πρόγραμμα, πλάνα από το πώς γίνεται το μάθημα, την τάξη, τις πρόβες από τη χορογραφία και τις εικαστικές κατασκευές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This