Σκοτεινά πρόσωπα της διεθνούς κατασκοπείας οι δύο μεγιστάνες που «αφανίστηκαν» μέσα σε 48 ώρες!

Η βύθιση του πολυτελούς γιοτ «Bayesian» ανοιχτά του Παλέρμο της Σικελίας φέρνει «στον αφρό» μυστικά και ανασύρει παρασκήνια!

Must Read

Φαίνεται ότι ο Μάικ Λιντς, που αυτή τη στιγμή αγνοείται μετά τη βύθιση του γιοτ «Bayesian» στη θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, έχει βαθιά εμπλοκή με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Λιντς ίδρυσε την εταιρεία Autonomy το 1996. Η ειδικότητά της ήταν η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτό καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος των αναφορών των ΜΜΕ, καθώς η εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης δίκης για απάτη στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, αυτό που δεν καλύπτεται από τα media τόσο πολύ, είναι η εταιρεία που χρηματοδότησε ο Λιντς στη συνέχεια: η Darktrace.

Η Darktrace ιδρύθηκε το 2013 ως κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στον κυβερνοχώρο και «στήθηκε» για να αποτρέψει την απώλεια δεδομένων και την κλοπή δεδομένων από «εσωτερικές απειλές».

Δημιουργήθηκε ως απάντηση στις διαρροές του Μπράντλει Μάνινγκ στο Wikileaks και ιδρύθηκε λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της πρώτης από τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν από τον Guardian, με ιδιαίτερες ανησυχίες για να σταματήσουν οι διαρροές πληροφοριών τύπου Wikileaks.

Χρηματοδοτήθηκε από την Invoke Capital, ένα εξειδικευμένο επενδυτικό ταμείο τεχνολογίας με επικεφαλής τον Λιντς.

«Η Darktrace είναι η κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στον κυβερνοχώρο στον κόσμο και η δημιουργός της τεχνολογίας Autonomous Response.  Η αυτοεκπαιδευόμενη τεχνητή νοημοσύνη της, βασίζεται στο πρότυπο του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 3.500 οργανισμούς για την προστασία από απειλές στο cloud, το email, το IoT, τα δίκτυα και τα βιομηχανικά συστήματα. Αυτό περιλαμβάνει εσωτερικές απειλές, βιομηχανική κατασκοπεία, παραβιάσεις του IoT, κακόβουλο λογισμικό Zero-day, απώλεια δεδομένων, κίνδυνο αλυσίδας εφοδιασμού και μακροπρόθεσμες ευπάθειες υποδομής».

πηγή φωτογραφίας: https://x.com/Darktrace/media

Η Darktrace είναι γνωστή για τις εκτεταμένες προσλήψεις πρώην κατασκόπων και ιδρύθηκε όταν ο Λιντς μεσολάβησε σε μια συνάντηση μεταξύ αξιωματικών της GCHQ (σ.σ.  Κυβερνητικό Αρχηγείο Επικοινωνιών – Οργανισμός πληροφοριών και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου) και μαθηματικών του Κέμπριτζ.

Η εταιρεία υπερηφανεύεται ότι έχει στο προσωπικό της πρώην μέλη των MI5, MI6, CCHQ, της CIA, της NSA και του FBI!

Ένας από τους συνιδρυτές ήταν ο Στίβεν Χάξτερ, υψηλόβαθμο στέλεχος της «ομάδας άμυνας στον κυβερνοχώρο» της MI5 που έγινε διευθύνων σύμβουλος της Darktrace.

Η Darktrace διόρισε αργότερα τον Ντέιβ Πάλμερ, ο οποίος είχε εργαστεί στην MI5 και την GCHQ, ως διευθυντή τεχνολογίας, ενώ ο Τζον Ρίτσαρντσον OBE (σ.σ. μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας), διευθυντής ασφαλείας, είχε μια μακρά καριέρα στην «κυβερνητική ασφάλεια και πληροφορίες του Ηνωμένου Βασιλείου» που εργαζόταν για την «κυβερνοάμυνα». (Πηγή, http://declassifieduk.org)

Ο σερ Τζόναθαν Έβανς, πρώην γενικός διευθυντής της MI5 εντάχθηκε στο συμβούλιο της Darktrace με συμβουλευτικό ρόλο το 2013. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Άμπερ Ραντ το έκανε το 2020.

Είναι ενδιαφέρον, ως δευτερεύουσα σημείωση, ότι ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στο Darktrace είναι η Vitruvian Partners. Αντιπρόεδρος και σύμβουλος κυβερνοασφάλειας της Vitruvian Partners, είναι ο Αλεξάντερ  Άρμπουθνοτ.

Η μητέρα του είναι η Λαίδη Έμμα Άρμπουθνοτ, επικεφαλής δικαστής του Γουέστμινστερ που επέβλεπε τη διαδικασία έκδοσης κατά του Τζούλιαν Ασάνζ.

Τέτοιο είναι το υψηλό προφίλ της Darktrace, που η διευθύνουσα σύμβουλος Νικόλ Ίγκαν συνόδευσε τον Βρετανό Πρωθυπουργό (τότε) Ντέιβιντ Κάμερον, σε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν την πολιτική ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Οι τελευταίοι μήνες του 2024 υπήρξαν «γεμάτοι» για την Darktrace.

Τον Απρίλιο, ανακοινώθηκε ότι η Darktrace πρόκειται να αγοραστεί από την αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Thoma Bravo σε μια συμφωνία αξίας 5,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Ιούνιο, ο Λιντς και ο συγκατηγορούμενος του Στίβεν Τσάμπερλεϊν, κρίθηκαν αθώοι στη δίκη τους για απάτη και συνωμοσία.

Ο Τσάμπερλεϊν δούλεψε με τον Λιντς στην Autonomy ως αντιπρόεδρος οικονομικών και αργότερα έγινε COO (σ.σ. Chief Operating Officer, Επιχειρησιακός Διευθυντής) της Darktrace. Και οι δύο έφυγαν το 2018 από την εταιρεία όταν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Το περασμένο Σάββατο, ο Τσάμπερλεν σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ έκανε τζόκινγκ στο Cambridgeshire.

48 ώρες αργότερα, το γιοτ στο οποίο βρισκόταν Λιντς βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σικελίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This