Το πρόσωπο του Ιησού, με το «DNA» της Ιεράς Σινδόνης – Τεχνολογικό «θαύμα» ή βλασφημία;

Must Read

Το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με το «DNA» της Ιεράς Σινδόνης, δημιούργησε Τεχνητή Νοημοσύνη, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν πρόκειται για τεχνολογικό θαύμα ή για βλασφημία.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστα 24ωρα από το δημοσίευμα της «Espresso» για τη νέα επιστημονική έρευνα ειδικών από το ιταλικό Institute of Crystallography, οι οποίοι μελέτησαν με ακτίνες Χ τη δομή της κυτταρίνης από την οποία αποτελούνται οι ίνες του υφάσματος της Ιεράς Σινδόνης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι φτιάχτηκε την εποχή του Χριστού.

Η έρευνα έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ιερά Σινδόνη να είναι το σάβανο με το οποίο τυλίχθηκε το σώμα του Ιησού μετά τη Σταύρωσή του και το πρόσωπο που έχει αποτυπωθεί πάνω της να είναι το πρόσωπο του Ιησού. Τώρα δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας «Daily Express» χρησιμοποίησαν πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης για να δημιουργήσουν τη φωτογραφία του άνδρα που απεικονίζεται στην Ιερά Σινδόνη. Παρουσίασαν το αποτέλεσμα σε δημοσίευμα με τίτλο «Το πρόσωπο του Ιησού αποκαλύπτεται από την Τεχνητή Νοημοσύνη χρησιμοποιώντας την Ιερά Σινδόνη του Τορίνου μετά την εκπληκτική ανακάλυψη».

Με τον όρο «εκπληκτική ανακάλυψη» το δημοσίευμα αναφέρεται στην ανακάλυψη των ερευνητών στην Ιταλία ότι το ύφασμα της Ιεράς Σινδόνης φτιάχτηκε την εποχή του Ιησού. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού» δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα Midjourney και αποτελεί μια προσομοίωση του προσώπου που είναι αποτυπωμένο πάνω στην Ιερά Σινδόνη. Προσθέτουν ότι «η εικόνα δείχνει τον Χριστό με μακριά μαλλιά και γένια – όπως συμβαίνει σε πολλές κλασικές απεικονίσεις του», σημειώνοντας ότι είναι εμφανή τα σημάδια από κοψίματα και «γδαρσίματα στο πρόσωπο και στο σώμα του, που δείχνουν ότι είχε μόλις θανατωθεί».

Θα πάρει θέση η Ιερά Σύνοδος;

Το μεγάλο ερώτημα μετά την αποκάλυψη του προσώπου «του Ιησού της Τεχνητής Νοημοσύνης» είναι αν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εκλάβει ως βλασφημία ή όχι το «τεχνολογικό θαύμα». Υπάρχουν άλλωστε περιπτώσεις (στο κοντινό παρελθόν) που η τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει χρησιμοποιηθεί σαν όπλο βλασφημίας και προσβολής της χριστιανικής πίστης. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά ότι ακριβώς πριν από έναν χρόνο δημοσίευμα της «Espresso» ενημέρωνε για τη βλάσφημη εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά «Text With Jesus», που λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη και προτρέπει τους χρήστες της να «συνομιλήσουν ζωντανά» μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων με τον Ιησού, ο οποίος εμφανίζεται σαν άβαταρ. Οι αθεόφοβοι δημιουργοί της εφαρμογής δεν δίσταζαν να υποσχεθούν επίσης ζωντανό «chatting» με την Παναγία, τους Αποστόλους, ακόμη και με τον Διάβολο, μπροστά στο οικονομικό όφελος.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This