Ο αθέατος πόλεμος βαρόνων στο «ματωμένο διαμάντι» της Χαλκιδικής

Must Read

Τα πλοκάμια της βουλγαρικής μαφίας απλώθηκαν στο πρώτο πόδι του τουριστικού «πριγκιπάτου» της Χαλκιδικής, όπου ρέει άφθονο το μαύρο χρήμα, με… αφανείς επενδύσεις σε ξενοδοχεία, βίλες, αλλά κυρίως με την εξαγορά γνωστών beach bars, όπου η διακίνηση τεράστιων «πειραγμένων» ναρκωτικών είναι στην κορυφή του βασικού «μενού»!

  • Aπό τον Βασίλη Χήτο
    Εφημερίδα Espresso

Η Βουλγαρία, πέραν των συστατικών για τα νοθευμένα καύσιμα, θεωρείται και «η Κίνα των Βαλκανίων» στην παρασκευή συνθετικών ναρκωτικών, όπως το LSD, το MDMA και οι κάθε λογής μεθαμφεταμίνες, και οι βαρόνοι των ναρκωτικών ερίζουν για το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και την πελατεία της «Μυκόνου της βόρειας Ελλάδας», όπου rich kids της Θεσσαλονίκης, influencers, wannabe μοντέλα και φραγκάτοι των Βαλκανίων περνούν ξέφρενα μέρες και νύχτες στα beach bars και τα clubs των τουριστικών θερέτρων!

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη αιματηρή συμπλοκή σε beach bar στη Χαλκιδική

Η συμπλοκή όμως της προπερασμένης Παρασκευής ανέδειξε και το πιο ψυχρό και σκληρό πρόσωπο αυτού του εισαγόμενου οργανωμένου εγκλήματος, όταν ο «σωματοφύλακας» γνωστού beach bar τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε δύο σωματώδεις άνδρες για να προστατέψει τον Βούλγαρο «διαχειριστή», γνωστό και ως «Βέλγο», ο οποίος γρονθοκοπούνταν από τους φερτούς συμπατριώτες του. Το ένα από τα θύματα τραυματίστηκε σοβαρά στο στέρνο και η υπόθεση θα μπορούσε να είχε κλείσει με την υποβολή της σχετικής δικογραφίας, αν δεν αποκαλυπτόταν πως ο αρχιμαφιόζος που διέταξε την «αποστολή» από τη Σόφια στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής ήταν ο διαβόητος «Τάκης» ο Ελληνας, διεθνώς καταζητούμενος ως βαρόνος των ναρκωτικών της Βουλγαρίας που θέλει να γίνει ο αθέατος «βασιλιάς της Χαλκιδικής»! Μάλιστα, το εγκληματικό συνδικάτο του «El Takis» στη Βουλγαρία είναι γνωστό και ως «Τα σφυριά του Τάκη», καθώς στους ξυλοδαρμούς οι μπράβοι του συνηθίζουν να χρησιμοποιούν αυτό το οικοδομικό εργαλείο για να σφυροκοπούν τα θύματά τους με δολοφονικά χτυπήματα.

Μακάβριο σενάριο

Ο Ελληνας Χ.Α. βαρύνεται μάλιστα με την εξαφάνιση της καταζητούμενης Ρούζα Ιγνάτοβα, της επονομαζόμενης «βασίλισσας του bitcoin» ή «δόκτορος Ρούζα», που είναι πίσω από απάτες εκατομμυρίων! Η Βουλγάρα μεγαλοαπατεώνισσα «Dr Ruja», που «δάγκωσε» και τον «Takis» για τελευταία φορά εθεάθη τον Οκτώβρη του 2017 σε πτήση για την Αθήνα. Οι Αρχές της γειτονικής χώρας έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι ο «El Takis» της υποσχέθηκε πως θα τη φυγαδεύσει με γιοτ στην Ιταλία, αλλά μεσοπέλαγα έδωσε εντολή να δολοφονηθεί παραδειγματικά, να τεμαχιστεί και τα κομμάτια της να γίνουν τροφή για τα ψάρια κάπου στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ενας από τους τραυματίες της συμπλοκής

