Π. Γιαννόπουλος για «μίνι» κακοκαιρία: «Να προσέξουμε τους κεραυνούς και τις χαλαζοπτώσεις»

Τι είπε για την επιδείνωση του καιρού

Must Read

Η «μίνι» κακοκαιρία που θα απασχολήσει τη χώρα τα επόμενα 24ωρα -που προκάλεσε και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ- βρίσκεται στο επίκεντρο των μετεωρολόγων, που ερευνούν το φαινόμενο, κάνοντας λόγο για βροχές και καταιγίδες, στις περισσότερες περιοχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η επιδείνωση του καιρού θα είναι μικρής διάρκειας, αλλά τοπικά θα έχει μεγάλη ένταση, ενώ θα «αγγίξει» περισσότερο τις περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

«Θα έχουμε αρκετούς κεραυνούς τις επόμενες δύο ημέρες. Ήδη στην Κέρκυρα από το πρωί της Δευτέρας έχει βγάλει αρκετούς κεραυνούς και έβρεξε σχεδόν 30 χιλιοστά. Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν κατά διαστήματα σε περιοχές του βορείου Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και οριακά της Θεσσαλίας, δυτικής Στερεάς και αύριο Τρίτη και της Θράκης», ανέφερε ο μετεωρολόγος και συνέχισε:

«Και στην υπόλοιπη χώρα θα πέσει λίγο η θερμοκρασία, στην Αττική θα έχουμε 34-35 βαθμούς Κελσίου. Δεν αποκλείεται αύριο στα βόρεια του νομού να βρέξει με τοπικές καταιγίδες. Θα υπάρξει δηλαδή αλλαγή και στην Αττική. Την Τετάρτη είναι πιο πιθανό να βρέξει στην πρωτεύουσα».

«Δεν θεωρώ ότι θα πέσει τόσο πολύ νερό»

Εντούτοις, οι κεραυνοί και οι πιθανές χαλαζοπτώσεις είναι τα φαινόμενα που ανησυχούν περισσότερο τους επιστήμονες. «Το πολύ σημαντικό που πρέπει να εστιάσουμε είναι οι πολλοί κεραυνοί που θα πέσουν σε τμήματα κεντρικής, δυτικής και βόρειας χώρας. Μπορεί να υπάρξουν και κάποιες χαλαζοπτώσεις στις συγκεκριμένες περιοχές. Για τον Αύγουστο οι κεραυνοί δεν είναι κάτι μη φυσιολογικό, αλλά επειδή υπάρχουν άνθρωποι που είναι στις διακοπές, κάνουν κάμπινγκ. Δεν θεωρώ ότι θα πέσει τόσο πολύ νερό, ωστόσο για παράδειγμα χθες έβρεξε πολύ στα Γιάννενα, επί μία ώρα αρκετά δυνατά», τόνισε και κατέληξε λέγοντας:

«Τέτοια εποχή τα φαινόμενα παρουσιάζουν μία τοπικότητα. Δηλαδή μπορεί κάπου να έχει κεραυνούς, ακόμα και χαλάζι, και σε άλλες τίποτα. Πρόκειται για μία διαταραχή του καιρού που μας έρχεται από την Ιταλία. Στην Ιταλία και στα δυτικά Βαλκάνια έβρεξε αρκετά. Και μπορεί να είναι μικρής διάρκειας αυτή επιδείνωση του καιρού, ωστόσο τοπικά θα έχει μεγάλη ένταση και γι’αυτό βγήκε έκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This