Με τον (Θεσσαλό) Ομοσπονδιακό Δικαστή του Τενεσί συναντήθηκε ο Δ. Κουρέτας

Ο Thomas Varlan έλκει την καταγωγή του από την Ραψάνη

Must Read

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα είχε ο Ομοσπονδιακός Δικαστής της Πολιτείας του Τεννεσί, Thomas Varlan.

Πώς όμως ένας δικαστής του Τενεσί βρέθηκε ξαφνικά στη Λάρισα… Η απάντηση βρίσκεται στο ότι ο συγκεκριμένος έλκει την καταγωγή του από την την Ραψάνη. Ειδικότερα, ο παππούς του Αθανάσιος Βλαχοστέργιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ραψάνη.

Η σχέση του με την περιοχή θα συνεχιστεί, καθώς σύμφωνα με το δελτίο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο δικαστής Varlan με τον Περιφερειάρχη, συζήτησαν τις προοπτικές διοργάνωσης στο μέλλον του ετήσιου συνεδρίου των AHEPA (American Hellenic Educational and Progressive Association) στη Θεσσαλία.

Στην διαδρομή του ακολούθησε η μετανάστευση των προγόνων του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τον ίδιο να γεννιέται στο Oak Ridge του Τενεσί το 1956. Το 2003, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, τον προτείνει για τη θέση του Ομοσπονδιακού Δικαστή. Όπως αναφέρεται σε βιογραφικό του σημείωμα, αποτελεί τον πρώτο Ομοσπονδιακό Δικαστή με ελληνική καταγωγή στη συγκεκριμένη Πολιτεία των ΗΠΑ. Σε ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας του Τενεσί με αφορμή τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπο του, αναφέρθηκε ότι προέδρευσε σε περισσότερες από 3,419 αστικές υποθέσεις και 1,124 ποινικές υποθέσεις.

Ο Thomas Varlan επισκέφτηκε και στο παρελθόν τη Λάρισα και συγκεκριμένα το 2016, όταν και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο από την υπεύθυνη, Φανή Καλοκαιρινού.

Πηγή: larissanet.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This