Χαλκιδική: «Θα βρω μόνος μου τη λύση αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, η οικογένεια διαλύθηκε», λέει ο πατέρας του 19χρονου

Συστηματικά χωρίς άδεια το λούνα παρκ - Η ΕΛΑΣ είχε ενημερώσει τον Ιούλιο τον δήμο ότι δεν έχει άδεια!

Must Read

Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη ο οποίος έχασε την ζωή του την περασμένη Δευτέρα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όταν μπήκε σε χαλασμένο παιχνίδι σε λούνα παρκ.

Μιλώντας σήμερα στο Mega ο κ. Γιώργος Καϊμπαλης σχολίασε αρνητικά το γεγονός πως αφέθηκε ελεύθερος ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού.

«Θα προσπαθήσω να βρω μόνος μου τη λύση εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη» τόνισε. «Πώς ο εισαγγελέας ένα άτομο φυγόποινο το άφησε να φύγει χωρίς περιοριστικούς όρους;», αναρωτήθηκε.

Σχετικά με την κατάσταση της οικογένειάς του ανέφερε:

«Δεν υπάρχουν λόγια, το 13χρονο έχει να κοιμηθεί 3 μέρες, κλαίει στην αγκαλιά μας και έχει στο μυαλό του την εικόνα του ανοιγμένου κρανίου που έπεσε μπροστά του ο αδερφός του. Η οικογένεια και αυτό το σπίτι έκλεισε. Ήταν μια πολύ δεμένη οικογένεια, το ένα μεγάλωνε το άλλο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το παλικάρι μου έφυγε. Από μικρά παιδιά αγωνιζόμαστε, να κάνουμε μια οικογένεια, δεν μπορεί ο καθένας που έχει βλέψεις να λειτουργεί με ανευθυνότητα. Αν δεν μπορεί η δήμαρχος, αν δεν έχει προσωπικό, δεν με ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά. Ας είχε παραιτηθεί, ας μην αναλάμβανε αυτή τη θέση. Τι με ενδιαφέρουν όλα αυτά.

Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει. Δεν είναι ένα κουμπί, ο πόνος είναι για τέσσερις ανθρώπους. Δεν σημαίνει ότι ήμασταν πέντε και τώρα είμαστε τέσσερις, και δεν έγινε τίποτα γιατί είμαστε παρεάκι. Ζω 25 χρόνια στην Αθήνα, τα παιδιά μου τα μεγάλωσα κάθε Σαββατοκύριακο να πηγαίνω να τα βλέπω




Το λούνα παρκ λειτουργούσε συστηματικά χωρίς άδεια

Σοκαριστικές συνεχίζουν να είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με το λούνα παρκ του τρόμου στο Πευκοχώρι Χαλκδικής, που έχασε την ζωή του με τραγικό τρόπο την περασμένη Δευτέρα ο 19χρονος Γιάννης.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως, ο χώρος λειτουργούσε χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια και την προηγούμενη χρονιά επί ολόκληρους μήνες.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Κασσάνδρας εξέδωσε την άδεια στις 22 Αυγούστου του 2023, δηλαδή την στιγμή που τελείωνε το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο ιδιοκτήτης είχε καταθέσει την σχετική αίτηση για προσωρινή άδεια λειτουργίας από την 1η Ιουνίου.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι η ίδια ακριβώς κατάσταση συνέβη και φέτος, με εκείνον να καταθέτει νωρίς την αίτηση χωρίς, όμως, να εκδίδεται η άδεια λειτουργίας.

Δείτε βίντεο:




Η πηγή αναφέρει πως εξαιτίας του κινδύνου να συμβεί κάτι η εν λόγω δραστηριότητα εμπίπτει στο καθεστώς της έγκρισης και όχι στο καθεστώς γνωστοποίησης. Δηλαδή πρέπει πρώτα να να ελεγχθούν τα πιστοποιητικά ασφαλείας και όλες οι βεβαιώσεις από τους αρμόδιους, Όπως φαίνεται αυτό δεν συνέβη.

Στον φάκελο με τις σχετικά έγγραφα που είχε καταθέσει ο ιδιοκτήτης υπήρχε πραγματογνωμοσύνη μηχανολόγου που βεβαίωνε ότι όλα τα παιχνίδια και το μοιραίο στο οποίο μπήκε ο 19χρονος, ήταν ασφαλή. Η έκθεση ελέγχου, με ημερομηνία 4 Αυγούστου 2023, φέρεται να είχε την υπογραφή της Target Hellas.

Φέτος, η ΕΛΑΣ είχε ειδοποιήσει με έγγραφο στις 9 Ιουλίου τον δήμο ότι το λούνα παρκ δεν είχε άδεια, ωστόσο, δεν έγινε κάτι.




Τι έγινε στην Κοζάνη

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία έρχονται στο φως μετά την «πόρτα» από πανηγύρι στην Κοζάνη καθώς τα μηχανήματα δεν είχαν πιστοποίηση.

Στις 29 Ιουλίου 2024, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών του Δήμου Κοζάνης εξέτασαν τις προτάσεις για συμμετοχή λούνα παρκ στο πανηγύρι «Νιάμερος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την  1 Οκτωβρίου.




Το ενδιαφέρον τους δήλωσαν δύο ιδιοκτήτες χώρων ανάμεσα στους οποίους και ο 58χρονος που έχει το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι. Σύμφωνα με  ανάρτηση στη «Διαύγεια», η συμμετοχή ακυρώθηκε διότι υπήρχαν τα πιστοποιητικά για τα μηχανήματα. Ο δεύτερος ενδιαφερόμενος ακυρώθηκε επίσης για τον ίδιο λόγο και υπήρξε επαναπροκήρυξη της δημοπρασίας.

Η διαδικασία επαναλήφθηκε το πρωινό της περασμένης Δευτέρας και ο ιδιοκτήτης είχε τα χαρτιά για τα παιχνίδια. Όμως, ορισμένα είχαν λήξει και άλλα δεν υπήρχαν καν. Έτσι ακυρώθηκε η συμμετοχή του για δεύτερη φορά.




Mαρτυρία εργαζομένου σε άλλο λούνα παρκ του ίδιου ιδιοκτήτη αναφἐρει ότι την περασμένη Δευτέρα, όταν έχασε την ζωή του ο 19χρονος, θα γινόταν αυτοψία από τεχνικό, ώστε να ελεγχθεί η σωστή λειοτυργία των παιχνιδιών.

Εντούτοις, ο τεχνικός υπέγραψε την σχετική έκθεση χωρίς να κάνει κανέναν έλεγχο. Κοίταξε τα παιχνίδια, υπέγραψε την έκθεση καταλληλότητας και έφυγε από το λούνα παρκ χωρίς καν να τα θέσει σε λειτουργία.

Δείτε το βίντεο




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This