Αιχμές από τον δικηγόρο της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη: «Οξύμωρο που ο δήμος σφράγισε την επιχείρηση»

«Υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που θέλουν μόνο να πλουτίζουν, χωρίς να σέβονται την υγεία και προπαντός τη ζωή των άλλων ανθρώπων», επισημαίνει

Must Read

Την ώρα που οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του 19χρονου Γιάννη που βρήκε φρικτό θάνατο σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής, έχουν λάβει μορφή «χιονοστιβάδας» και οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν «μπαλάκι» τις ευθύνες, ο δικηγόρος της οικογένειας ξεσπά, επισημαίνοντας πως υπάρχουν εμφανείς παραβάσεις!

«Δεν χρειάζεται κανείς να είναι ειδικός για να διαπιστώσει εμφανείς και σημαντικές παραβάσεις που ήταν σε γνώση όχι μόνο των τοπικών παραγόντων, αλλά προφανώς και της ίδιας της επιχείρησης εδώ και πάρα πολύ καιρό», είπε αρχικά ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου νεαρού, Νίκος Πετρίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα στερείτο θέσεων, επειδή ήταν σπασμένες, ενώ υπολείπονταν κάποιες άλλες που επρόκειτο να σπάσουν, με τον χειριστή να αλλάζει διαρκώς τις θέσεις:

«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι όλα αυτά δείχνουν δόλο και αδιαφορία, επειδή τα προβλήματα φαίνονται να είναι διαχρονικά και δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ. Υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που θέλουν μόνο να πλουτίζουν, χωρίς να σέβονται την υγεία και προπαντός τη ζωή των άλλων ανθρώπων».

«Οξύμωρο που ο δήμος σφράγισε την επιχείρηση, ενώ μέχρι χθες έλεγε ότι δεν έχει αρμοδιότητα»

Αίσθηση προκαλεί και η στάση που διατηρεί από χθες ο δήμος Κασσάνδρας. Η έρευνα των Αστυνομικών Αρχών κατ’ εντολή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πολυγύρου βρίσκεται σε αρχικό στάδιο κι αναμένονται τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης.

«Τα αποτελέσματα θα είναι ασφαλή, καθώς η έρευνα θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα μηχανήματα του λούνα παρκ», υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας, τονίζοντας πως ο δήμος όφειλε να παρέμβει από την πρώτη στιγμή και όχι μετά τον θάνατο του νεαρού. «Είναι ιδιαίτερα οξύμωρο που οι τοπικές αρχές σφράγισαν την επιχείρηση, ενώ μέχρι χθες μάς έλεγαν ότι ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα», κατέληξε.

 

Είχε αποκλειστεί από πανηγύρι στον δήμο Κοζάνης γιατί δεν είχε πιστοποίηση

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο, έχουν λάβει μορφή «χιονοστιβάδας». Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ είχε αποκλειστεί από πλειοδοσία δημοτικού πανηγυριού στην Κοζάνη, επειδή τα μηχανήματα δεν είχαν πιστοποίηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Ειδικότερα, στις 29 Ιουλίου 2024 συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών του δήμου Κοζάνης και εξέτασαν τις προτάσεις για συμμετοχή στο πανηγύρι «Νιάμερος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 1 Οκτωβρίου λίγο έξω από την πόλη. Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό δύο ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ.

Η μία διαγωνιζόμενη συμμετείχε εξουσιοδοτώντας τον 58χρονο επιχειρηματία του μοιραίου λούνα παρκ που λειτουργούσε στο Πευκοχώρι. Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια», η συμμετοχή τους ακυρώθηκε διότι «δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά καταλληλότητας για κανένα ψυχαγωγικό μέσο που δηλώνει ότι θα εγκαταστήσει». Τελικά, ο 58χρονος δεν είχε τα σχετικά έγγραφα για να μπορεί να λειτουργήσει λούνα παρκ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και ο δεύτερος διαγωνιζόμενος αποκλείστηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο, με αποτέλεσμα ο δήμος Κοζάνης να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας.

Σοκάρουν οι κριτικές στο Google για το λούνα παρκ της φρίκης

Την ίδια ώρα, οι κριτικές που είχαν αφήσει στο Google αρκετοί χρήστες, που είχαν επισκεφθεί το λούνα παρκ, αποδεικνύουν πως υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν βαθμολογήσει τον χώρο με μόλις ένα στα πέντε αστέρια, σχολιάζοντας δε, την ασφάλεια των παιχνιδιών.

«Η ασφάλεια των παιδιών δεν είναι η μέγιστη», «Πολύ κακό και εξαιρετικά επικίνδυνο. Νομίζω είναι θέμα τύχης που δεν πάθαμε κάτι», γράφουν ενώ άλλοι λένε ότι υπήρχε «προχειρότητα και αρπαχτή». Είναι «πανάκριβο», γράφει άλλος χρήστης και λέει ότι «αν τους ζητήσεις απόδειξη παίζει να σε δείρουν».

 

Ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του παιχνιδιού

Νωρίτερα χθες, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα, οι δύο συλληφθέντες για τον θάνατο του 19χρονου. Πρόκειται για τον 21χρονο χειριστή του παιχνιδιού και για τον 58χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία και να ασκηθεί η ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής ισχυρίζεται ότι έπαθε σοκ, ενώ ο ιδιοκτήτης, πατέρας παιδιών, επικαλείται τα 35 χρόνια που εργάζεται ως επαγγελματίας και ουδέποτε έχει προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This