Το κουβάρι αυτής της ανατριχιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 25 Μαρτίου 2022 στη Σόφια, όταν πρώην επικεφαλής του Ανθρωποκτονιών στη 2η Αστυνομική Περιφέρεια, ο Λιουμπομίρ Ιβάνοφ, πυροβολήθηκε με τρεις σφαίρες. Από το σπίτι του κατασχέθηκαν έγγραφα, DVD και αναφορές πρακτόρων. Η πιο σημαντική αναφορά «έδειχνε» ότι η «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων» δολοφονήθηκε μετά την άφιξή της στην Ελλάδα για λογαριασμό του «El Takis», ενώ ένας άλλος πράκτορας επισήμανε στη δική του έκθεση τους δεσμούς του Ελληνα καταζητούμενου με τον επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Διεύθυνσης Εθνικής Αστυνομίας Μικαΐλ Ναούμοφ, ο οποίος «κρέμασε μια ομπρέλα πάνω από αυτόν τον Ελληνα φαντομά και την ομάδα του…». Ο «El Takis» ήταν τόσο «χωμένος» στους «κυνηγούς» του εγκλήματος, που είχε χρηματοδοτήσει και το ταξίδι αναψυχής στη μακρινή Κούβα του προϊσταμένου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Μικαΐλ Ναούμοφ.

Η Ρούζα Ιγνάτοβα

Ο πληροφοριοδότης με τα αρχικά «A.I.» ανέφερε ότι ο διοικητής ταξίδεψε στην Αβάνα για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς του 2019 με έναν συνάδελφό του, ενώ και οι δύο συνοδεύονταν από τις συζύγους τους. Διέμεναν μάλιστα σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο θέρετρο Βαραντέρο, περίπου 100 χλμ. μακριά από την Αβάνα. Η… άνεση του «Takis» ήταν τέτοια, που φρόντισε να τους νοικιάσει για λίγες μέρες και μια θαλαμηγό για ψάρεμα, παρέα με άλλους τρεις Βουλγάρους και έναν Ιταλό υπήκοο. Επιστρέφοντας στη Σόφια στις 6 Ιανουαρίου 2020, επιδείκνυαν με καμάρι τα… κουβανέζικα πούρα. Και για όλα αυτά οι αστυνομικοί φρόντισαν να καλύψουν με ένα πέπλο σιωπής τους φόνους που είχε διατάξει ο Ελληνας μαφιόζος στη Σόφια. Ο Ναούμοφ έφερε πολλά μετάλλια στο ενεργητικό του, περπατώντας στους δρόμους του εγκλήματος και όχι μόνο…

Ηταν μεταξύ των αποφοίτων της ελίτ του αθλητικού σχολείου «Ολυμπιακές Ελπίδες» και ως καταξιωμένος παλαιστής είχε κερδίσει παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις σε πρωταθλήματα αστυνομικών, ενώ η αξιοποίησή του ως αξιωματικού άρχισε με την πρώτη κυβέρνηση Μπορίσοφ. Ο «El Takis», αν και καταζητούμενος, έστειλε στη Χανιωτή Χαλκιδικής για να κάνουν «καλοκαιρινό» το beach bar αντιπάλου του εφτά Βούλγαρους μπράβους του, οι οποίοι άρχισαν τον καβγά ως αφορμή επειδή τάχα καθυστέρησε η παραγγελία τους με τα ψητά ψάρια. Στη Χαλκιδική οι φήμες πως ο πραγματικός Βούλγαρος ιδιοκτήτης του μπαρ και πολέμιος του «Takis» έχει παρόμοιες επενδύσεις στη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στην Ισπανία, φουντώνουν όλο και περισσότερο! Στους εφτά φουσκωτούς ήταν, φυσικά, ο Κίρχο Ρούσκια με τα άσπρα ρούχα και τις χειροπέδες, που έχει το παρατσούκλι «Ρώσος» και είναι το πρωτοπαλίκαρο του «Takis», του βαρόνου της κοκαΐνης που αποκαλούν «Εσκομπάρ της Βουλγαρίας»!

