Αποζημίωση 34.000 € για τροχαίο δυστύχημα – Δεν υπήρχαν πινακίδες σήμανσης

Οι Αρχές δεν είχαν μεριμνήσει για την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων, με αποτέλεσμα ένας 35χρονος να χάσει τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του βγήκε από την πορεία του

Must Read

Αποζημίωση ύψους 34.000 ευρώ για ψυχική οδύνη επιδίκασε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου στην οικογένεια ενός 35χρονου που έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Μαλάδων και έπεσε σε χαντάκι σχεδόν 5 μέτρων.

Ο δικαστής οδηγήθηκε στην απόφασή του κρίνοντας ότι οι αρμόδιες Αρχές δεν είχαν μεριμνήσει για την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων και αναχαίτισης οχημάτων στο σημείο της γέφυρας όπου ανετράπη το μοιραίο αυτοκίνητο. «Οπως προκύπτει από την αυτοψία των αστυνομικών οργάνων και το σχετικό φωτογραφικό υλικό που ελήφθη στο σημείο όπου έλαβε χώρα το επίδικο τροχαίο ατύχημα, παρότι υφίστατο γέφυρα, λόγω της ύπαρξης βάθρου βάθους 4,70 μ. και στένωση του οδοστρώματος κατά 0,40 μ., καθώς το πλάτος τούτου περιοριζόταν από 5,70 μ. πριν από τη γέφυρα σε 5,30 μ. επ’ αυτής, δεν είχαν τοποθετηθεί τα παραπάνω αναφερόμενα στοιχεία ασφάλειας της οδού (σήμανση και σύστημα αναχαίτισης), επισημαίνεται στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που επιδίκασε 12.000 ευρώ σε καθέναν από τους γονείς του θύματος και 10.000 ευρώ στον αδελφό του.

Σύμφωνα τους συγγενείς του θύματος, εκ των υστέρων τοποθετήθηκε σήμανση στο σημείο του δυστυχήματος. «Η αναγκαιότητα όλων των ανωτέρω ενεργειών συνάγεται από το γεγονός ότι, μετά το επίδικο δυστύχημα, τοποθετήθηκαν στο σημείο πινακίδες σήμανσης, μεταλλικές μπάρες και φώτα, ενώ επιπλέον έγινε και διαγράμμιση με κίτρινο χρώμα» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ενάγοντες. Σημειώνεται ότι οι ισχυρισμοί των αρμόδιων Αρχών περί ακαταλληλότητας του οχήματος αλλά και κατανάλωσης αλκοόλ από το θύμα έπεσαν στο κενό. Και τούτο γιατί το δικαστήριο αναγνώρισε πως «το γεγονός ότι ο θανών είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ δεν συνδέεται αιτιωδώς με το τροχαίο δυστύχημα, καθώς κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα (47,5 χλμ./ώρα), γνώριζε τη διαδρομή, από τη στιγμή που την πραγματοποιούσε συνεχώς για να πάει στον τόπο κατοικίας του, είχε δε ήδη διανύσει χωρίς πρόβλημα περί τα 10 χλμ. από το κέντρο του Ηρακλείου μέχρι το σημείο του συμβάντος, γεγονός που καταδεικνύει ότι είχε την ικανότητα να οδηγεί ασφαλώς», όπως τονίζεται στη δικαστική απόφαση.

Πηγή: Δημοκρατία

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This