Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν(!) τις γυναικείες φωνές σε δημόσιους χώρους

Νέοι αυστηροί νόμοι περί ηθών και αρετών

Must Read

Σε μια ακόμη ακραία πράξη κατά των γυναικών προχώρησαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Το καθεστώς απαγορεύει τον ήχο της γυναικείας φωνής σε δημόσιους χώρους στο πλαίσιο μια σειράς νέων αυστηρών νόμων περί ηθών και αρετών των ισλαμιστών.

Οι νόμοι των Ταλιμπάν ανακοινώθηκαν τη περασμένη Τετάρτη, μετά την έγκρισή τους από τον ανώτατο ηγέτη, Χιμπατουλάχ Αχουντζάντα, και καλύπτουν πτυχές της καθημερινής ζωής, όπως δημόσια μέσα μεταφοράς, μουσική, ξύρισμα και εορτές.

Το άρθρο 13 που αφορά στις γυναίκες αναφέρει: είναι υποχρεωτικό να καλύπτουν το σώμα τους ανά πάσα στιγμή δημόσια, η κάλυψη του προσώπου είναι απαραίτητη για να αποφεύγονται οι πειρασμοί. Τα ρούχα δεν πρέπει να είναι λεπτά, στενά ή κοντά.

Είναι επίσης υποχρεωμένες να καλύπτονται μπροστά σε μη μουσουλμάνους, άνδρες και γυναίκες.

Επιπλέον, η φωνή γυναίκας δεν πρέπει να ακούγεται να τραγουδά, να απαγγέλει ή να διαβάζει δυνατά ή να μιλά σε μικρόφωνα σε δημόσιο χώρο. Απαγορεύεται στις γυναίκες να κοιτάζουν άνδρες, με τους οποίους δεν έχουν συγγένεια εξ αίματος ή γάμου.

Απαγορεύεται οι οδηγοί να μεταφέρουν ενήλικες γυναίκες χωρίς νόμιμο άνδρα κηδεμόνα.

«Η εφαρμογή της σαρία και του χιτζάμπ είναι η κόκκινη γραμμή μας. Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με κανέναν για αυτά τα θέματα» δήλωσε ο υφυπουργός Αρετής, Μοχάμαντ Χαλίντ Χανάφι.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This