Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις στην Ιαπωνία για ένα ψαλιδάκι

Τι ανακοίνωσε το αεροδρόμιο για τις καθυστέρησεις

Must Read

Εξαιτίας του εξονυχιστικού ελέγχου της ασφάλειας του αεροδρομίου New Chitose για ένα χαμένο ψαλίδι, δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες καθυστέρησαν σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ιαπωνίας.

Το ψαλίδι που απλά… χάθηκε, είχε χρησιμοποιηθεί σε κατάστημα που βρισκόταν στον χώρο αναμονής αναχώρησης πτήσης εσωτερικού, είχε ως αποτέλεσμα μια πολύωρη έρευνα ασφαλείας. Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, 36 πτήσεις ακυρώθηκαν στις 17 Αυγούστου και άλλες 201 καθυστέρησαν λόγω της έρευνας.

Οι ιαπωνικές αρχές ανησυχουσαν ότι το συγκεκριμένο ψαλίδι που… αγνοείτο θα μπορούσε θα μπορούσε να είχε βρεθεί στα χέρια πιθανού τρομοκράτη, ο οποίος θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ως όπλο κατά τη διάρκεια πτήσης. Τελικά, όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο, το ψαλίδι εντοπίστηκε και οι πτήσεις μπόρεσαν να συνεχιστούν.

«Γνωρίζουμε ότι το περιστατικό συνέβη λόγω της έλλειψης κατάλληλων συστημάτων χρήσης, αποθήκευσης και διαχείρισης από τους χρήστες του καταστήματος», ανέφεραν οι χειριστές του αεροδρομίου New Chitose σε δήλωση.

«Θα διερευνήσουμε αυτό το περιστατικό, θα προσδιορίσουμε την αιτία του και θα αποτρέψουμε την επανάληψή του. Θα επιβεβαιώσουμε επίσης ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να σχετίζεται με αεροπειρατεία και τρομοκρατική επίθεση και θα διασφαλίσουμε ότι όλο το προσωπικό του αεροδρομίου έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας της διαχείρισης».

Όπως αναφέρει το CNN, ανάμεσα σε εκείνους που επηρεάστηκαν από τα περιστατικό ήταν το ιαπωνικό ροκ συγκρότημα 9mm Parabellum Bullet, το οποίο έχασε την εμφάνισή του στο ετήσιο μουσικό φεστιβάλ Rising Sun στο Χοκάιντο.

«Σίγουρα θα πάρουμε την εκδίκησή μας!!!» ανέφερε το συγκρότημα σε δήλωση που αναρτήθηκε στα social media, ενώ το ίδιο το φεστιβάλ ανακοίνωσε ότι δεν θα προβεί σε επιστροφές εισιτηρίων.

Πολλοί ταξιδιώτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τις ακυρώσεις πτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάποιοι έδειξαν να εκτιμούν το γεγονός ότι το αεροδρόμιο έλαβε τόσο σοβαρά υπόψη του την πιθανή κλοπή ενός ψαλιδιού, για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This