Ελεύθεροι δύο Ιταλοί κυβερνήτες ιστιοπλοϊκών που είχαν συλληφθεί για φωτιά στους Αντίπαξους

Ζήτησαν συγγνώμη από τις ελληνικές Αρχές, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν για τη σχετική απαγόρευση

Must Read

Χειροπέδες σε δύο Ιταλούς, κυβερνήτες ιστιοπλοϊκών, πέρασαν σήμερα Πέμπτη άνδρες της Πυροσβεστικής, καθώς είχαν ανάψει φωτιά με την παρέα τους κοντά σε δασική έκταση στην παραλία Πηγή στους Αντίπαξους, ωστόσο, κατόπιν, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, τους δύο Ιταλούς, ηλικίας 50 και 53 ετών, συνέλαβαν ανακριτικοί υπάλληλοι του Π.Κ. Παξών στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στον καθένα εξ αυτών επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.250 ευρώ.

Κατόπιν οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος και αποφάσισε την αθώωσή τους, αναγνωρίζοντας τους το ελαφρυντικό ότι έσβησαν μόνοι τους την πυρκαγιά που προκλήθηκε στην περιοχή. Οι ίδιοι, εξάλλου, ζήτησαν συγγνώμη από τις ελληνικές Αρχές για τη φωτιά που προκάλεσαν, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν για την πλήρη απαγόρευση λόγω της περιόδου πυροπροστασίας.

«Συνελήφθησαν, σήμερα 22 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Παξών, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι έθεσαν φωτιά σε παραλία πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή «παραλία Πηγή», στη νήσο των Αντίπαξων, του Δήμου Παξών Κέρκυρας και επιβλήθηκε στον κάθε ένα από αυτούς διοικητικό πρόστιμο 2.250 ευρώ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This