Χρήση τακτικού πυρηνικού εντός ρωσικού εδάφους από τον Πούτιν;

Must Read

Η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου ισχυροποιείται όλο και περισσότερο. Σε αυτό φυσικά συνέβαλε και η αποκάλυψη ότι ο ανίκανος Μπάιντεν είχε βάλει την υπογραφή του σε σχέδιο ετοιμότητας πυρηνικού πολέμου με τριπλό με στόχο μάλιστα, Ρωσία, Βόρεια Κορέα και Κίνα.

Τις τελευταίες ημέρες όμως, το ενδεχόμενο χρήσης τακτικού πυρηνικού όπλου για πρώτη φορά είναι πιθανότερο από ποτέ. Το πλέον εντυπωσιακό όμως είναι το σενάριο που κερδίζει έδαφος μεταξύ αναλυτών οι οποίοι παρακολουθούν προσεκτικά τα τεκταινόμενα τόσο στην Ουκρανία όσο και την Μέση Ανατολή. Η ανάλυση που γίνεται μάλιστα για την περίεργη ανοχή του Πούτιν έναντι της ουκρανικής βολής στο Κουρσκ, αγγίζει τα όρια της θεωρίας συνωμοσίας.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την προσέγγιση που περιέργως κερδίζει έδαφος, η διαδικασία απομάκρυνσης εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων Ρώσων από την ευρύτερη περιοχή όπου έχουν εισβάλει ουκρανικές δυνάμεις με την στήριξη του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να αποτελεί προπομπό για χρήση τακτικού πυρηνικού, εντός ρωσικού εδάφους!

Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου προβλέπουν ότι με ένα τέτοιο χτύπημα, ο Πούτιν αφενός θα αφάνιζε την ουκρανική απειλή εντός της Ρωσίας, οπωσδήποτε με παράπλευρες απώλειες, χωρίς όμως να δεσμεύσει στρατιωτικές δυνάμεις από την Ανατολική Ουκρανία ή αλλού.

Το κυριότερο συμπέρασμα μάλιστα από μία τέτοια ενέργεια, θα ήταν άλλο: Όταν ένας ηγέτης δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά εντός του εδάφους του, δεν θα έχει καμία αναστολή να τα χρησιμοποιήσει με μεγαλύτερη σφοδρότητα σε εχθρικό έδαφος.

Ελπίζουμε πάντως να πρυτανεύσει η λογική και η διπλωματία και αυτό το σενάριο να παραμείνει ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This