Θέλουν τον αστυνομικό πειναλέο και ξεθεωμένο

Μαρινάκης και Παππάς βρίσκονται στην ίδια πλευρά, αφού ανέχονται τα σώματα Ασφαλείας να κάνουν δύο δουλειές και να σκοτώνονται ως οικοδόμοι

Must Read

Αποτελεί τζάμπα μαγκιά να αποκαλεί κανείς τους αστυνομικούς «μπάτσους». Είναι μια ανέξοδη «μόδα» εδώ και τόσες πολλές δεκαετίες, που έχει καταντήσει πια παλιακή. Παρά ταύτα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς αποκάλεσε «μπατσάκο» έναν αστυνομικό σε διαδικτυακή κόντρα. Επιπλέον, σύμφωνα με ένα ηχητικό που κυκλοφόρησε, φέρεται και να τον απείλησε.

  • Από τον
    Βασίλη Γαλούπη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αντέδρασε, ζητώντας τη διαγραφή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «για τη χυδαία και απειλητική συμπεριφορά του», προσθέτοντας με έμφαση ότι «σε ένα κανονικό κόμμα η διαγραφή του θα ήταν αυτονόητη».

Στην ουσία, όμως, κυβέρνηση και Παππάς είναι στην ίδια πλευρά της συγκεκριμένης ιστορίας. Και οι δύο υποτιμούν την Αστυνομία και την απαξιούν ο καθένας με τον τρόπο του. Οι μεν με πράξεις, ο δε με λόγια.

Ο Παύλος Μαρινάκης, ως εκπρόσωπος του Μητσοτάκη, έσπευσε να υπερασπιστεί τους Ελληνες αστυνομικούς μόνο και μόνο για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η διεκπεραιωτική οργή κομματικής προσήλωσης του Μαρινάκη στοχεύει στον Κασσελάκη, ενώ ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι ότι (και) η Αστυνομία υποφέρει από τον οικονομικό στραγγαλισμό της κυβέρνησης.

Και οι δύο πλευρές του επεισοδίου, Παππάς και Μαρινάκης, ενδιαφέρθηκαν τελικά μόνο για να φέρουν εις πέρας τη δική τους ατζέντα.

Ασφαλώς και η δήθεν επαναστατική μαγκιά του ευρωβουλευτή είναι πέρα από παρωχημένη και κατακριτέα. Κι ελαφρώς αστεία για έναν ενήλικα άνθρωπο και πρόσφατα εκλεγμένο πολιτικό. Κανείς δεν εντυπωσιάζεται πια με το «μπατσάκο». Ακόμα χειρότερα όταν ένας ευρωβουλευτής φέρεται να ακούγεται να λέει όσα ξεστόμισε ο πρώην μπασκετμπολίστας.

Από τους δύο, Παππά και Μαρινάκη, ο πρώτος, που κάθεται στην καρέκλα του ευρωβουλευτή, έκανε bullying, χαχανίζοντας σαρδόνια κι εκ του ασφαλούς σε έναν αστυνομικό. Είναι έτσι κι αλλιώς κατακριτέος για το φτηνό κι εύκολο νταηλίκι του, αλλά όχι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Αστυνομία.

Ο Μαρινάκης, όμως, είναι υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης που αποφασίζει τι είδους Αστυνομία έχουμε.

Η χθεσινή αναφορά του Μαρινάκη ήταν: «Είναι αδιανόητο ένας εν ενεργεία εκπρόσωπος της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο να απειλεί και να βρίζει με τόσο χυδαίο τρόπο αστυνομικούς που σε πολύ δύσκολες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτόν για να είμαστε ασφαλείς».

Πράγματι, όπως είπε ο Μαρινάκης, οι αστυνομικοί «σε πολύ δύσκολες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτόν για να είμαστε ασφαλείς». Είναι, όμως, η κυβέρνηση που εκπροσωπεί η οποία, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, δεν σέβεται το έργο των αστυνομικών, με συνέπεια να μένει αθωράκιστη όλη η κοινωνία.

Πριν από μόλις λίγους μήνες, τον Απρίλιο, ο αστυνομικός Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος έχασε τη ζωή του όχι εν ώρα υπηρεσίας, αλλά σε εργατικό δυστύχημα. Ο 31χρονος έπρεπε να κάνει και δεύτερη δουλειά, στην οικοδομή, για να επιβιώσει λόγω των μη αξιοπρεπών μισθών στην ΕΛ.ΑΣ.

