Σύλληψη υπόπτου για το μακελειό στο Ζόλινγκεν – Δεν είναι σαφές ότι πρόκειται για τον δράστη

Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών - Παραμένει σε κατάσταση «συναγερμού» η γερμανική πόλη

Must Read

Ένας πιθανός ύποπτος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου για την αιματοχυσία στο Ζόλινγκεν της Γερμανίας, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, η ειδική αστυνομική μονάδα SEK συνέλαβε τα ξημερώματα έναν άνδρα στο διαμέρισμα των γονιών του, έπειτα από πληροφορία που έλαβε από μάρτυρα ο οποίος αναγνώρισε τον ύποπτο από προηγούμενο αδίκημα. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται πράγματι για τον δράστη του μακελειού.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του dpa, αναφέρουν ότι για την υπόθεση της θανατηφόρας επίθεσης με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν συνελήφθη ένας άνδρας, αλλά οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι αυτός ο δράστης.




Σύμφωνα με περαιτέρω πληροφορίες του dpa, η περιγραφή του δράστη από μάρτυρες επιτόπου δεν ταιριάζει με το άτομο που συνελήφθη.

Να σημειωθεί ότι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχαν εντοπίσει έναν Τούρκο και έναν μάλλον Μαροκινό να κινούνται ύποπτα στο χώρο του φεστιβάλ πριν την επίθεση.

Η έρευνα των γερμανικών αρχών είναι σε εξέλιξη και εξετάζουν τόσο τα θύματα όσο και μάρτυρες προκειμένου να βρεθεί ο δράστης που σκόρπισε τον τρόμο στη γερμανική πόλη.

Την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Οι θεατές απομακρύνθηκαν με οδηγίες των αρχών ασφαλείας, ζητώντας από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης αναζητείται.

Μάλιστα η αστυνομία δεν έχει σημάνει λήξη συναγερμού και εξακολουθεί να συνιστά «προσοχή» στους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης.

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης κατάφερε να διαφύγει μέσα στην αναταραχή και τον πανικό που προκλήθηκε μετά το έγκλημα, όπως εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Όλαφ Σολτς: «Τρομερό γεγονός»

Σοκαρισμένη παραμένει η Γερμανία και ολόκληρη η Ευρώπη για το μακελειό στο φεστιβάλ του Ζόλινγκεν.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με τον δήμαρχο της πόλης Τιμ Κούρτσμπαχ και δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένος» από την επίθεση.

«Θρηνούμε για τα θύματα και συμπαραστεκόμαστε στους συγγενείς. Εύχομαι στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Ο δράστης πρέπει να συλληφθεί σύντομα και να τιμωρηθεί στον μέγιστο βαθμό του νόμου», δήλωσε ο κ. Σολτς.

Προηγουμένως την οδύνη τους είχαν εκφράσει και οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP).

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This