Σφοδρή αντιπαράθεση για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης στην Πολιτική Προστασία

Must Read

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και Στέφανο Κασσελάκη, μετά την σφοδρή κριτική  του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης στην πολιτική προστασία και τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση τη φωτιά στην βορειοανατολική Αττική.

Σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει απορροφήσει μόνο το 1% από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και ότι σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

Όπως τονίζει: «Για την Πολιτική Προστασία και την Κλιματική Κρίση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί στην Ελλάδα πάνω από 550 εκατ. ευρώ. Πόσα έχουν απορροφηθεί; Το 1%. Έχουμε την κυβέρνηση του 1%! 1% αποτελεσματικότητα. Σε 5 χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Όμως ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα» και σχολιάζει παραθέτοντας βίντεο: «ποια από τις δικαιολογίες αυτές προσβάλλει περισσότερο την αξιοπρέπειά μας;».

Κυβερνητικές πηγές: «Χονδροειδή ψέματα»

Μέσω κυβερνητικών πηγών, η κυβέρνηση μιλάει για «αστήρικτες αιτιάσεις και χονδροειδή ψέματα», τα οποία έχουν απαντηθεί «με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις». «Κάθε χρόνο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώνουμε το σύστημα πολιτικής προστασίας και πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν: «Για αυτό άλλωστε έχουμε αυξήσει όσο ποτέ άλλοτε τον αριθμό των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ενώ η προσπάθειά μας συνεχίζεται βάσει ολοκληρωμένων πολιτικών για ένα σύγχρονο σύστημα πολιτικής προστασίας».

«Ένα είναι σίγουρο, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι έναν περιφερόμενο influencer που φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος λασπολογώντας τους ότι «τα παίρνουν» επειδή δεν του αρέσουν αυτά που αναφέρουν. Σε αυτό τον κατήφορο χυδαιότητας θα τον αφήσουμε μόνο του», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Κικίλιας: «Πουλάει παραμύθια με δράκους »

Από πλευράς του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, εξαπολύει βέλη κατά του Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι «πουλάει δράκους»: «Ο κύριος Κασσελάκης έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει να ενημερώνεται και να ασκεί κριτική. Όμως το να πουλάει δράκους ότι πετούσαν 2-3 εναέρια πάνω από τον Βαρνάβα, όταν τον φιλοξενήσαμε, όταν του δώσαμε όλα τα στοιχεία του ΕΣΚΕΔΙΚ για τα εναέρια μέσα και πετούσαν 20 και έδειξε η πυροσβεστική ότι είχε όλη την καλή διάθεση να τον ενημερώσει αυτό είναι κάτι μη αποδεκτό» ανέφερε σε δηλώσεις του και πρόσθεσε:  «Παραμύθια με δράκους μπορεί να έχει μάθει ο ίδιος να λέει, αλλά όταν αφορούν τους πιλότους μας και τους αξιωματικούς μας που πετούν με αυταπάρνηση για να σβήσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες μία δύσκολή πυρκαγιά αυτό δεν είναι αποδεκτό».




Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση στον Β. Κικίλια, για τις δηλώσεις του ενώ ζητά να δοθούν αντίγραφα των δεδομένων για τα εναέρια μέσα.

Αναλυτικά:

«Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN κι ενώ όλοι θα περίμεναν να δώσει εξηγήσεις για το μέγεθος της καταστροφής που επέτρεψε να συμβεί στην Αττική, εκείνος απέδειξε γιατί η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει έχει λάβει επάξια τον τίτλο της «κυβέρνησης των αλαζόνων».

Είναι συγκεκριμένα τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Κικίλιας αν θέλει να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο και επειδή έδειξε να… ειδικεύεται στα «παραμύθια», επαναλαμβάνουμε τα αιτήματα που έχουμε θέσει και στα οποία οφείλει να ανταποκριθεί.

1.Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

2.Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος “Engage” σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα.

3.Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου.

Επίσης να τον ενημερώσουμε πως το Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων) δεν είναι ιδιωτικό χωράφι του υπουργού και τα στοιχεία του δεν είναι πληροφορίες προς εκλεκτική αξιοποίηση. Έχει υποχρέωση να ενημερώνει επίσημα, θεσμικά, άμεσα και πλήρως τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκείται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, από τον οποίο για κακή του τύχη δε θα γλιτώσει.

Ας αφήσει λοιπόν τις απίθανες δικαιολογίες: «έφταιγαν οι άνεμοι, το μικροκλίμα στα φαράγγια, οι οικισμοί που βρίσκονται σε δασικές περιοχές» κι ας ανταποκριθεί έστω κι αργά στις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου.

ΥΓ. Το να εξισώνει τον εαυτό του με τους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φωτιές, ενώ το υπουργείο τους αφήνει 16 ώρες χωρίς νερό, είναι τουλάχιστον χυδαίο! Έχει αποδείξει πως βρίσκεται απέναντι τους κι όχι δίπλα τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This