Αν. Μακεδονία: Επέλαση Ρώσων μαφιόζων!

Δρουν σε τουριστικές περιοχές, κυρίως σε Καβάλα και Θάσο, πουλώντας προστασία σε κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις

Must Read

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στη βόρεια Ελλάδα για τη δράση «παραρτήματος» της ρωσικής – ρωσόφωνης μαφίας σε τουριστικές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, και κυρίως σε Καβάλα και Θάσο.

Αυτή την ανησυχία εκφράζουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την πυκνή ροή πληροφοριών και δεδομένων από κεντρικές και τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες, από τις οποίες ερευνάται η εμπλοκή τους στην πώληση προστασίας ή και η συμμετοχή τους σε ιδιοκτησία κέντρων διασκέδασης και άλλων επιχειρήσεων σε τουριστικές περιοχές. Ολα αυτά, βεβαίως, αποκτούν επιπλέον βαρύτητα, στον απόηχο της αιματηρής συμπλοκής μελών της βουλγαρικής μαφίας σε μπιτς μπαρ της Χαλκιδικής την περασμένη εβδομάδα, η οποία φαίνεται ότι πυροδοτήθηκε λόγω προϋπαρχουσών διενέξεων αντιμαχόμενων συμμοριών στη Σόφια, που μεταφέρθηκαν στον εν λόγω ελληνικό δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέλη αυτού του «παραρτήματος» έχουν διασυνδέσεις με ομοεθνείς τους που δραστηριοποιούνται και δίνουν το «παρών» στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αττική. Ορισμένοι δε εξ αυτών φέρεται ότι έχουν συσχετιστεί με τρία συμβόλαια θανάτου κατά Ελλήνων ποινικών την περίοδο 2022-2023.

Η ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Ιανουάριο προχώρησε στη σύλληψη ή σχημάτισε δικογραφίες εις βάρος οκτώ ατόμων –κυρίως ρωσικής καταγωγής- για τρεις δολοφονίες ιδιωτών σε Βοιωτία και Κορυδαλλό, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας, αλλά και για τον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο την περίοδο 2022-2023. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η εν λόγω ομάδα ποινικών από χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ προχωρούσε αρχικά σε ληστείες και άλλες παράνομες δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη και αργότερα επεξέτεινε τη δράση της νοτιότερα, στην Αττική, όπου επιχείρησε να συμμετάσχει κυρίως στα κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, με συνέπεια να έρθει σε σύγκρουση με Ελληνες ποινικούς που έλεγχαν τους συγκεκριμένους τομείς.

Κατά πληροφορίες, τα μέλη της συγκεκριμένης μαφίας (ηγετικά μέλη της φέρεται ότι βρίσκονται και εκτός Ελλάδας, έχοντας όμως προσβάσεις και στις φυλακές) επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να εισέλθουν στον χώρο των εκβιάσεων ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και άλλων ιδιωτών, με απειλές κατά της ζωής τους και άλλες πρακτικές. Στο μεταξύ, αντίστοιχες «παρεμβάσεις» φαίνεται να επιχειρήθηκαν και σε νυχτερινά μαγαζιά της Μυκόνου, αλλά και εις βάρος ιδιωτών στα νότια προάστια της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

(πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This