Καταποντίστηκε το αφήγημα της κυβέρνησης για το «τσουνάμι» των ξένων επενδύσεων

Must Read

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο οπλοστάσιό της περιλαμβάνει τη δυνατότητά της να προσελκύει μεγάλες, άμεσες ξένες επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι επιεικώς απογοητευτικά: οι άμεσες ξένες επενδύσεις το α΄ εξάμηνο φέτος έφτασαν τα 2,097 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 2,434 δισ. ευρώ της ίδιας περιόδου του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου, καθώς η υποχώρηση αυτή, κατά 14%, ακολουθεί μια ακόμη μεγαλύτερη, πάνω από 50%, του α΄ εξαμήνου του 2023, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2022, κατά την οποία οι άμεσες ξένες επενδύσεις είχαν φτάσει τα 5,125 δισ. ευρώ. Το 2022 ήταν μια χρονιά-ρεκόρ για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, που είχαν διαμορφωθεί συνολικά στα 7,5 δισ. ευρώ. Ακολούθως, το 2023 υποχώρησαν στα 4,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Και αυτά παρά το γεγονός πως η Ελλάδα μπορεί (δύναται, γενικώς και αορίστως) να επωφεληθεί από τους πόρους του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This