Για ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκεται ο χειριστής του λούνα παρκ στην Χαλκιδική – Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Πειθαρχική δίωξη κατά της δημάρχου Κασσάνδρας ζητά το ΥΠΕΣ

Must Read

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε την Τρίτη σε βάρος του 21χρονου χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης. Ο άτυχος νεαρός από την Βέροια είχε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ακαριαίο θάνατο.

Ο 21χρονος χειριστής των περιστρεφόμενων καθισμάτων έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος χωρίς καν να θέσει τέρμα στην λειτουργία και παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς. Οδηγήθηκε στο ΑΤ Κασσάνδρας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο χειριστής και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα το βράδυ της Τρίτης.




 

Προκαταρκτική έρευνα

Το ΑΤ Κασσάνδρας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα ενώ θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής τα μηχανήματα λειτουργούσαν χωρίς άδεια.




 

Πειθαρχική δίωξη κατά της δημάρχου Κασσάνδρας ζητά το ΥΠΕΣ

Την πειθαρχική δίωξη της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, ζητά ο Θεόδωρος Λιβάνιος μετά την ασύλληπτη τραγωδία. Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016, μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με την χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα παρκ είναι ο Δήμος, στην χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.




 

Νέα δήλωση της δημάρχου Κασσάνδρας

«Για το τραγικό γεγονός που συνέβη στο Λούνα-Παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και στοίχισε τη ζωή του δεκαεννιάχρονου Γιάννη εκφάζουμε τόσο εγώ ως Δήμαρχος, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο τη βαθιά μας οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Γνωρίζω ότι καμμιά δήλωση δεν μπορεί να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό, που αφήνει η ξαφνική και τραγική απώλεια ενός νέου παιδιού. Σήμερα είναι ημέρα πένθους και οδύνης για όλους μας.

Αναφορικά με το τραγικό γεγονός που συνέβη στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, εντός της χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου μας επισημαίνεται ότι η λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης ήταν εποχική και λάμβανε χώρο σε μισθωμένο ιδιωτικό χώρο. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ουδέποτε γνωστοποίησαν την λειτουργία τους, ως όφειλαν εκ του νόμου,
ούτε κατέθεσαν σχετικό φάκελο, γεγονός που βεβαιώθηκε από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Α.Τ. Κασσάνδρας περί τα μέσα Ιουλίου.

Το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων και Αδειών Καταστημάτων του Δήμου, εντός των νόμιμων προθεσμιών εκκίνησε τις διοικητικές κυρώσεις, που αφορούν διαδικασία επιβολής προστίμου και κλήθηκαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης εγγράφως, προς έκθεση των απόψεων τους, όπως ορίζει ο νόμος. Μετά από αυτό, ως Δήμαρχος προέβην σε άμεση σφράγιση της εν λόγω επιχείρησης, σύμφωνα με το υπ’αρίθμ.1020/10469/10 από 20-8-2024 έγγραφο του Α.Τ.Κασσάνδρειας.

Με την δεδομένη αναγνώριση της υπάρχουσας γραφειοκρατίας για την λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων, σε συνδυασμό με την απουσία Δημοτικής Αστυνομίας και της δυσκίνητης διοικητικής διαδικασίας, που το υπάρχον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο δημιουργεί, ο Δήμος Κασσάνδρας βεβαιώνει ότι, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και των
αρμοδιοτήτων του έλαβε και θα λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την πρόληψη και καταστολή παρόμοιων παραβατικών συμπεριφορών.

Τέλος, βεβαιώνουμε ότι είμαστε στην διάθεση κάθε Αρχής να δώσουμε τις αναγκαίες εξηγήσεις για το τραγικό συμβάν.»

Η απόφαση του Δήμου Κασσάνδρας, που τοποθετήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στο σφραγισμένο λούνα παρκ




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This