Σε επιφυλακή για το κύμα κακοκαιρίας: 31.000 κεραυνοί καταγράφηκαν στο Ιόνιο

3.906 κεραυνοί πάνω από την ξηρά και 27.922 πάνω από τη θάλασσα

Must Read

Κακοκαιρία πλήττει τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία, προειδοποιώντας για σφοδρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς, σε σχεδόν δέκα περιοχές.

Πρόκειται μία κακοκαιρία εξπρές, με τη διάρκειά της να είναι 48 ωρών. Ήδη μάλιστα έχουν σταλεί μηνύματα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Πάτρα, Κέρκυρα, αλλά και Ηγουμενίτσα.

Σοβαρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες την Κέρκυρα και ήδη ομάδα τριών ανδρών από την 5η ΕΜΑΚ έχει φτάσει εσπευσμένα στο νησί για να ενισχύσει την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία. Εξαιτίας της σφοδρής νεροποντής με κεραυνούς πλημμύρισαν τα φρεάτια στους δρόμους, ενώ το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 8 το πρωί με τη διακοπή να οφείλεται σε κεραυνό. Στη βόρεια Κέρκυρα φωτιά ξέσπασε στους Αυλιώτες πιθανότατα από κεραυνό. Προβλήματα υπήρξαν και στις πτήσεις με καθυστερήσεις και ματαιώσεις.

Προβλήματα με την κακοκαιρία και στο νησί των Οθωνών, που έχει μείνει χωρίς ρεύμα, με  τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να αναμένεται να μεταβούν στο νησί την Τρίτη.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, καταγράφηκε στους Παξούς και ήταν 45 χιλιοστά. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής παρουσιάζονται από τους 8 σταθμούς του δικτύου.

Ο Ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος τρίτης γενιάς MTG-I1 φέρει όργανο καταγραφής των ηλεκτρικών εκκενώσεων (κεραυνοί και αστραπές) σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Στην εικόνα παρουσιάζονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που καταγράφηκαν από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως περίπου περίπου τις 7 το απόγευμα. Όπως προκύπτει καταγράφηκαν 31.828 εκκενώσεις, 3.906 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 27.922 πάνω από τη θάλασσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This