«Γελούσαν πάνω από το παιδί μου» – Πατέρας καταγγέλλει ότι αρνήθηκαν αεροδιακομιδή βρέφους που κινδύνευσε

Κάλεσε ιδιωτικό ελικόπτερο ο πατέρας - «Οι γιατροί στο Παίδων μας είπαν ότι θα είχε πάθει εγκεφαλική παράλυση αν αργούσαμε»

Must Read

Από την τσέπη του πλήρωσε ελικόπτερο για να μεταφέρει στην Αθήνα το νεογέννητο παιδί του που κινδύνευε ένας πατέρας στην Πάρο, ο οποίος καταγγέλλει ότι όχι μόνο αρνήθηκαν την αεροδιακομιδή αλλά οι γιατροί του ΚΥ δεν έδωσαν σημασία. Το βρέφος νοσηλεύεται στην Αθήνα, ενώ την ίδια στιγμή, από πλευράς τους, οι γιατροί διαψεύδουν την καταγγελία του πατέρα.

Σύμφωνα με το CycladesLive.gr ο κ. Νικόλαος Μπαλαφούτης αναφέρει ότι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το 45 ημερών παιδί τους ανέβασε πυρετό και κατόπιν επικοινωνίας με την παιδίατρό τους, πήγαν το μωρό στο ΚΥ του νησιού και όπως τονίζει εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς τους.

«Αφού φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας ενημερωνόμαστε ότι πρέπει να φύγουμε άμεσα για Αθήνα γιατί η μικρή κινδυνεύει. Εκεί, η επιμελήτρια του Κέντρου Υγείας μαζί με έναν γιατρό που κάνει το αγροτικό του μου λένε ότι “Εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε εντολή για διακομιδή. Εάν θέλετε μπορείτε να πάτε με το καράβι”» αναφέρει ο πατέρας και προσθέτει:  «Μου τόνισαν ότι έχουν γίνει αεροδιακομιδές τις τελευταίες ημέρες για πιο ήπια περιστατικά αλλά για ένα βρέφος 45 ημερών κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Εμείς ζούσαμε στην αγωνία μας κι εκείνοι μας είπαν ότι αλλάζει η βάρδια στο Νοσοκομείο Παίδων, δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν και θα έπαιρναν σε 2 Νοσοκομεία να δουν πιο εφημερεύει».

«Θα είχε πάθει εγκεφαλική παράλυση αν αργούσαμε»

Όπως σημειώνει, η κατάσταση της υγείας του παιδιού του χειροτέρευε και πήρε την απόφαση να καλέσει ιδιωτικό ελικόπτερο: «Έβλεπα το παιδί μου να μελανιάζει, δεν έτρωγε, είχε αφυδατωθεί και έβγαλε ένα αραχνοειδές αγγείωμα σε όλο του το κορμί. Σαν πατέρας και σαν γονιός έκρινα ότι έπρεπε να αναλάβω την κατάσταση και κάλεσα προσωπικά ιδιωτικό ελικόπτερο για να γίνει άμεσα η διακομιδή του παιδιού μου στην Αθήνα. Πήρα πάνω μου την ευθύνη» σημειώνει και προσθέτει ότι αφού έφτασαν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι αν είχαν «αργήσει περισσότερη ώρα θα είχε πάθει εγκεφαλική παράλυση».

Ο κ. Μπαλαφούτης ξεσπάει λέγοντας: «Σαν πατέρας ένιωσα πολύ άσχημα που είδα το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση και εύχομαι κανένας πατέρας να μην το ζήσει. Δεν άνοιγαν τα μάτια του, είχαν πρηστεί. Με την άμεση παρέμβαση των γιατρών που χορήγησαν στο παιδί αντιβιοτικά ύστερα από όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε και είναι εδώ και δυο 24ωρα απύρετο. Διαγνώστηκε με έναν ιό που δεν θυμάμαι ακριβώς την ονομασία του και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για λόγους ασφαλείας και για περεταίρω εξετάσεις μέχρι να διαφύγει τον κίνδυνο τελείως».

«Η επιμελήτρια του Κέντρου Υγείας γελούσε πάνω από το παιδί μου»

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, η γιατρός στο ΚΥ γελούσε πάνω από το βρέφος και του έλεγε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα: «Αν δεν είχα εγώ γνωστό με ελικόπτερο και να είναι εδώ στην Πάρο, τι θα γινόταν; Το φαντάζεστε; Η επιμελήτρια του Κέντρου Υγείας γελούσε πάνω από το παιδί μου ενώ μιλούσε με το νοσοκομείο στην Αθήνα και έλεγε “Εγώ τι να το κάνω; Τρέμω και να το πιάσω”. Η Πάρος φιλοξενεί μισό εκατομμύριο πληθυσμό για καλοκαιρινές διακοπές. Είναι πρέπον να μην έχει παιδίατρο; Υπάρχουν πολλά βρέφη στο νησί, οικογένειες που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να ναυλώσουν ένα ελικόπτερο σε ώρα ανάγκης» σημειώνει και τονίζει: «Στην Εκατονταπυλιανή την ημέρα την λιτανείας είχαν επιστρατευθεί πόσοι αστυνομικοί. Δεν μπορούσαν να επιστρατευθούν και δυο γιατροί;».

Διαψεύδει ο Διοικητής του Κέντρου Υγείας

Από πλευράς του ο Διοικητής του Κέντρου Υγείας, δήλωσε στο τοπικό μέσο ότι «το περιστατικό αυτό είναι 100% ψευδές και ουδέποτε έγιναν έτσι τα πράγματα. “Αυτό το οποίο διέρρευσε είναι απολύτως ψευδές στο 100%. Όχι στο 99 αλλά στο 100%. Και αυτό εν συντομία σας λέω ότι συμφωνούνε και ο ιδιώτης γιατρός της Πάρου, και ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Πάρου και οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This