Νέα απόπειρα επίθεσης από ουκρανικό drone στο Κουρσκ – Ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο

Ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ρωσίας

Must Read

Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) αποπειράθηκε ξανά να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ. Το drone καταρρίφθηκε κοντά σε χώρο αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καύσιμου.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή ανέφερε πως η απόπειρα έγινε στη διάρκεια της νύχτας (22/08). Ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ρωσίας.

Ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο και στη συνοριακή περιοχή Σούμι

Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν αιτία να σκοτωθούν σήμερα δύο άμαχοι και να τραυματιστεί ένας τρίτος στην περιφέρεια Σούμι της Ουκρανίας, στα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε η περιφερειακή διοίκηση.

Η περιφέρεια Σούμι γειτνιάζει με την ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, όπου ουκρανικά στρατεύματα έχουν πραγματοποιήσει εισβολή από τις αρχές αυτού του μήνα.




 

Παράλληλα, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας ανακοίνωσε απόψε ότι σε ρωσική επίθεση σκοτώθηκε ένας 56χρονος άνδρας και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ στην περιφέρεια του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα 15χρονο αγόρι, ενώ πολυκατοικίες υπέστησαν επίσης ζημιές από το ρωσικό πλήγμα στο χωριό Μποχοντούχιβ, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Η Ουκρανία κατέρριψε 14 από τα 16 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία σε επίθεσή της τη νύχτα

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 14 από τα 16 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σε επίθεσή τους στη διάρκεια της νύχτας (22/08), ανακοίνωσε σήμερα η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας.




 

Τα συστήματά μας αντιαεροπορικής άμυνας επιχείρησαν στις περιφέρειες Τσερκάσι, Κιροβοχράντ, Πολτάβα και Σούμι”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα η ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πυρηνικός σταθμός που ελέγχεται από τη Ρωσία στην Ζαπορίζια της Ουκρανίας λειτουργεί κανονικά αφού τα αυτόματα συστήματά του απενεργοποίησαν μια γραμμή υψηλής τάσης.

Ο πυρηνικός σταθμός που βρίσκεται σε αδράνεια στηρίζεται στην ενέργεια που λαμβάνει έξωθεν για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας των αντιδραστήρων του. Η Rosatom διευκρίνισε ότι ενέργεια παρέχεται στον σταθμό μέσω άλλης γραμμής υψηλής τάσης.

Διαβάστε ακόμα: Χρήση τακτικού πυρηνικού εντός ρωσικού εδάφους από τον Πούτιν;

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This