Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο φεστιβάλ του Ζόλινγκεν

«Γιατί;» γράφει το χαρτί στον τόπο του εγκλήματος

Must Read

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ στο Ζόλινγκεν της Γερμανίας, όπου 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν σοβαρά. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Amaq, που φιλοξενεί δηλώσεις του ISIS, τα μέλη του στόχευσαν συγκέντρωση «Χριστιανών για το παλαιστινιακό ζήτημα και τους μουσουλμάνους».

«Δράστης της επίθεσης σε μία ομάδα Χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν στη Γερμανία είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε την επίθεση ως εκδίκηση για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και σε κάθε μέρος» ανέφεραν οι γερμανικές Αρχές.




Οργή στην Γερμανία από την πληροφορία της Welt για τον δράστη της σφαγής στο Ζόλινγκεν

Ο δράστης της σφαγής στο Ζόλινγκεν της Γερμανίας κραύγασε «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Αλλάχ είναι μεγάλος) και πιστεύεται ότι είναι «τακτικός θαμώνας του τζαμιού» της πόλης, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη αναφορά της αστυνομίας που έλαβε η WELT.

Η συγκεκριμένη πληροφορία έχει προκαλέσει οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Γερμανίας, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδεται βίντεο έξω από τον καθεδρικό ναό της Νυρεμβέργης, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση ισλαμιστών!

 

Νέα σύλληψη υπόπτου – Βρέθηκαν περισσότερα από ένα μαχαίρια

Ελεύθερος παραμένει ο άνδρας που σκόρπισε τον πανικό και τον θάνατο όταν επιτέθηκε με μαχαίρι σε ανυποψίαστους θαμώνες σε φεστιβάλ στο Ζόλινγκεν καθώς ο ύποπτος που συνελήφθη νωρίτερα δεν είναι τελικά ο δράστης του μακελειού.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία συνελήφθη ένας άλλος ύποπτος και ερευνά το ενδεχόμενο να είναι ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης στη γερμανική πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα είχε συλληφθεί ακόμη ένας άνδρας, ο οποίος τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ο άνδρας που συνελήφθη τα ξημερώματα από την ειδική αστυνομική μονάδα SEK είναι νεότερος από τον καταζητούμενο και η εμφάνισή του δεν ταιριάζει με την περιγραφή του μακελάρη από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Ωστόσο, περίπου 200 μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε το μαχαίρι με το οποίο έγιναν οι επιθέσεις που στέρησαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους οκτώ. Ήδη οι Αρχές το έχουν αποστείλει στα εργαστήρια για τυχόν ταυτοποίηση δείγματος DNA.




Η εφημερίδα περιγράφει τον δράστη ως αθλητικό άνδρα «με αραβικά χαρακτηριστικά», ηλικίας 20-30 ετών, ύψους 1,70-1,75 και επισημαίνει ότι φορούσε μαύρα ρούχα και σκούφο. Περίπου 200 μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε πάντως το φονικό όπλο του δράστη, το οποίο υπόκειται σε ειδική έρευνα από την αστυνομία.

Ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει και για το λόγο αυτό η Αστυνομία ζητά από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και σε όσους κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης συνιστά να μετακινούνται με ιδιαίτερη «προσοχή».

Η θανατηφόρα επίθεση στο «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία» οδήγησε τις κοντινές πόλεις  Χίλντεν και Χάαν να προχωρήσουν στην ακύρωση των αντίστοιχων δικών τους εκδηλώσεων, επικαλούμενες θέμα ασφάλειας, καθώς ο δράστης κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

Στο μεταξύ, καθ’ οδόν για το Ζόλινγκεν βρίσκεται η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και να μιλήσει με τα μέλη των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.




Η τρομοκρατία πιθανότερο κίνητρο

Ο εισαγγελέας Μάρκους Κάσπερς, ο οποίος ερευνά την σοκαριστική υπόθεση δήλωσε ότι η αστυνομία δεν διακρίνει για την ώρα «κανένα άλλο κίνητρο εκτός από την τρομοκρατία».

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την επίθεση στο Ζόλινγκεν, ο αστυνομικός διευθυντής Τόρστεν Φλάις επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο δράστης στόχευε συγκεκριμένα στον λαιμό των θυμάτων του, πληροφορία που αρχικά είχε διαψευσθεί.

Διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει εικόνα του δράστη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα για τον εντοπισμό του, αλλά «ερευνώνται πολλά στοιχεία και παραλαμβάνεται συνεχώς πολύ υλικό».

Ερωτηθείς για τη δεύτερη σύλληψη πιθανού υπόπτου, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των πολιτών, «μέχρις ότου συνθέσουμε μια εικόνα η οποία να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα γεγονότα». Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν διαφορετικές και αντικρουόμενες μαρτυρίες σχετικά με την εμφάνιση του μακελάρη και η αστυνομία καταβάλλει προσπάθεια προκειμένου να καταλήξει σε μια αξιόπιστη και όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη περιγραφή.

Για πρώτη φορά δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τα θύματα αλλά και τους τραυματίες της αιματηρής επίθεσης. Όπως δήλωσε ο κ. Φλάις νεκροί είναι ένας άνδρας 67 ετών, ένας 56 ετών και μια γυναίκα επίσης 56 ετών, ενώ τέσσερις άνθρωποι δίνουν μάχη για την ζωή τους. Επεσήμανε μάλιστα ότι ο δράστης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες και πολλές απόπειρες.




Σύλληψη 15χρονου

Τα ξημερώματα η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 15χρονου, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης. Ωστόσο υπήρχαν πληροφορίες ότι πριν από την επίθεση με μαχαίρι μιλούσε με κάποιον ο οποίος του περιέγραφε τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Στον τόπο του εγκλήματος έχουν μέχρι τώρα βρεθεί «περισσότερα από ένα μαχαίρια», τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουν και οπτικό υλικό από τη στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα συνιστούσε στους πολίτες του Ζόλινγκεν να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης παραμένει ελεύθερος, ο αρχηγός της αστυνομίας του Βούπερταλ Μάρκους Ρερλ τόνισε ότι «θα πρέπει να αποφασίσει ο καθένας μόνος του αν θα πάει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή αν θα χρησιμοποιήσει τα τοπικά μέσα μεταφοράς».




Με πένθιμα περιβραχιόνια οι αγώνες της Bundesliga

Την ίδια ώρα η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κάλεσε τις ομάδες της Bundesliga να αγωνιστούν φορώντας πένθιμα περιβραχιόνια ως ελάχιστο φόρο τιμής στα τρία θύματα της επίθεσης, αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης στους τραυματίες.

«Η τρομακτική πράξη στο Ζόλινγκεν με έχει συγκλονίσει, συγκλονίζει την χώρα μας. Θρηνούμε για τους νεκρούς και ανησυχούμε για τους τραυματίες, στους οποίους εύχομαι ειλικρινά δύναμη και ταχεία ανάρρωση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τόνισε ότι «ο δράστης πρέπει να λογοδοτήσει», καλώντας τους πολίτες «να σταθούμε όλοι μαζί, ενάντια στο μίσος και στην βία».




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το άτομο που έγραψε “Warum?” στο χαρτόνι της φωτογραφίας να απαντήσει γιατί ψήφισε αυτό που ψήφισε. Και να του/της επισημανθεί ότι αν συνεχίσει να ψηφίζει το ίδιο θα συνεχίσει να ανάβει καντηλάκια και να γράφει “Γιατί?” σε χαρτόνια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This