Ο μάγκας «Σαλονικιός» και ο θρύλος από τον Πόντο «επιστρέφουν»

Ο Χρήστος Μάστορας θα ενσαρκώσει τον τεράστιο Στέλιο Καζαντζίδη στην ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου με τίτλο «Υπάρχω»

Must Read

Στέλιος και Στράτος. Δύο μορφές που «σφράγισαν» το λαϊκό τραγούδι. Δύο καλλιτέχνες που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στο πεντάγραμμο, συνδέθηκαν με στιγμές κεφιού και καημού, και πέρασαν στη συνείδηση του κόσμου με τα μικρά τους ονόματα.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Στράτος Διονυσίου αποτελούν αμφότεροι τεράστια κεφάλαια της νεότερης μουσικής ιστορίας του τόπου μας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που αυτοί οι δύο θρύλοι θα «ζωντανέψουν» μέσω της τέχνης τη νέα χειμερινή περίοδο: ο μεν Στέλιος στη κινηματογραφική ταινία «Υπάρχω» -μια παραγωγή της Tanweer-, ο δε Στράτος στη θεατρική παράσταση «Τα πήρες όλα κι έφυγες», που θα ανέβει στο Παλλάς.

Στέλιος Καζαντζίδης

Ο Χρήστος Μάστορας είναι ο καλλιτέχνης που θα «υπάρξει» στη μεγάλη οθόνη ως Στέλιος Καζαντζίδης. Τα γυρίσματα του φιλμ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσεμπερόπουλου και σενάριο Κατερίνας Μπέη, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο καιρό και η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 19 Δεκεμβρίου. Το story της ταινίας εστιάζει στη «χρυσή» εποχή του Στέλιου, ενός παιδιού μιας οικογένειας προσφύγων του Πόντου που κατάφερε να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει χάρη στο τεράστιο ταλέντο του και κόντρα σε κάθε κοινωνική και προσωπική δυσκολία. Μουσική, έρωτες, οικογένεια, φίλοι, ψάρεμα, δημιουργία, μπράβοι της νύχτας, φανατικοί θαυμαστές και μεγάλες διαμάχες δημιουργούν το ψηφιδωτό της ζωής του. O τραγουδιστής του συγκροτήματος MΕΛΙSSES κέρδισε ήδη τις πρώτες εντυπώσεις με τη «μεταμόρφωσή» του σε Καζαντζίδη, όπως αυτή αποτυπώνεται σε φωτογραφίες από την ταινία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά και στο τρέιλερ του «Υπάρχω», που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό.

Ο Χρήστος Μάστορας στην ταινία «Υπάρχω», στον ρόλο του Στέλιου

Τον πρωτοεμφανιζόμενο ως ηθοποιό Χρήστο Μάστορα θα πλαισιώσουν στο φιλμ η Κλέλια Ρένεση ως Καίτη Γκρέυ και η (πρώην «Ψυχοκόρη») Ασημένια Βουλιώτη, που θα υποδυθεί τον ρόλο της Μαρινέλλας. Το καστ συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, οι: Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Καπουράνης, Αννα Συμεωνίδου, Νίκος Ψαρράς, Γιώργος Γάλλος, Μαρία Φιλίππου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Διαμαντής Καραναστάσης και ο Περικλής Σιούτας στον ρόλο του Χρήστου Νικολόπουλου. Ο τελευταίος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον υπογράφοντα, δήλωσε πως βρέθηκε στα γυρίσματα του «Υπάρχω» ως σύμβουλος και έζησε πολύ συγκινητικές στιγμές. «Εβλεπα τα βλέμματα του Μάστορα, που κάνει τον Καζαντζίδη, και του Σιούτα, που παίζει εμένα, και ένιωσα λίγο σαν να ταξίδεψα πίσω, σε εκείνα τα χρόνια. Βίωσα μεγάλη συγκίνηση εκείνη τη μέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Κι ενώ η ταινία για τον Στέλιο Καζαντζίδη έχει μπει πια στην τελική της ευθεία, η θεατρική παράσταση για τον Στράτο Διονυσίου μόλις άρχισε να δουλεύεται, αφού ο (μέχρι στιγμής) προγραμματισμός της αφορά το δεύτερο μισό της νέας σεζόν, δηλαδή αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό τον Μάρτιο του 2025. Μεγάλη, πλην όμως ιδιαίτερα ευχάριστη, ήταν η έκπληξη του ονόματος που θα δώσει σάρκα και οστά στον αλησμόνητο λαϊκό τραγουδιστή επάνω στη σκηνή του Παλλάς. Οπως αποκάλυψε το youfly.gr, τον Στράτο θα υποδυθεί ο Γιάννης Τσορτέκης, ο οποίος βάζει ένα νέο, μεγάλο στοίχημα στην υποκριτική μετά τον ρόλο του δολοφονημένου εγκληματία στο «Maestro» του Netflix. Ο τίτλος της παράστασης θα είναι «Τα πήρες όλα κι έφυγες», από το ομώνυμο τραγούδι του Διονυσίου, ενώ δίπλα στον Τσορτέκη επί σκηνής θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η σπουδαία θεατρική ηθοποιός Μαρία Κεχαγιόγλου (που θα δούμε προσεχώς και στο σινεμά, στη «Σπασμένη φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη) και ο Γιάννης Νταλιάνης.

Ο Στράτος στην πίστα

Σημειώνεται ότι το θεατρικό έργο θα είναι «πλημμυρισμένο» από μουσικές και τραγούδια του Στράτου, όπως «Ο ταξιτζής», «Ο Σαλονικιός», «Ο παλιατζής», «Βρέχει φωτιά στην στράτα μου» κ.ά. Στη σκηνή θα υπάρχει live ορχήστρα και θα εμφανίζονται εναλλάξ τα παιδιά του αείμνηστου καλλιτέχνη – ο Αγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής Διονυσίου. Στη σκηνοθεσία της παράστασης «Τα πήρες όλα κι έφυγες» πρόκειται να βάλει τη σφραγίδα του ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, γνωστός και από τις παραστάσεις «Πινόκιο» (Εθνικό Θέατρο), «Σίρλεϊ» (Θέατρο Νέου Κόσμου) «Μοτέλ» (Θέατρο Τέχνης), ενώ τα κείμενα θα έχουν την υπογραφή του Κωστή Σαμαρά. Ως πιθανότερη ημερομηνία για την πρεμιέρα της παράστασης έχει οριστεί η 12η Μαρτίου 2025.

Στράτος Διονυσίου
Γιάννης Τσορτέκης

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This