Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης για τις τουρκικές προκλήσεις

Must Read

Συνεχίζεται η κυβερνητική σιωπή για τα πρόσφατα γεγονότα στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου, ειδικά ως προς την παρουσία πολεμικών μέσων της Τουρκίας, που επιτηρούν τις κινήσεις του ιταλικού επιστημονικού σκάφους «Ievoli Relume».

Η κυβερνητική στάση εγείρει ερωτήματα ως προς αποφάσεις οι οποίες έχουν πιθανότατα ληφθεί, κεντρικά, σχετικά με τους περαιτέρω χειρισμούς στα κρίσιμα ελληνοτουρκικά θέματα.

Η κυβέρνηση απαξιεί ν’ απαντήσει στις αποκαλύψεις για την τουρκική παρουσία drones σε χώρο ευθύνης της Αθήνας (FIR Αθηνών), αλλά και εντός περιοχής εθνικής κυριαρχίας (Εθνικός Εναέριος Χώρος), ενώ και στη θάλασσα η τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu», σε ρόλο «μπαμπούλα», δημιούργησε τα προηγούμενα 24ωρα συνθήκες ασφυξίας στο ιταλικό σκάφος ΤΡΚ, το οποίο, σημειωτέον, εκτελεί ενεργειακό έργο ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

«Παθητική στάση»

Μεγαλύτερη εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν απαντά στις αποκαλύψεις, αλλά ούτε διαψεύδει τα γεγονότα. Συνεπώς, τα επιβεβαιώνει.

Στα πρωτοφανή περιστατικά αναφέρθηκε με δήλωσή της η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει «τη στρατηγική της de facto αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας», θυσιάζοντας την εθνική κυριαρχία, «στον βωμό των ήρεμων νερών του Αιγαίου».

Η «παθητική στάση» απέναντι στις αποκαλύψεις συνεχίζεται, σημειώνει η Ρένα Δούρου, επιτρέποντας την επιθετική στάση της Τουρκίας, «που φαίνεται πως επιβάλλει τη στρατηγική της», εκείνη της «Γαλάζιας Πατρίδας» στο Αιγαίο.

«Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά καθώς και η σιωπή διαρκείας εκ μέρους της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι η περίπτωση της Κάσου και η πραγματική στάση της κυβέρνησης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό» συμπληρώνει, υπενθυμίζοντας ότι «σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει καταθέσει (2/8) ερώτηση προς τον κ. υπουργό Εξωτερικών» και αναμένει απαντήσεις.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This