Aυξάνονται οι άνδρες που γίνονται μπαμπάδες πρώτη φορά στα 50

Ποιες είναι οι πιθανότητες για τα μωρά να γεννηθούν πρόωρα και με μικρότερο βάρος

Must Read

Αυξάνονται συνεχώς οι άνδρες που γίνονται μπαμπάδες πρώτη φορά στα 50, συνήθως μάλιστα με γυναίκες άνω των 25 ετών, που γίνονταν μαμάδες επίσης πρώτη φορά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  • Aπό τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Για τις ανάγκες της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open, οι ερευνητές του αμερικανικού Stanford University μελέτησαν 46.000.000 γεννήσεις στις ΗΠΑ από το 2011 μέχρι το 2022. Διαπίστωσαν ότι αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται από άνδρες άνω των 50 ετών, που αποκτούσαν παιδί πρώτη φορά.

Μάλιστα, το φαινόμενο ήταν γενικό, καθώς αφορούσε πλούσιους και φτωχούς, με ανώτερη ή βασική μόρφωση, δημοσίους υπαλλήλους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, όπως επίσης άνδρες διαφορετικής καταγωγής. Ηταν συχνό το φαινόμενο οι 50άρηδες να αποκτούν το πρώτο τους παιδί με γυναίκα που ήταν άνω των 25 ετών και γινόταν μητέρα πρώτη φορά.

Οσον αφορά την υγεία των μωρών των 50άρηδων, παρατηρήθηκε ότι είχαν ελάχιστα αυξημένες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα και με μικρότερο βάρος, ωστόσο οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία του παιδιού.

Οι ερευνητές παρατήρησαν και μια περίεργη σύμπτωση, για την οποία δεν έχουν βρει ακόμη εξήγηση. Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες άνω των 70 ετών που γίνονταν πρώτη φορά μπαμπάδες είχαν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αγόρι.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This