Μιας και δεν είναι πια στον πάτο της ΕΕ, οι Βούλγαροι θα συρρεύσουν στην Ελλάδα για διακοπές τον Σεπτέμβριο!

Με τον «αέρα» των δεύτερων πιο φτωχών οι γείτονες, μιας και τα πρωτεία ανήκουν πλέον στην χώρα μας…

Must Read

Πάνω από 30.000 Βούλγαροι αναμένεται να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου για να κάνουν διακοπές, όπως μεταδίδει το novinite.com που είναι ο μεγαλύτερος αγγλόφωνος πάροχος ειδήσεων της Βουλγαρίας.

Με αφορμή την βουλγαρική εορτή για την «Ημέρα Ενοποίησης» που είναι στις 6 Σεπτεμβρίου και πέφτει Παρασκευή, δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες της χώρας για μία ακόμη εξόρμηση.

Όπως σχολιάζει το novinite.com επικαλούμενο τον Ρούμεν Ντραγκάνοφ, διευθυντή του Ινστιτούτου Αναλύσεων και Αξιολογήσεων στον Τουρισμό, περίπου 45.000 Βούλγαροι θα εκδράμουν στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα αναμένεται να είναι ο κορυφαίος προορισμός, με περίπου 30.000 Βούλγαρους ταξιδιώτες να σχεδιάζουν να περάσουν εδώ τις μέρες τους.

Η Χαλκιδική συνεχίζει να είναι ένα αγαπημένο μέρος, με πολλούς Βούλγαρους να έχουν εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα εκεί, σημειώνει ακόμα το novinite.com.

Επιπλέον, περίπου 10.000 Βούλγαροι θα κατευθυνθούν προς την Τουρκία, ενώ λιγότεροι θα επισκεφθούν τη Σερβία, τη Ρουμανία, τα Σκόπια (σ.σ. ως «Μακεδονία» σκέτο τα αναφέρει το δημοσίευμα…) ή τη Δυτική Ευρώπη.

Θα μας ξανάρθουν

Το δεύτερο μεγάλο Σαββατοκύριακο του μήνα για τη Βουλγαρία είναι στις 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας, που πέφτει Κυριακή. Η επόμενη Δευτέρα θα είναι αργία, με αποτέλεσμα περίπου 320.000 Βούλγαροι να κάνουν ταξίδια. Από αυτούς, 280.000 θα ταξιδέψουν εντός της Βουλγαρίας.

Περίπου 40.000 θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, με την Ελλάδα να είναι και πάλι η πιο δημοφιλής επιλογή, προσελκύοντας περίπου 25.000 Βούλγαρους.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που παρουσιάζεται στο σχετικό άρθρο, είναι ότι οι περίπου 4,2 εκατομμύρια κάτοικοι της Βουλγαρίας, ταξιδεύουν κατά μέσο όρο 5,7 φορές ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων σε εξοχικές κατοικίες ή οικογενειακά σπίτια.

Ποιο να είναι άραγε το αντίστοιχο στατιστικό για την Ελλάδα;

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εγώ που έχω ακίνητο στην Αττική πολλαπλασιαστικό η αξία του αξίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ο Βούλγαρος με σπίτι στην Βουλγαρία που αξίζει 50000 και να να καλό αυτοκίνητο δεν με φτάνει με τίποτα και ας θεωρείται ευκατάστατος. Εσύ αν από Σέρρες σε καταλαβαίνω γιατί εκεί τα ακίνητα έπεσε η αξία όσο τα δικά μας ανεβαίνουν. Οπότε λογικό να νιώθεις φτωχός σε σχέση με τους Βούλγαρους έτσι πάει.

  2. Μην λέτε ανοησίες…..Δεν υπάρχει Βούλγαρος που να μην έχει αυτοκίνητο κάτω των 50000 ευρώ σε αντίθεση με μας τους Έλληνες που κυκλοφορούμε με Citroen Saxo και κάτι αλλά της ίδιας κατηγορίας….
    Οι άνθρωποι ξέφυγαν είναι αν όχι στο επίπεδο με Δυτικοευρωπαϊκές χώρες.Πριν χρόνια πηγαίναμε στην γείτονα και ήμασταν βασιλιάδες,τώρα πάμε και μόνο βλέπουμε ,η Βουλγαρία για τους Έλληνες έγινε πλέον πανάκριβη.Στα σούπερ Μάρκετ οι τιμές των ποιοτικών προϊόντων είναι 40 τοίς εκατό ακριβότερες από την Ελλάδα.Και εμείς βρίζουμε τους κυβερνητικούς για ακρίβεια….
    Αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι η φτηνότερη Ευρωπαϊκή χώρα μετά την Βόρεια Μακεδονία και ίσως Αλβανία…
    Όλο το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα βαυκαλιζεται σε ανούσια πράγματα και πάμφτωχη Ελλάς έμεινε στον πάτο του βαρελιού και δεν δύναται να εξέλθει….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This