Ηταν τότε που το πανελλήνιο πληροφορήθηκε ότι το 80% των αστυνομικών είτε ψάχνει είτε ήδη έχει βρει μια δεύτερη δουλειά για να μπορέσει να ζήσει. Από delivery και οικοδομή, μέχρι σεκιούριτι και φορτοεκφορτωτικές, αρκεί να βγαίνει ένα μεροκάματο.

Ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε και ο Παππάς της αξιωματικής αντιπολίτευσης νοιάζονται για όλα αυτά στον θεατρικό «πόλεμο» που άνοιξαν με φόντο καμιά ψήφο παραπάνω ή λίγη ψευτομαγκιά στα social media.

Οσο οι περισσότεροι αστυνομικοί μπαίνουν στην υπηρεσία με έναν μισθό κάτω από τα 1.000 ευρώ, μη μπορώντας να ζήσουν ή να σκεφτούν να κάνουν οικογένεια, ο Μαρινάκης παριστάνει τον υπερασπιστή τους.

Ο φορολογούμενος δεν πληρώνει στο κράτος για να μοιράζει η κυβέρνηση απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους. Πληρώνει για να έχουμε, εκτός των άλλων, και «κανονική Αστυνομία». Δίχως «πεινασμένους» αστυνομικούς, που θα δουλεύουν 16 ώρες τη μέρα, με ακόμα ένα «μαύρο» οκτάωρο ως ντελιβεράδες ή σοβατζήδες και ταξιτζήδες.

Η χθεσινή τοποθέτηση του Μαρινάκη θα μπορούσε να ληφθεί σοβαρά μόνο αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών – ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα που μετά τον θάνατο του συναδέλφου του δήλωνε:

«Είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν αναγκάζονται να δουλέψουν δεύτερη εργασία στην Αττική για να επιβιώσουν. Αυτό είναι παράνομο και παράτυπο. Ομως η ηγεσία κάνει τον τυφλό και άτυπα το επιτρέπει, γιατί την εξυπηρετεί μαζί με την Πολιτεία, εφόσον δεν μπορεί να εξασφαλίσει βιώσιμους μισθούς για τον Ελληνα αστυνομικό. Δυστυχώς, οι απαιτήσεις για τον Ελληνα αστυνομικό και από την Πολιτεία και από την κοινωνία είναι να στέκεται αντίστοιχος του αστυνομικού του FBI, οι μισθοί του όμως είναι μισθοί ψωροκώσταινας. Ασφάλεια πολιτών δεν μπορεί να προκύψει, διότι ένας κακομοίρης αστυνομικός δεν μπορεί να παράξει αξιόπιστη αστυνόμευση».

Για τους Ελληνες φορολογουμένους είναι η ώρα η κυβέρνηση, πέρα από τη στιλιζαρισμένη ιδεολογική αντιπαράθεση περί Ελληνικής Αστυνομίας, να αντιμετωπίσει το αληθινό πρόβλημα.

Οσο ο Μαρινάκης αντιδρά με… αγανακτισμένες ανακοινώσεις για τις απαράδεκτες ανοησίες του Παππά, ο οποίος ακόμη δεν έχει καταλάβει καν ότι είναι ευρωβουλευτής, η κατάσταση της αστυνόμευσης επιδεινώνεται συστηματικά. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της νυν κυβέρνησης.

Η δουλειά του Μαρινάκη δεν εξαντλείται στην καφενειακή κουβέντα περί «μπάτσων». Το χρέος της κυβέρνησης είναι να αντιστρέψει άμεσα την αποχρηματοδότηση και τη διάλυση της Αστυνομίας. Μια «κανονική» κυβέρνηση αυτό θα έκανε.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1988. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Θράκης κι από το 2010 εργάστηκε σαν δικηγόρος. Σαν φοιτητής εντάχθηκε στη ΔΑΠ και το 2019 έγινε πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2022. Από το 2021 αναβαθμίστηκε σε γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Τον Ιούνιο 2023 διορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Ιανουάριο 2024 ανέλαβε και καθήκοντα υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Λέτε ότι ο Παππάς δεν έχει καταλάβει ότι είναι ευρωβουλευτής…εδώ ο Κασσελάκης δεν έχει καταλάβει ότι είναι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, νομίζει ότι είναι πρόεδρος 15μελούς σε Λύκειο… Περιμένετε να δείτε που ο Κυριάκος θα ανέβει στη ΔΕΘ να μας παραμυθιάσει κι αυτός θα είναι σε μήνα του μέλιτος….Παρακμή και κατάπτωση ενός πολιτικού συστήματος κοινοβουλευτικής δικτατορίας…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This