Σε απελπισία οι παραγωγοί στο Μαραθώνα: Καταστράφηκαν πλήρως τα θερμοκήπια μετά την πυρκαγιά

«Η ζημιά είναι τεράστια. Αυτή η επιχείρηση για να ξαναστηθεί θέλει άνω των 300.000 ευρώ»

Must Read

Η πύρινη κόλαση που κατέκαψε την Βορειοανατολική Αττική αποτέλεσε την χαριστική βολή σε μια ήδη μειωμένη παραγωγή, λόγω του άνυδρου χειμώνα. Οι επαγγελματίες στο Μαραθώνα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση μετά τη φωτιά, εκφράζοντας «κραυγή» αγωνίας.

Οι τιμές στις λαϊκές αγορές αναμένεται να «τσιμπήσουν» όταν θα αρχίσει να αυξάνεται η ζήτηση με την επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου, με τους πληγέντες να ζητούν άμεσες καταβολές των αποζημιώσεων προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν ξανά, γρήγορα στα πόδια τους.

«Η μονάδα έχει καταστραφεί παντελώς. Είναι μια μονάδα 10 στρεμμάτων θερμοκηπίου και εκτός αυτού, είναι κατεστραμμένη και η υπόλοιπη υποδομή. Μιλάμε για καμένα ψυγεία, μηχανήματα, καμένο δίκτυο άρδευσης και κατεστραμμένα τα προϊόντα των υπαίθριων καλλιεργειών», ανέφερε, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαραθώνα, Αλέκος Βάρσος και συνέχισε:

«Η ζημιά είναι τεράστια. Αυτή η επιχείρηση για να ξαναστηθεί θέλει άνω των 300.000 ευρώ. Αυτός ο άνθρωπος καλείται να μπει στη διαδικασία της αποξήλωσης όλων των κατεστραμμένων κατασκευών και μετά να ξεκινήσει, αν έχει την οικονομική ενίσχυση και βοήθεια από την πολιτεία, έτσι ώστε να ξεκινήσει να στήνει την επιχείρησή του».

«Έχουμε τεράστιες καταστροφές και σε υπαίθριες καλλιέργειες»

Με δεδομένο ότι οι μονάδες στον Μαραθώνα παράγουν 365 μέρες τον χρόνο προϊόντα όπως ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, δεν αποκλείεται να προκύψει τεράστιο ζήτημα με ελλείψεις στην αγορά.

«Όσον αφορά το θέμα των ελλείψεων, ήδη είχε ξεκινήσει μια σχετική έλλειψη στα προϊόντα λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της έλλειψης νερού και εργατικού δυναμικού και ήρθε και η καταστροφική πυρκαγιά για να προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα. Στις λαϊκές προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές γιατί έχουμε να κάνουμε με κόσμο της μικρομεσαίας τάξης», τόνισε ο κ. Βάρσος και κατέληξε:

«Έχουμε τεράστιες καταστροφές και σε υπαίθριες καλλιέργειες και στον Μαραθώνα αλλά και στον Βαρνάβα, με καμένες τις καλλιέργειες αλλά και τα δίκτυα άρδευσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This