Πυρκαγιές: Η κυβέρνηση διαφήμιζε την ηλεκτρονική επιτήρηση που θα ολοκληρωθεί… του χρόνου!

Έλεγαν ότι είμαστε πανέτοιμοι αλλά τα υπερσύγχρονα πτητικά μέσα θα τα παραλάβουμε του χρόνου

Must Read

Την ώρα που μαίνεται η ένταση για τα πτητικά πυροσβεστικά μέσα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να μη δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις και επιμένει στο αφήγημα ότι η Πολιτική Προστασία είχε προετοιμαστεί για την αντιπυρική περίοδο.

Η Ελλάδα δέχτηκε ισχυρές συστάσεις από τον ΟΟΣΑ να δώσει περισσότερο βάρος στην πρόληψη των πυρκαγιών καθώς δεν αρκεί η καταστολή, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαβεβαιώνει ότι η χώρα έχει προετοιμαστεί για τις πυρκαγιές φέτος, διαφημίζοντας μάλιστα την ηλεκτρονική επιτήρηση με προηγμένα αεροσκάφη. Φυσικά όλα αυτά ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, αφού δεν ήμασταν προετοιμασμένοι και το γνώριζαν.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που δημοσίευσε η Diamond Aircraft στις 4 Ιουλίου 2024, υπεγράφη σημαντική σύμβαση για την προμήθεια τριών αεροσκαφών εναέριας επιτήρησης DA62 MPP για το ελληνικό Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για αεροσκάφη που θα χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις πυρόσβεσης και έρευνας και διάσωσης ως κέντρα αεροπορικών επιχειρήσεων και για εναέρια επιτήρηση, χρησιμοποιώντας σύγχρονα ηλεκτροοπτικά συστήματα, σύστημα εντοπισμού κινητών τηλεφώνων και διάφορους συνδέσμους δεδομένων.

Η εταιρία ανέφερε ότι «ανυπομονεί να παραδώσει αυτά τα προηγμένα αεροσκάφη και να στηρίξει την Ελλάδα στις προσπάθειές της να προστατεύσει τους πολίτες και τους φυσικούς πόρους της», ωστόσο όπως διευκρίνισε, η παράδοση τους θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος. «Η παράδοση των τριών αεροσκαφών ειδικής αποστολής DA62 MPP έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2025» ανέφερε η εταιρία.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ διαφήμιζαν πως είμαστε πανέτοιμοι με πρωτοποριακή ηλεκτρονική επιτήρηση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ωστόσο η συμφωνία για να γίνει η μίσθωση των υπερσύγχρονων αεροσκαφών που υπεγράφη τον Ιούλιο, προβλέπει την παραλαβή το 2025!

«Είναι η πρώτη φορά που δαπανώνται τόσοι πόροι για προληπτικές δράσεις» είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το πρόγραμμα «Αιγίς», τον Απρίλιο του 2024 τονίζοντας ότι έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια με το Ταμείο Ανάκαμψης να διαθέτει πόρους 36 δις ευρώ στη χώρα μας.

«Η πρόληψη, η καταστολή και η αποκατάσταση γίνονται αναγκαίο τρίπτυχο έχοντας προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής» είχε πει προσθέτοντας: «Στο μέτρο του δυνατού έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να μας βρει το καλοκαίρι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένους».

Μάλιστα είχε μιλήσει για «αξιοποίηση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, που προσθέτουν χρήσιμα όπλα» και ότι «είμαστε στην πρώτη γραμμή δοκιμής νέων μοντέλων πρόβλεψης, είτε μιλάμε για πυρκαγιές, είτε για πλημμύρες».

Τελικά αυτό που είδαμε φέτος, ήταν να μπαίνουν για πρώτη φορά οι φλόγες στον οικιστικό ιστό, με τους κατοίκους του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων να εκκενώνουν τα σπίτια τους…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This