Πολάκης κατά Λινού και Σπανού για «καραμπινάτη παρανομία» και «διασπάθιση εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος»

Καταιγιστικός ο φερόμενος ως επίδοξος... δελφίνος του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Με νέα ανάρτηση-ποταμό ο Παύλος Πολάκης, ο ποίος φαίνεται να «ορέγεται» ακόμα και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Αθηνά Λινού, αλλά και στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανό, ζητώντας «συγκεκριμένες απαντήσεις» και κάνοντας λόγο για «μηχανή» που «έχουν στήσει» για «τη διασπάθιση εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος».

Αφορμή για τη νέα επίθεση και τις νέες αποκαλύψεις, ήταν η πρόθεση της Αθηνάς Λινού να κάνει μήνυση στον Παύλο Πολάκη. Ο βουλευτής, ωστόσο, έκανε φουλ επίθεση για το σκάνδαλο με το Ινστιτούτο PROLEPSIS, συμφερόντων της οικογένειας Λινού.

«Οι εξόφθαλμες παρανομίες σας για την παράκαμψη του δημόσιου λογιστικού απαιτούν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα. Εμείς θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους και μέχρι να επιστρέψετε τα λεφτά στα δημόσια ταμεία όπου ανήκουν», τονίζει χαρακτηριστικά ο Κρητικός πολιτικός.

«Πριν μπεις σε περιττά δικαστικά έξοδα για να μου κάνεις μήνυση απάντησε πρώτα πώς γίνεται εσύ και ο Σπανός (και πριν ο Μπακογιάννης) να έχετε παρακάμψει κάθε κανόνα και διαδικασία δημοσιονομικού ελέγχου για τις απευθείας αναθέσεις και τις συμβάσεις που υπογράφετε μεταξύ σας εκεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», αναφέρει αρχικά στην ανάρτηση του ο Παύλος Πολάκης.

Και συνεχίζει:

Θα νιώσεις έστω και τώρα την ευθιξία να δώσεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαντήσεις, μετά τη ΜΗΧΑΝΗ που έχετε στήσει, για τη διασπάθιση εκατομμυρίων ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ; Με όχημα ένα -ακαθόριστο και χωρίς προδιαγραφές- πρόγραμμα δεκατιανού, που επί χρόνια φροντίζουν κάποιοι  να σου αναθέτουν απευθείας, κατόπιν εισήγησής σου;

Πρώτον. Όπως έχουμε ξαναπεί, η δυνατότητα ή μη για την υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης δεν συνεπάγεται αυτόματα και έγκρισή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ούτε μπορεί να ανοίγει κερκόπορτες για παράκαμψη της διαφάνειας και των νόμιμων διαγωνιστικών  διαδικασιών που απαιτούνται για την εκτέλεση της σύμβασης. 

από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Δεύτερον. Εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει καταργηθεί ακόμα η υποχρέωση ανάρτησης των συμβάσεων στο ΚΗΜΔΗΣ. Πού είναι αναρτημένη λοιπόν η Σύμβαση για το 2023-2024 που έχει υπογράψει το Ινστιτούτο Πρόληψις με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύψους 1.000.000  ευρώ, εκ των οποίων έχει ΗΔΗ πληρωθεί τις 900.000 ευρώ; Πώς τα πληρώθηκε; Ποιος έδωσε την εντολή;

Τρίτον και σημαντικότερο. Σύμφωνα με τον νόμο, το κατώτατο ύψος δαπανών που ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τους ΟΤΑ β` βαθμού είναι από 15.000 ευρώ και άνω, ενώ οι δαπάνες που απορρέουν από συμβάσεις με συμβατικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει αυτά τα όρια ελέγχονται προληπτικά, κατά την υποβολή του πρώτου λογαριασμού, ανεξαρτήτως του ύψους αυτού. Κατά τον ίδιο τρόπο ελέγχονται και οι τυχόν παρατάσεις αυτών των συμβάσεων, όπως ελέγχονται, ανεξαρτήτως ποσού και οι δαπάνες για επιχορηγήσεις σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, Αθηνά Λινού και Φάνη Σπανέ, οι δαπάνες για την ΠΡΩΤΗ πληρωμή της Σύμβασης του 2023-2024 να μην έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο;;;(απο τον επιτροπο δηλαδη)

από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Θα μας εξηγήσετε τουλάχιστον αυτήν την ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ σας, η οποία αποτυπώνεται ακόμη και πάνω στο Ένταλμα Πληρωμής, ύψους 200.000 ευρώ, για την πρώτη δόση της Σύμβασης; (φωτο 3 το ενταλμα ,φωτο 4-5 σε μεγεθυνση το ιδιο )

Από που κι ως που το Ένταλμα είναι “Αθεώρητο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, βάσει του π.δ. 136/2011”, ενώ αφορά τον πρώτο λογαριασμό και θα έπρεπε να ελεγχθεί υποχρεωτικά;

Την από 18-6-2024 παράταση της συγκεκριμένης σύμβασης, αφού έκλεισαν τα σχολεία, τη στείλατε για έλεγχο στο ΕλΣυν, όπως προβλέπει ο νόμος;;;(φωτο 6-7-8)

Αλήθεια, πόσες ακόμη Συμβάσεις εκατομμυρίων μεταξύ σας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ανέλεγκτες και πόσες ακόμη δαπάνες είναι ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ αθεώρητες από το Ελεγκτικό Συνέδριο;

από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Ακούστε κάτι, για να εξηγούμαστε:

Είτε αυτά που κάνετε τα δηλώσετε “απευθείας αναθέσεις” (Σπανός) είτε τα δηλώσετε “επιχορηγήσεις” (Λινού), το σίγουρο είναι ότι οι εξόφθαλμες παρανομίες σας για την παράκαμψη του δημόσιου λογιστικού ΑΠΑΙΤΟΥΝ την ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ παρέμβαση του Εισαγγελέα. Εμείς  θα είμαστε εδώ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ και μέχρι να επιστρέψετε τα ΛΕΦΤΑ στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, όπου ανήκουν.

Υγ. οπως ειναι σαφες βοηθαω τους «ειδικους τεχνοκρατες»,να κατανοησουν τις ανυπαρκτες εκθεσεις ορκωτων της PROLEPSIS -μια στα τριαντα χρονια λειτουργιας-  και τα υπόλοιπα που συμπεριλαμβανονται στις 459 σελιδες που εστειλε λεει η Λινου στο Συριζα

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Θεατρίνα υπερευαίσθητη Λινου, τα χρήματα που διασπαθηζες αντί να προσφέρεις σε φτωχά παιδιά δεν σε συγκινούσαν;;; Για αυτά τα παιδιά δεν έχεις δάκρυα,μόνο τσέπες έχεις;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This