Εντολή εκκένωσης περιοχών στην Ουκρανία λόγω της ταχύτατης προέλασης των Ρώσων – «Καμία διαπραγμάτευση» λέει η Μόσχα

Must Read

Οι αρχές της Ουκρανίας εξέδωσαν πριν από λίγο «υποχρεωτική εντολή εκκένωσης για οικογένειες με παιδιά» από την πόλη Ποκρόβσκ της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου εξακολουθούν να ζουν 53.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ουκρανικών αρχών, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν τόσο γρήγορα που είναι υποχρεωτικό για τις οικογένειες να εγκαταλείψουν την πόλη και άλλες κοντινές πόλεις. Τα ρωσικά στρατεύματα προωθούνταν προς το Ποκρόβσκ εδώ και μήνες. Φαίνεται όμως ότι κάτι άλλαξε άρδην τις τελευταίες ημέρες προκειμένου το Κίεβο να εκδώσει τέτοια ανακοίνωση.

Οπωσδήποτε η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ, είτε λόγω αποδυνάμωσης του ανατολικού μετώπου, είτε λόγω της προσπάθειας του Πούτιν να καταγράψει μία νίκη ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις.




Ρωσία: Δεν θα γίνουν συνομιλίες όσο η Ουκρανία επιτίθεται στο Κουρσκ

Ο σύμβουλος της ρωσικής προεδρίας Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να διεξαγάγει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία προς το παρόν δεδομένης της επίθεσης του Κιέβου στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, όμως η Ρωσία δεν αποσύρει τις ειρηνευτικές προτάσεις που είχε κάνει νωρίτερα.

Ο Ουσακόφ έκανε τα σχόλια σε βίντεο που μεταδόθηκε από το μέσο ενημέρωσης SHOT. «Στο παρόν στάδιο, δεδομένης αυτής της επιχείρησης (Κουρσκ), δεν θα συνομιλήσουμε», είπε ο Ουσακόφ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι προτάσεις για ειρηνευτικές συνομιλίες που διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Ιούνιο έχουν τώρα αποσυρθεί από το τραπέζι, ο Ουσακόφ απάντησε πως δεν έχουν αποσυρθεί. «Όχι, (οι προτάσεις) δεν έχουν ακυρωθεί. Όμως σε αυτό το σημείο, βέβαια, θα ήταν εντελώς ακατάλληλο να εισέλθουμε σε οιουδήποτε είδους διαδικασία διαπραγμάτευσης», είπε ο Ουσακόφ.

Απαντώντας σε ερώτηση για πόσο καιρό η Μόσχα θα κρατήσει τη στάση της σταματώντας την προοπτική συνομιλιών με το Κίεβο, ο Ουσακόφ είπε: «Δεν ξέρω. Θα εξαρτηθεί από την κατάσταση, περιλαμβανομένου του μετώπου».

Ο Πούτιν δήλωσε τον Ιούνιο πως η Ρωσία θα βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο αν το Κίεβο συμφωνήσει να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να παραδώσει και τις τέσσερις περιφέρειες που διεκδικεί η Μόσχα, αξιώσεις που απέρριψε αμέσως το Κίεβο λέγοντας πως ισοδυναμούν με παράδοση.

Χτυπήματα σε γέφυρες

Με στόχο να διακόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων, η Ουκρανία έπληξε χθες, Κυριακή (18/08), και προκάλεσε ζημιά σε τρίτη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, όπου οι δυνάμεις της Μόσχας πολεμούν τις δυνάμεις του Κιέβου.




 

«Στις 18 Αυγούστου, ως αποτέλεσμα στοχευμένων βομβαρδισμών με τη χρήση πυραύλων και πυρομαχικών πυροβολικού κατά κτιρίων κατοικιών και μη στρατιωτικών υποδομών στο χωριό Καρίζ (…) υπέστη ζημιές τρίτη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ», δήλωσε εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας.




 

Το βίντεο με τη δήλωση αυτή του εκπροσώπου αναρτήθηκε στο κανάλι στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram του παρουσιαστή της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Βλαντίμιρ Σολοβιόφ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους, πιθανόν αμερικανικής κατασκευής HIMARS, για να καταστρέψει γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιοχή Γκλούσκοβο.

Σε άλλο βίντεο με δήλωση που αναρτήθηκε χθες στο κανάλι του Σολοβιόφ στο Telegram, εκπρόσωπος της ρωσικής ανακριτικής επιτροπής ανέφερε ότι δεύτερη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ κοντά στο χωριό Ζβανόε στην περιφέρεια Κουρσκ που χρησιμοποιείτο για την απομάκρυνση αμάχων «υπέστη ζημιές» από αμερικανικής κατασκευής HIMARS.




 

Ο αρχηγός της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας δήλωσε χθες (18/08) ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της χώρας του κατέστρεψαν την δεύτερη αυτή γέφυρα, περιορίζοντας τις δυνατότητες επιμελητείας ρωσικής ομάδας που αντιστέκεται στην προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων.

Στρατιωτικοί αναλυτές δηλώνουν ότι υπάρχουν τρεις γέφυρες στην περιοχή της επίθεσης του ουκρανικού στρατού μέσω των οποίων η Ρωσία εφοδιάζει τις δυνάμεις της.

Παράλληλα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε σήμερα ότι Ρώσοι πεζοναύτες αιχμαλώτισαν ομάδα 19 Ουκρανών στρατιωτών στην περιφέρεια Κουρσκ, χαρακτηρίζοντας τους Ουκρανούς «δολιοφθορείς». Το RIA δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει σύμφωνα με αυτό τους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν.

Διαβάστε ακόμα: Mπαράζ επιθέσεων από τη Ρωσία – Η Ουκρανία λέει πως κατέστρεψε 11 drones

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This