Θεσσαλονίκη: Πυρετώδεις ετοιμασίες για την 88η ΔΕΘ

Ποιες χώρες συμμετέχουν

Must Read

Με τις μηχανές στο φουλ εργάζονται τις τελευταίες μέρες τα τεχνικά συνεργεία προκειμένου να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις εργασίες κατασκευής των περιπτέρων που αναμένεται να φιλοξενήσουν περισσότερους από 1.500 εκθέτες, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, που ανοίγει τις πύλες της στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ήδη τα πρώτα νέα περίπτερα έχουν κάνει την εμφάνισή τους ενώ τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται εργασίες ευπρεπισμού στον περιβάλλοντα χώρο. Σε εκτεταμένο «λίφτινγκ» υποβάλλεται και ο εμβληματικός πύργος του ΟΤΕ, με τις εργασίες αποκατάστασης μικρών φθορών να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Φέτος, τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία, με μια μεγαλειώδη συμμετοχή αφού, καταλαμβάνει πάνω από έξι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εντός του χώρου της έκθεσης. «Πάνω από 120 επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν εκθέματα από τον χώρο της καινοτομίας, της τεχνολογίας, της ανακύκλωσης αλλά και πολλά ακόμη που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης. Ο ίδιος τόνισε ότι φέτος θα τεθεί σε λειτουργία το σύνολο των περιπτέρων της έκθεσης. «Στην φετινή διοργάνωση υπολογίζεται οτι θα συμμετέχουν πάνω από 350 μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες μέσω των επιμελητηρίων στοχεύουν στην στήριξη της ελληνικής παραγωγής» ανέφερε.

Η φετινή διοργάνωση θα επικεντρωθεί στις σύγχρονες προκλήσεις για την χώρα και στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ευημερία των πολιτών, δίνοντας έμφαση στα νέα τεχνολογικά μέσα, την καινοτομία και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Νέες συμμετοχές

Οι ξένες συμμετοχές προέρχονται φέτος από 27 χώρες ορισμένες εκ των οποίων έρχονται για πρώτη φορά στη ΔΕΘ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κατάρ, η Ιαπωνία, οι Χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, το Εκουαδόρ και το Κόσοβο.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει και το αφιέρωμα στην εκπαίδευση με την παρουσία όλων των ερευνητικών ομάδων των ελληνικών πανεπιστημίων. «Με αυτό τον τρόπο θα γιορτάσουμε και τα 70 χρόνια λειτουργίας του CERN που αποτελεί το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ερευνητικό εργαστήριο πυρηνικής και σωματιδιακής φυσικής. Με μια διαδραστική παρουσίαση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην χώρα, μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να γνωρίσουν καλύτερα επιστημονικές θεωρίες όπως αυτή του Big Bang» τόνισε ο Κυριάκος Ποζρικίδης.

Με δικό τους περίπτερο συμμετέχουν και οι περιφέρειες της χώρας, οι οποίες αναμένεται να δώσουν ξεχωριστή γεύση στην φετινή διοργάνωση. «Η κάθε περιφέρεια θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τα προϊόντα που παράγει η γή της καθώς και τον τρόπο μέσα από τον οποίο παράγονται οι ξεχωριστές παραδοσιακές γεύσεις. Κάθε μέρα θα μαγειρεύονται διαφορετικά τοπικά προϊόντα από τις περιφέρειες που θα συμμετέχουν έτσι ώστε οι επισκέπτες της έκθεσης να δοκιμάσουν δεκάδες αυθεντικές γεύσεις» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO.

Σε εγρήγορση ο Δήμος

Όπως κάθε χρόνο ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην ΔΕΘ με το δικό του πολυθεματικό περίπτερο, το οποίο θα παρουσιάζει μεγάλη γκάμα από δράσεις σε αρκετούς τομείς. Από την ερχόμενη Τετάρτη μάλιστα αναμένεται να αναρτηθεί στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου ένα γιγάντιο πανό που θα προωθεί την διοργάνωση.

«Η Θεσσαλονίκη φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια αδελφοποίησης με την πόλη της Λειψίας, μια περιοχή η οποία έχει πάρα πολλά κοινά με την δική μας. Στο πλαίσιο αυτό θα τιμηθεί ο Γερμανός διακεκριμένος προπονητής ποδοσφαίρου και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ότο Ρεχάγκελ ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία σύγχρονης ξένης μουσικής» ανέφερε στο makthes.gr ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλης Γάκης. «Θα παρουσιάσουμε μια σειρά από δράσεις του δήμου που σχετίζονται με την ανακύκλωση, την καθαριότητα, τον πολιτισμό, την κοινωνική πολιτική καθώς και δράσεις που αφορούν στην γαστρονομία. Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα Τουρισμού του δήμου θα πραγματοποιήσει τρεις διαφορετικές δράσεις προώθησης της τοπικής κουζίνας που θα γίνουν σε συνεργασία με εταιρίες παραγωγής οίνου και ελληνικού καφέ».

Δυναμικά εξελισσόμενη χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος την τουριστική κίνηση που επικρατεί εν όψει ΔΕΘ, τονίζοντας ότι φέτος παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός κρατήσεων στα ξενοδοχεία της πόλης μέχρι τον Οκτώβριο. Την ίδια ώρα, στοίχημα για την δημοτική αρχή αποτελεί και η διαχείριση του αυξημένου όγκου των απορριμμάτων με την αρμόδια υπηρεσία να θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την προσπάθεια για μια καθαρή πόλη. «Η αντιδημαρχία καθαριότητας σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία έχει λάβει επιπλέον μέτρα για την αποκομιδή αλλά και την διαχείριση του αυξημένου όγκου απορριμμάτων που θα προκύψουν στην πόλη λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας» υπογράμμισε ο κ. Γάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This