ΣΥΡΙΖΑ: Με την πλάτη στον τοίχο ο Κασσελάκης

Στο πρόσωπο του Πολάκη βλέπει πρώτη φορά έναν αντίπαλο που μπορεί να του πάρει τον «θρόνο»

Must Read

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «βόμβα» Πολάκη και το αντάρτικο των «87». Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πιο στριμωγμένος από ποτέ και πρώτη φορά βλέπει στα μάτια του Σφακιανού έναν αντίπαλο που μπορεί να του πάρει τον «θρόνο» της Κουμουνδούρου.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και ο Στέφανος Κασσελάκης «γλείφει» τον Παύλο Πολάκη και προσπαθεί να συσπειρώσει το στρατόπεδό του ανοίγοντας εκ νέου μέτωπο με τους «87» και, φυσικά, τον Αλέξη Τσίπρα.

Εγκάλεσε μάλιστα τους «8» για εργαλειοποίηση του θέματος των απλήρωτων εργαζομένων, τους κάλεσε, «αντί να αποχωρούν από συνεδριάσεις εκδίδοντας κείμενα που μας διαιρούν», να αποφασίσουν «πού ανήκουν συναισθηματικά, πολιτικά και ηθικά» και, σηκώνοντας το γάντι, τους προκάλεσε ξανά, εφόσον θέλουν, «να επιλέξουν υποψήφιο» και «να θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και δημόσια. Τώρα».

Ωστόσο, τα τεχνάσματα αυτά φαίνεται πως αυτή τη φορά δεν θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα, καθώς ο Παύλος Πολάκης έχει πάρει την απόφαση να βγει μπροστά και να πάρει την προεδρία του κόμματος. Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, τόσο στην παρέμβασή του το βράδυ της Κυριακής, όταν είπε με νόημα «είναι σαφέστατο το τι είπα και τι θα κάνω. Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση», ενώ λίγες ώρες αργότερα, σε διαδικτυακό του καβγά με τον στιχουργό και φανατικό οπαδό του Κασσελάκη, Νίκο Μωραΐτη, επανέλαβε τις ηγετικές του φιλοδοξίες.

Έρμαιο

Την ίδια ώρα, μάλιστα, οι «87», με άτυπη ενημέρωσή τους, ξεκαθάρισαν ακόμα μια φορά πως δεν θέτουν ζήτημα ηγεσίας, αφήνοντας τον Στέφανο Κασσελάκη χωρίς αντίπαλο και στην πραγματικότητα «έρμαιο» στις άγριες διαθέσεις του Παύλου Πολάκη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να «καλμάρει» τον Παύλο Πολάκη, και μέσα σε αυτά φαίνεται πως περιλαμβάνεται και η υπόθεση της Αθ. Λινού.

Μια επανεξέταση των καταγγελιών και μια αποπομπή της από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα θεωρούνται μια γέφυρα που θα μπορούσε να αποκαταστήσει το κλίμα, ωστόσο ακόμα και αυτή την ώρα φαίνεται πως δεν έχει ληφθεί απόφαση. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να πάει σαν πρόβατο στη σφαγή, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παραιτείται ούτε παραδίδει την έδρα της, ενώ τονίζει πως θα κάνει μήνυση κατά του Παύλου Πολάκη και θα κινηθεί νομικά και κατά συγκεκριμένων ΜΜΕ.

Σε μια προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας, μάλιστα, με άτυπη ενημέρωση ο ΣΥΡΙΖΑ «χειροκρότησε» τους βουλευτές και τα στελέχη που έβαλαν το χέρι στην τσέπη για τους μισθούς σε «Αυγή» και Κόκκινο, ενώ κάρφωσε αυτούς που εμφανίζονται ιδιαίτερα… τσιγκούνηδες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χρήματα στον κομματικό κορβανά έβαλαν η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Πάνος Ρήγας, ο Νίκος Σκορίνης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Παναγιώτα Αράπη Μπελώνη. Οι υπόλοιποι, όπως μαρτυρεί η Κουμουνδούρου, έκαναν τους Κινέζους για τους μισθούς και το επίδομα των εργαζομένων.

Η σύγκρουση κορυφής στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει «πόλεμο» και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα μέλη του κόμματος να βγάζουν τα μαχαίρια και να δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων για τον εκλεκτό τους. Τη μερίδα του λέοντος στον κόσμο των «likes» και των «comments» κερδίζει ο Παύλος Πολάκης, έπεται με διαφορά ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ τελευταίοι και καταϊδρωμένοι έρχονται οι «87».

Φυσικά, τον τόνο δίνουν τα επίσημα τρολ, που με τη σειρά τους είναι διχασμένα, καθώς η «Πένυ Νταλαούρα» στηρίζει Στέφανο, ενώ η «Marca» τον Αλέξη Τσίπρα.

Σιωπηλός

Ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αυτή την ώρα παραμένει σιωπηλός, παρατηρώντας το κόμμα του να διαλύεται με βήμα ταχύ.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και έχει προβληματίσει πολλούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο η ηχογράφηση του Πολάκη όσο και η απόφαση να αποσταλεί σε διαπλεκόμενα μέσα.

Προφανώς φαίνεται πως μια μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει αγκαλιά τα συμφέροντα και περιμένει αυτά να τον επαναφέρουν στην εξουσία.

«Πόλεμος» στον Φάμελλο που οι φήμες τον εντάσσουν στο στρατόπεδο των «87»

Ο Σωκράτης Φάμελλος βιώνει εδώ κι εβδομάδες «πόλεμο» από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ οι φήμες πως άτυπα ανήκει στο στρατόπεδο των «87» δίνουν και παίρνουν.

Ο Νίκος Παππάς με τη στάση του στην Πολιτική Γραμματεία ξεκαθάρισε, σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον, πως θα στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σωκράτης Φάμελλος

Η Ρένα Δούρου στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά είναι γνωστό πως κοιτάει με ιδιαίτερα μεγάλη συμπάθεια τον Παύλο Πολάκη.

Το ίδιο ισχύει και για την Ελενα Ακρίτα, η οποία ξεκίνησε από υποστηρίκτρια Τσίπρα, βρέθηκε στο στρατόπεδο της Αχτσιόγλου, στο τέλος στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά είναι γνωστό πως «αγαπάει» τον Σφακιανό βουλευτή.

Τα πάντα ωστόσο θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που θα γίνουν με τους υποψήφιους προέδρους για την επόμενη μέρα, αλλά και τον τρόπο που θα γίνει ο διαμοιρασμός της εξουσίας.

Άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και σε όλα τα κόμματα εξουσίας, έχουν αποδείξει πως η πολιτική αρχών μπαίνει στο περιθώριο όταν πρόκειται για την απόκτηση της αρχής, δηλαδή της ηγεσίας. Συνεπώς, είναι απολύτως δύσκολο να προβλεφθεί στην παρούσα φάση πού θα κάτσει η μπίλια μέχρι τις κάλπες.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το παιδί από την Αμερική, πρέπει επειγόντως να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Εκτός και αν σκοπίμως ήλθε εδώ, για να διαλύσει το συριζαιικο μόρφωμα και να το μετατρέψει σε κάτι που να προσομοιάζει στο κόμμα των Δημοκρατικων των ΗΠΑ. Αλλά δύσκολα θα επιτύχει κάτι τέτοιο , νομίζω. Πώς εξηγείται να τιθεται μαζικά ζήτημα ηγεσίας από γνωστά κομματικά στελέχη; Τώρα ξύπνησαν;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This