Μετά την ελληνική υποχώρηση στην ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖ, ο Σίσι σπεύδει στην Τουρκία

Η κυβέρνηση άφησε ανοιχτή την «πόρτα» στην Τουρκία να ονειρεύεται οριοθέτηση με την Αίγυπτο

Must Read

Εθνικά ολέθρια η στάση Μητσοτάκη. Η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με την Κύπρο και την Αίγυπτο από το 2003, τότε που οι δύο χώρες, οριοθετώντας τη μεταξύ τους ΑΟΖ, αναγνώρισαν πλήρη επήρεια στο σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Ομως, η ελληνική κυβέρνηση, αντί ν’ αρπάξει την ευκαιρία, ζήτησε από την κυπριακή κυβέρνηση να «τραβήξει» τη γραμμή της ΑΟΖ μερικά μίλια ανατολικά, για να μην εφάπτεται η ελληνική με την κυπριακή ΑΟΖ.

Έτσι αφήσαμε ανοιχτή την «πόρτα» στην Τουρκία να ονειρεύεται οριοθέτηση με την Αίγυπτο, ενώ της δώσαμε και τη δυνατότητα να υπογράψει την παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη, με την τουρκική διπλωματία να εργάζεται για να συσφίξει εκ νέου τις σχέσεις της με την Άγκυρα.

Και να που τώρα, όπως ανακοίνωσε το CNNTurk, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι αναμένεται να επισκεφτεί την Τουρκία στις 4 Σεπτεμβρίου.

Στις 14 Φεβρουαρίου και μετά από 12 χρόνια, ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την Αίγυπτο, με στόχο να γυρίσει μια «νέα σελίδα» στις σχέσεις του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, τον οποίο στο παρελθόν αποκαλούσε «πραξικοπηματία και δολοφόνο».

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, που βρέθηκε στο Κάιρο αρχές Αυγούστου, «η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου (HLSC) θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου στην Τουρκία».

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This