Ανεπιθύμητη στην Τήνο – Παραβάτης του ΚΟΚ στην Λέσβο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκάλεσε το Δεκαπενταύγουστο με τις τροχαίες παραβάσεις της στον πεζόδρομο της Αγιάσου - «Κόκκινο πανί» στην Τήνο: Της έχει διαμηνυθεί αρμοδίως να μην επισκεφθεί ποτέ το νησί Αύγουστο!

Must Read

Τον γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει οι φωτογραφίες της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου να περπατά στον λιθόστρωτο πεζόδρομο της Αγιάσου, στην Λέσβο, όπου είχε μεταβεί για τον Δεκαπενταύγουστο.

  • εφημερίδα «Εστία»

Και ναι μεν οι φωτογραφίες είναι προσεκτικώς επιλεγμένες, στα βίντεο όμως που ετράβηξαν οι πολίτες φαίνεται καθαρά η τροχαία παράβασις. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκινήθη επί του πεζοδρόμου με τα βαρύ όχημα του οποίου επέβαινε παραβιάζοντας καταφώρως τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Και το έπραξε αυτό η πρώτη πολίτις της χώρας, η οποία επιπροσθέτως τυγχάνει και ανωτάτη δικαστική λειτουργός (υπήρξε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας) οπότε θα περίμενε κανείς να έχει ευαισθησίες όσον αφορά στην τήρηση των νόμων.

Στην πράξη όμως αποδεικνύεται ότι η κ. Σακελλαροπούλου αδιαφορεί. Ήθελε να την πάει το αυτοκίνητό της στον πεζόδρομο, οπότε αγνόησε τον νόμο. Και εν συνεχεία κατέβηκε για να φωτογραφηθεί ενώ περπατούσε, οπότε βλέπει κανείς και την πολυπληθή αστυνομική φρουρά που την περιεστοίχιζε.

Δεν γνωρίζουμε αν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας το περίμενε, αλλά η διέλευσίς της από τα καταστήματα του πεζοδρόμου, αντιμετωπίσθηκε με παγερή αδιαφορία από τους πολίτες που κάθονταν. Οι περισσότεροι ούτε γύρισαν να την κοιτάξουν. Ενδεικτικόν της… δημοφιλίας της.

Μπορούμε να θυμηθούμε τι γινόταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τους προκατόχους της. Για ανθρώπους σαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ή τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο εδημιουργείτο ένα κύμα σεβασμού αναμίκτου  με οικειότητα. Από όπου και αν περνούσαν, οι άνθρωποι σηκώνονταν και ήθελαν να τους σφίξουν το χέρι. Κάτι που συνεχιζόταν και αφού είχαν ολοκληρώσει την θητεία τους.

Με τον ίδιο σεβασμό αντιμετωπιζόταν και ο Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος γίνεται πολύ συχνά αποδέκτης προσκλήσεων για να ομιλήσει είτε με την ευκαιρία ιστορικών γεγονότων, είτε για να αρυσθεί κάποια -επιστημονική συνήθως- ομήγυρις της νομικής του καταρτίσεως.

Νομίζει η κ. Σακελλαροπούλου, ότι θα προσκληθεί ποτέ κατ’ ανάλογόν τρόπον αφού παραδώσει τα καθήκοντά της. Την απάντηση την γνωρίζει. Την είδε στα μάτια των ανθρώπων της Αγιάσου που ούτε εγύρισαν να την κοιτάξουν.

Αλλά εάν στην Λέσβο η κ. Σακελλαροπούλου αντιμετωπίσθηκε έτσι, αλλού τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ουδέποτε έχει μεταβεί για τον Δεκαπενταύγουστο στο επίκεντρο των εορτασμών της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στην Τήνο. Και τούτο διότι στο νησί της Μεγαλόχαρης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απλώς ανεπιθύμητη.

Της έχει μάλιστα διαμηνυθεί αυτό, από τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι κατέστησαν σαφές πως ειδικά τον Δεκαπενταύγουστο δεν θέλουν να την δουν στο νησί τους. Και αυτό δεν είναι σημερινό. Ανάγεται στην εποχή της κ. Σακελλαροπούλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τότε που η αριστερή λαίλαπα ήθελε να σαρώσει τα πάντα και ενόμιζε ότι θα μπορούσε να βγάλει την Εκκλησία από τον ναό της Μεγαλόχαρης. Από το Πανελλήνιο ιερό ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Συνεργάσθηκε τότε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, πέρασε τροπολογία δια της οποίας ήθελε να μετατρέψει το εκκλησιαστικό ίδρυμα σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και να το θέσει υπό τον έλεγχό του.

Με τροπολογία στον νόμο 4521/2018 καταργούνταν ακόμη και οι αρμοδιότητες του επιχωρίου Μητροπολίτου και προέδρου του Ιδρύματος, ακόμη και η ψήφος του για την εκλογή μελών της διοικούσης επιτροπής του!

Και στην κίνηση αυτή, που τελικώς απετράπη από την πλειοψηφία του ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου, η κ. Σακελλαροπούλου είχε συνεργήσει.

Αν είχε συναίσθηση της πράξεώς της, από μόνη της θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να πατήσει το πόδι της στο νησί της Μεγαλόχαρης. Δεν θα χρειαζόταν να της το διαμηνύσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κατάντια της Ελλάδας, αυτό το άτομο πρόεδρος ΣτΕ και δημοκρατίας. αμαύρωσε 2 θεσμούς
    Πρόστιμο για παράβαση του ΚΟΚ θα της επιβληθεί;;;;

  2. Σημείο των καιρών: Στο συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια στην Προεδρία της Δημοκρατίας , μόνο και μόνο λόγω αριστεροαθεϊστικών και “προοδευτικών” αντιλήψεων μια γυναίκα χωρίς κύρος και με λαϊκή απαξίωση.

  3. Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις την ατυχέστατη επιλογή που έκανε η αυλή του Μαξίμου. Πάει και ο τελευταίος θεσμός που είχε κάποιο κύρος και ευρύτερη λαϊκή αποδοχή. Μα καλά ρε σαϊνια, woke πρόεδρο; Πάτε καλά; Εκτός αν το κάνετε επίτηδες στα πλαίσια της συνολικής διάλυσης των θεσμών.

    • Είναι τουλάχιστον αφέλεια να το λες αυτό! ΔΕΝ έκανε καμμία ατυχέστατη επιλογή. Είναι επιλογή ως το ειδικό όργανο του Μητσοτάκη να υπογράφει τα πάντα, να αγνοεί τις καταπατήσεις του Συντάγματος, να αφήνει τις παρακολουθήσεις του Predator, να αποσιωπά σε κάθε τι παράνομο και να μην ζητάει εκλογές σαν ΠτΔ κάτω από τέτοιες φεουδαρχικές και φασιστικές συνθήκες. Γι αυτό δεν κουνιέται φύλλο από την “Δικαιοσύνη”. Θα τους στείλουν στον Έβρο τους Εισαγγελείς. Φτιάχνουν ένα νόμο και καλύπτουν και τους παιδεραστές που πήγαιναν με την 12χρονη, αρκεί που ήταν ΝΔουλοκράτες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This