Ασθενής με Mpox περιγράφει τα συμπτώματα: «Δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τον πόνο»

Το πρόσωπό του είναι καλυμμένο από φουσκάλες, όπως το στήθος και τα χέρια του

Must Read

Συγκλονίζει η περιγραφή ασθενούς με Ευλογιά των Πιθήκων (Mpox), ο οποίος περιγράφει τα φρικτά συμπτώματα της νόσου. «Είχα πρησμένους λεμφαδένες στον λαιμό μου. Ήταν τόσο επώδυνο που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Μετά ο πόνος υποχώρησε εκεί και μεταφέρθηκε στα πόδια μου» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Ο 40χρονος Egide Irambona κάθεται με γυμνό στήθος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, σε δωμάτιο θεραπείας που μοιράζεται με άλλους δύο άνδρες που πάσχουν επίσης από Μpox. Το πρόσωπό του είναι καλυμμένο από φουσκάλες, όπως το στήθος και τα χέρια του.

Πρόκειται για ένα από τα 170 και πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον περασμένο μήνα στο Μπουρούντι της Αφρικής.

«Είχα έναν φίλο που είχε φουσκάλες. Νομίζω ότι το κόλλησα από εκείνον. Δεν ήξερα ότι ήταν ο Mpox. Ευτυχώς, τα 7 παιδιά μας δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι ότι την έχουν» αναφέρει ο Irambona.

«Τώρα στήνουμε σκηνές έξω. Είναι δύσκολο, ειδικά όταν έρχονται τα μωρά. Δεν μπορούν να μείνουν μόνα τους, οπότε πρέπει να κρατήσω και τις μητέρες τους εδώ. Ακόμη και αν δεν έχουν συμπτώματα. Είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση» δηλώνει η υπεύθυνη γιατρός του νοσοκομείου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This