«Αχυράνθρωπος»

O 55χρονος διαχειριστής της επιχείρησης που δέχτηκε τον ξυλοδαρμό είναι στην πραγματικότητα «αχυράνθρωπος» άλλου νονού της νύχτας στη Βουλγαρία. Η «ομάδα ασφαλείας» του μπαρ της Χαλκιδικής κουβαλούσε όπλα, σε αντίθεση με τους εφτά του Ελληνα, που, για να μη δώσουν στόχο σε ξένο έδαφος, ήρθαν άοπλοι… Ο Ε.Δ. με το παρατσούκλι «Βέλγος» εμφανίζεται μάλιστα να έχει ιδρύσει στην οδό Αγίου Παντελεήμονος στη Θεσσαλονίκη μονοπρόσωπη κεφαλαιουχική εταιρία (ΙΚΕ) που ασχολείται με λιανικό εμπόριο (τρόφιμα, ποτά). Ο Ελληνας μαφιόζος, διεθνώς καταζητούμενος απ’ την Ιντερπόλ (όπως και η μεγαλοαπατεώνισσα), παραμένει άφαντος και εικάζεται πως έχει διαφύγει στο Ντουμπάι, απ’ όπου συνεχίζει να διευθύνει το «συνδικάτο» του. Η πρώτη φορά πάντως που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα Βούλγαροι πληρωμένοι δολοφόνοι ήταν στην εκτέλεση στη Βούλα του Ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή, συζύγου της Βικτώριας Καρύδα.

Ο Μακρής πυροβολήθηκε έξω απ’ το σπίτι του στις 31 Οκτωβρίου 2018, ενώ ετοιμαζόταν να πάει στα εγκαίνια εταιρίας σεκιούριτι που θα δραστηριοποιούνταν στη Μύκονο. Ο δολοφόνος καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ στο Εφετείο ο Βούλγαρος αδελφός του αθωώθηκε ως συνεργός στο συμβόλαιο θανάτου. Η γειτονική χώρα πάντως έχει αναδειχτεί σε «τροφοδότη» χημικών διαλυτών αλλά και νοθευμένων ποτών. «Παρτίδες» με τη Βουλγαρία στο λαθρεμπόριο καυσίμων είχε ανοίξει και ο «Θείος Τζο», ο Γιάννης Σκαφτούρος, που δολοφονήθηκε στα Σκούρτα Βοιωτίας το Πάσχα του 2022. Ο 55χρονος έπεσε νεκρός στο γιορτινό τραπέζι μέσα σε καταιγισμό πυρών στις 12 το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού μαζί με τις κόρες του, τα εγγόνια του και άλλα πρόσωπα από το στενό συγγενικό του περιβάλλον, όχι όμως και με τα μέλη της προσωπικής φρουράς που φέρεται ότι διέθετε, φοβούμενος πιθανή επίθεση εναντίον του.

O βίος και η πολιτεία της Ρούζα Ιγνάτοβα

Η Ρούζα Ιγνάτοβα αποκαλούσε τον εαυτό της Cryptoqueen. Στις αρχές του 2016 είπε ψέματα στους επενδυτές ότι είχε εφεύρει ένα κρυπτονόμισμα για να ανταγωνιστεί το bitcoin και τους έπεισε να επενδύσουν δισεκατομμύρια. Τους υποσχέθηκε ότι το OneCoin επρόκειτο να γίνει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο «για να κάνουν όλοι πληρωμές παντού». Η «Dr Ruja» απ’ τη Σόφια ταξίδευε στο Λονδίνο και σε όλο τον κόσμο για να πουλήσει το «όραμά» της, πετώντας από το Μακάο στο Ντουμπάι και από κει στη Σιγκαπούρη, επενδύοντας σε ακίνητα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στη βουλγαρική πρωτεύουσα, αλλά και στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, τη Σωζόπολη.

Μέχρι που χάθηκε, ούτε στα κεντρικά γραφεία της Σόφιας, όπου ήταν τόσο επιβλητική παρουσία, δεν ήξεραν τίποτα. Η «Δόκτωρ Ρούζα» είχε εξαφανιστεί. Κάποιοι μάλιστα φοβήθηκαν ότι είχε σκοτωθεί ή απαχθεί από τις τράπεζες, που υποτίθεται είχαν να φοβηθούν πολύ περισσότερο από την επανάσταση των κρυπτονομισμάτων. Και στην έρευνα του FBI όμως φανερώθηκε ότι στις 25 Οκτωβρίου 2017, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη μη εμφάνισή της στη Λισαβόνα, επιβιβάστηκε σε πτήση της Ryanair από τη Σόφια στην Αθήνα. Και μετά έφυγε εντελώς εκτός ραντάρ. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που κάποιος είδε ή άκουσε την «Dr Ruja».

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This