Φωτιά στη Μεσσηνία, ήχησε το 112 στην Πρέβεζα – Τραυματίστηκε πυροσβέστης σε πυρκαγιά στη Λαμία

Must Read

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πυροσβεστική για φωτιές που εκδηλώθηκαν στη Μεσσηνία και την Πρέβεζα.

Μάλιστα πριν από λίγα λεπτά ήχησε το 112 στην Πρέβεζα ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προς την περιοχή Ελαιώνα και Λεωφόρο Ιωαννίνων.

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κλειστού Γυμναστηρίου Πρέβεζας απομακρυνθείτε προς περιοχή Ελαιώνα Πρέβεζας και Λεωφόρο Ιωαννίνων», έγραφε χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και στο σημείο κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 5ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν και επτά εναέρια μέσα. Ειδικότερα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 7 αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη είναι και φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αυλώνας, του δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Η πυρκαγιά καίει σε γεωργική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Λαμία: Ελαφρύς τραυματισμός πυροσβέστη

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρά – κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Παναγιά Δομοκού.

Μετά από μάχη με τις φλόγες, που διήρκησε για περισσότερο από μια ώρα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τα μέτωπα της φωτιάς και πλέον δεν απειλείται το χωριό Παναγιά.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης που μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Δομοκού.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή βοήθησαν στην εξάπλωση της φωτιάς η οποία προς στιγμήν απείλησε και το χωριό Παναγιά χωρίς όμως να φτάσει πολύ κοντά στα σπίτια.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστών ήταν οι φλόγες να μην φτάσουν σε ένα παλιό εγκαταλειμμένο στρατόπεδο όπου υπήρχαν στο παρελθόν υπαίθρια τοποθετημένα πυρομαχικά το οποίο βρισκόταν ανατολικά του χωριού και ανάμεσα στα χωριά Παναγιά και Ομβριακή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το στρατόπεδο εδώ και τέσσερα χρόνια έχει κλείσει. Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις (5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο) της Πυροσβστικής κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες σε απόσταση 1 km περίπου αποτρέποντας να κατευθυνθούν προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στην περιοχή βρίσκονται 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου από την 4η ΕΜΟΔΕ της Λαμίας ενώ έχουν κινητοποιηθεί χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες τόσο από το Δήμο του Δομοκού όσο και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Επίσης συνεχίζουν αυτή την ώρα ρίψεις τα 2 PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This