Απηύδησαν με τους εμπρησμούς: «Στη Ρόδο έχουμε να αντιμετωπίσουμε ψυχιατρική κρίση, όχι κλιματική»!

Τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο έχουν στοχοποιηθεί τρεις συγκεκριμένες δασικές περιοχές

Must Read

Οργή, αγανάκτηση και ανησυχία επικρατεί στη Ρόδο, η οποία, όπως φαίνεται και όπως πιστεύουν άπαντες στο νησί, έχει μπει στο στόχαστρο εμπρηστών.

Μόνο χθες, υπήρξε διπλό «χτύπημα», με ένα μέτωπο αρχικά στην περιοχή Μονόλιθος και ένα δεύτερο μέτωπο λίγες ώρες αργότερα, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μακριά, στην Κυμισάλα.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, μόλις οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες αντέδρασαν άμεσα, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πρώτη φωτιά, «εμφανίστηκε» το δεύτερο μέτωπο!

Ευτυχώς όμως, η ετοιμότητα και η παρουσία της Πυροσβεστικής μαζί με εναέρια μέσα στην περιοχή, αποσόβησαν τα χειρότερα. Οι δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται σήμερα, θα παραμείνουν στα «επικίνδυνα» σημεία του νησιού, μέχρι την προσεχή Κυριακή.

ΡΟΔΟΣ// ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΙΑΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ. TETAΡTH 21 AYΓOYΣTOY 2024. (ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/EUROKINISSI)

Η κατάσταση των τριών τραυματιών πυροσβεστών: Ένα εξιτήριο, δύο νοσηλείες

Εν τω μεταξύ, ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους οι τρεις πυροσβέστες δασοκομάντος που τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Μονόλιθος.

Ο ένας εξ αυτών πήρε εξιτήριο ήδη από χθες από το νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους και για περαιτέρω εξετάσεις και σύντομα αναμένεται να βγουν κι αυτοί.




Συστηματική στοχοποίηση

Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ότι τα τελευταία χρόνια στοχοποιούνται συστηματικά τρεις δασικές περιοχές.

Αυτές είναι το δάσος της Κυμισάλα, ο Άγιος Σουλάς και ο Αίθωνας στον Αρχάγγελο.

«Μόνο στο δάσος της Κυμισάλα έχουν προλάβει οι πυροσβεστικές δυνάμεις επτά πυρκαγιές! Και χθες, το δάσος της Κυμισάλα ήταν ο στόχος», ανέφερε ο κ.Χατζημάρκος.

Μάλιστα, αναρωτήθηκε –ρητορικά προφανώς- «πώς γίνεται κάθε φορά η φωτιά να ξεκινά από χαράδρα…»

«Ψυχιατρική κρίση…»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έκανε λόγο για «εμπρηστική ενέργεια» αναφερόμενος στην φωτιά στη Μονόλιθο και πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή μπαίνει στο στόχαστρο.

Απηυδισμένος από την όλη κατάσταση, ο κ.Χατζημάρκος είπε με έμφαση: «Στη Ρόδο έχουμε να αντιμετωπίσουμε ψυχιατρική κρίση, όχι κλιματική»!

«Νοσηρά μυαλά»

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μονολίθου Γιάννης Κονισσής, μιλώντας στον RV (Real Voice 99,5) και την εκπομπή «Πρωινό Εξπρές», είπε σχετικά με τις χθεσινές φωτιές στο νησί:

«Είναι το μοναδικό παρθένο δάσος που έχει απομείνει στη Ρόδο και είναι πολλά τα περιστατικά περίεργων πυρκαγιών. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία πάντως. Μόνο τυχαίο δεν ήταν το δεύτερο μέτωπο και είναι πολύ περίεργο. Είναι πολύ δύσβατο το σημείο που εκδηλώθηκε η εστία».

Ενώ περιέγραψε ακόμα, ότι είδε «έκπληκτος» μαζί με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ευστρατίου, να… ξεπηδάει σε άλλο σημείο μία νέα εστία, αφού είχε σβήσει η πρώτη φωτιά!

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και επικεφαλής της ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου, Παναγιώτης Εγγλέζος, καταθέτοντας επίσης την εκτίμησή του ότι πρόκειται για εμπρησμό, σε μια περιοχή η οποία είναι ενταγμένη στις περιοχές Natura!

Επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη περιοχή «έχει μπει στο στόχαστρο των εμπρηστών τα τελευταία χρόνια» και σημείωσε για τις απανωτές πυρκαγιές ότι «η μία εκδηλώθηκε μεταμεσονύχτιες ώρες» και η δεύτερη μπήκε τέσσερα χιλιόμετρα μακριά, με τη φορά του ανέμου να είναι προς διαφορετική κατεύθυνση.

«Ευτυχώς που περιπολούσε το συντονιστικό και είδε την εστία και ήταν άμεση η επέμβαση των εναέριων μέσων, διαφορετικά η πυρκαγιά θα είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», σχολίασε ο κ.Εγγλέζος.

Είπε ακόμα ότι μόνο πέρυσι «μπήκαν 4 ή 5 φωτιές» και πως το νησί είναι στόχος «των νοσηρών μυαλών».

Ή, εξυπηρετώντας «σκοπιμότητες θέλουν να αφανίσουν το παρθένο δάσος της περιοχής, από τους λίγους εναπομείναντες πνεύμονες οξυγόνου στο νησί», πρόσθεσε.

«Είναι ψυχάκιας και άρρωστος όποιος έβαλε την φωτιά και δυστυχώς είναι ανάμεσά μας, να βλέπει ένα νησί να τρέχει για να σβήσει την πυρκαγιά που το χέρι του έβαλε», είπε αγανακτισμένος και κάνοντας επίσης λόγο για «νοσηρά μυαλά», ο Κώστας Στυλιανού, Πρόεδρος του Σωματείου Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως «Κολοσσός».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This