Η εναλλακτική πρόταση στον Δήμο Πάτρας για την ενημέρωση κοινού και επιχειρηματιών

Στα πλαίσια αξιοποίησης της τεχνολογίας

Must Read

Μια εναλλακτική πρόταση που αφορά την δημόσια ενημέρωση των πολιτών για τους χώρους που παραχωρούνται από τον Δήμο Πάτρας σε επιχειρήσεις, κατέθεσε στην Δημοτική Επιτροπή ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» Βασίλης Αϊβαλής. Ζητώντας παράλληλα ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή σχετικά με την πρόοδο ανάπτυξης της νέας κανονιστικής διάταξης, για την οποία εδώ και καιρό δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς τις δημοτικές παρατάξεις.

Όπως ανέφερε, εντός του υπάρχοντος συστήματος γεωχωρικών δεδομένων (GIS) της πόλης στο πληροφορικό σύστημα, που διαθέτει ο Δήμος, μπορεί να υπάρξει ένα αντίστοιχο υπόβαθρο, στο οποίο να ενταχθούν η πλήρης χαρτογράφηση των καταστημάτων της πόλης και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τους δημόσιους χώρους που έχουν παραχωρηθεί από τον δήμο στην κάθε επιχείρηση με αντίστοιχη απόφαση. Σε αυτή την βάση δεδομένων, προτείνεται να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Επίσης, πρότεινε να υπάρχει στην είσοδο κάθε επιχείρησης αντίστοιχο QR Code με διάφορα επίπεδα διαβάθμισης της πληροφορίας, έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης να αντλεί πληροφορίες (επίσημη επωνυμία του καταστήματος, άδεια λειτουργίας, τον ακριβή δημόσιο χώρο που του έχει παραχωρηθεί από τον δήμο με το σχέδιο μηχανικού). Αντίστοιχα, τα κλιμάκια ελέγχου μέσω της ανωτέρω διαβάθμισης θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε επιπλέον στοιχεία (π.χ. επέκτασης χρονικού ορίου χρήσης μουσικής, στοιχείων νομίμου εκπροσώπου κ.λπ.).

«Είναι μια πρόταση στα πλαίσια της αξιοποίησης της τεχνολογίας για την διαχείριση της πληροφορίας, η οποία παρέχει στον πολίτη άμεση ενημέρωση για την προστασία των δικαιωμάτων του στο δημόσιο χώρο, εγγυάται τη διαφάνεια και την αντιμετώπιση των επαγγελματιών με ίσους όρους και συμβάλλει στην μείωση της αυθαιρεσίας και την βελτίωση της εικόνας πόλης με άμεσα ορατά αποτελέσματα», ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: gnomip.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ..
    Από το άρθρο:..

    ”…Σχετικά με την πρόοδο ..???….ανάπτυξης ???… της νέας …(η παλιά χάλασε;;;)…κανονιστικής…??!!! …διάταξης!..

    ..
    Ξέρει κανείς από σας που έχετε βγάνει και πανεπιστήμια,να εξηγήσει τί ακριβώς λέει,αλλά και τί είναι ακριβώς αυτό εδώ το συνοθύλευμα αλαμπουρνέζικων,άσκοπων,άστοχων,ανακατεμένων και σκόπιμα μπερδεμένων εννοιών ;;

    ..Οχι τίποτε άλλο δηλαδή,αλλά λέει πως αφορά ενημέρωση κοινού,δημοτών..επιχειρήσεων αλλά και τον ίδιο τον δήμο..

    Και όχι τίποτε άλλο..Αλλά για να δείτε πώς ακριβώς
    λειτουργούν οι αετονύχηδες και τα τσακάλια!..

    ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This